“Гризли” – Снакс и зърнени храни

ЗА НАС

grizliЕТ “Борник -Борислав Генчев” е основана през 1992 г. През 1997 година са закупени производствени машини и е оборудван цех за производство на пшенични и царевични пръчици под търговската марка “Гризли”. Асортиментът е разнообразен с включване и развиване на производство на пуканки “НИКО”.

Следва процес на усвояване на производството и налагане на търговската марка на пазара и създаване на мрежа от търговски партньори. През 2005 година фирмата закупува собствена производствена база, осигуряваща перспектива за развитие на дейността.

Производственият процес е разположен на площ от 1680 кв. м. като всички санитарно-хигиенни изисквания са съобразени с Европейските стандарти. Фирмата разполага с богат асортимент от предлаганата на пазара продукция, основаващ се на различни вкусове и грамажни разфасовки. За осъществяване на разносна търговска дейност ЕТ”Борник-Борислав Генчев” разполага с обновен и добре оборудван автопарк.

ТЕХНОЛОГИЯ

Екструдирането е метод за преработка на високовъглехидратни суровини до високоусвояеми хранителни продукти. Екструзия се нарича процеса на преработка на продуктите в специлни съоражения – екструдери, в които чрез размекване и пластифициране се придава желана форма на изделието. Екструдирането е термо – влаго – механичен подход. В резултат на термо и влагообработката в суровините възникват различни изменения, като нишестена желатинизация, денатуриране на белтъчините, образуване на комлексни структури и други. Следва дражиране с растителна мазнина и овкусяване с овкусители. За разлика от чипса и др. хранителни продукти тук няма пържене и не се използват консерванти.

Екструдираните продукти се характеризират с по-пълно усвояване на нишестето в сравнение с други конвекционални методи на обработка – печене, варене, сушене, гранулиране, валцово сушене и др. В процеса на екструдиране настъпват промени и в съдържанието на витамини, белтъчини, липиди и целулоза. Като по нестабилни много автори посочват B, E и C, а относителни стабилни са B2, PP, пиродиксин и фолиева киселина.

ЕТ ” Борник – Борислав Генчев” изисква от доставчиците си суровините за производство да не са генномодифицирани, да не съдържат тежки метали, алфатоксини и други. Фирмата извършва и физико-химични, микробиологични и др. анализи в акредитирани лаборатории. Във фирмата се осъществява входящ контрол на суровини и материали и не се допуска приемането им без сертификат за качество или удостоверение за качество или анализен сертификат, и се извършва изходящ контрол на произвежданата продукция. Oсъществява се контрол по време на производството, с което се спазва НАССР и Декларацията на Ръководството за качеството и безопасността на произвежданите екструдирани храни и пуканки. Във фирмата работят екип от специалисти – технолог, дългогодишни майстори и помощен и обслужващ персонал.

ГАЛЕРИЯ

886@2x1575@2x1572@2x1260@2x1252@2x1078@2x917@2x916@2x915@2x903@2x898@2x897@2x895@2x894@2x892@2x891@2x889@2x887@2x
КОНТАКТИ

“Гризли” – Снакс и зърнени храни – www.grizzlisnacks.com

Адрес: гр. Разград, ул.Добрич 8 /Западна промишлена зона/
Тел. моб.: 0888 245 670; 0885 114 171
Тел./факс: 084 660 359
Е-mail: grizzli_co@yahoo.com; grizzli_co@abv.bg

Текст и изображения: www.grizzlisnacks.com

За автора