Бургас-Глас Трейдинг ООД – Обработка на стъкло

ЗА НАС

BURGASФирма Бургас-Глас Трейдинг ООД е позната на българския пазар като сериозен и надежден партньор в стъкларската индустрия от 2009 година.

Дейността на фирмата е търговия със строително стъкло, обработки на стъкла и огледала включително кантиране, фасетиране, пробиване, матиране, производство на стъклопакети и други.

Фирма „Бургас-Глас Трейдинг“ ООД, гр. Бургас е изцяло специaлизирана в сферата на търговията на различните видове стъкла, както и множеството допълнителни услуги свързани с тях.

При нас можете да получите комплексно обслужване за обзавеждането на Вашето ново жилище или ремонта на настоящето. Ние можем да предложим множество по вид и дебелина стъкла.

Големият опит в тази сфера, добре оборудваната складова база, и най-вече дългогодишните връзки с нашите клиенти, са нашата най-добра реклама.

ФЛОАТНИ СТЪКЛА

Флоатно стъкло- това е най-разпространеното стъкло в бита. Категоризира се като стандартно бяло стъкло и може да бъде монтирано навсякъде.
Наричано още флоатно стъкло, то намира широко приложение в качеството си на нереактивен продукт със съвършено гладка повърхност.
Дебелини, които най-често намират приложение при производството на стъклопакети: 3 мм флоат, 4 мм флоат, 5 мм флоат, 6 мм флоат, 8 мм флоат, 10 мм флоат – до 19 mm.

Използва се като основа, на която се нанасят специални покрития при слънцезащитните и топлоизолационните стъкла. Съществено преимущество на флоатното стъкло е неговата висока светлопропускливост. Намира приложение при единично остъкляване, стъклопакет, комбинация с всички видове стъкла – за соларен контрол, интериорни решения, повишени шумоизолационни свойства.

ЦВЕТНИ СТЪКЛА

Технологията на производство на цветни стъкла е аналогична на тази при безцветния флоат, като в началото на производствения процес, към основните суровини се прибавят метални оксиди, които придават съответния цвят на стъклото – зелено, синьо, бронз.

Освен функцията си в естетическа насоченост, цветните флоатни стъкла са предназначени основно за намаляване на слънчевата топлина, UV лъчите и отблясъците вътре в сградата.

Цветните флоатни стъкла постигат своите характеристики чрез абсорбиране на слънчевата енергия и затова понякога това стъкло се нарича топло абсорбиращо стъкло. Това качество на топло поглъщане означава, че стъклото е под термично напрежение, така че някои по-дебели или по-тъмни продукти може да се наложи да бъдат закалени, за да се избегне счупване от термичен стрес.

  • Цветните стъкла могат да бъдат обработвани, закалявани, ламинирани, огъвани и използвани в стъклопакети.
  • Сивото стъкло се характеризира с ниска пропускливост на светлина и добър контрол на слънчевата топлина и отблясъци.
  • Бронзовото цветно стъкло е предназначено за намаляване на слънчевата топлина и отблясъци, но и да осигури по-висока пропускливост на видима светлина отколкото сивото стъкло.
  • Зеленото стъкло първоначално е използвано за автомобилни приложения, тъй като има много висока пропускливост на светлина. Съвременните зелени нюанси предлагат по-добри соларни показатели с по-добра пропускателна способност на светлината от сивите и бронзовите нюанси.
  • Тъмно синьото стъкло е алтернатива на сивото и бронзовото и има сходни показатели.
  • Светло синьото стъкло е идеално ако се изисква по-дебело стъкло с висока пропускливост на светлина.
  • Цветните стъкла се използва за соларен контрол, тъй като те абсорбират повече топлина от прозрачното стъкло и излъчват по-голямата част от абсорбираната топлина навън с помощта на естествената конвекция.

Цветните стъкла намират приложение както в строителството, така и в интериора – производство на стъклопакети, мебели (плотове, маси, рафтове и др.), за преградни стени, парапети и др.

Цветове: светло зелено, тъмно зелено, светло синьо, тъмно синьо, морско синьо, мастилено синьо, сиво, бронз.

Предимства:

  • Ниско ниво на светлинна рефлексия
  • Висок соларен фактор
ОРНАМЕНТНИ СТЪКЛА

Орнаментните стъкла намират приложение както в интериора, така и при екстериорното оформление. Поради изключително красивия си вид са предпочитани за различни комбинации.

Предимства

-  Орнаментните стъкла се характеризират с геометрични стилизирани, фигури, класически или други дизайни.

-  Широка гама от дизайни.

-  Прозрачността се определя от структурата и дизайна.

-  Идеални за декоративни приложения.

- Може да бъде закалено, ламинирано, матирано или монтирано в стъклопакет, в зависимост от дизайна и дебелина.

ГАЛЕРИЯ

bronze-svetlodark_blue_glass_sapphire_blue_glass_tinted_float_glassdark-bronze-silver-mirrordark-green-glasseuro-bronze-and-dark-bronze-mirrorlight-blue-float-glasslight-green-glass
КОНТАКТИ

Бургас-Глас Трейдинг ООД – Обработка на стъкло – burgasglass.com

Адрес: гр. Бургас, кв. Победа, ул. „Комлушка низина”, Домостроене
Тел.: 056 989 651;
Моб. тел.: 0884 922 605; 0885 144 059
Е-mail: burgas012@ abv.bg

Адрес: гр. Пловдив, бул. „Кукленско шосе” 30
Тел.Факс: 032 210 723
Моб. тел.: 0885 159 070; 0885 523 653; 0885 556 798
Е-mail: burgasglassltd@ abv.bg

Текст и изображения: a href=”http://burgasglass.com/” target=”_blank”>burgasglass.com

За автора