д-р Мария Русинова- лекар-диетолог

d-r.Maria.Rusinova-220x110Моята Диета предлага четири хранителни плана, които да удовлетворят различни хранителни нужди и да отговарят на Вашия начин на живот. Пети план е индивидуален – той позволява да създадете своя уникална и удовлетворяваща ви напълно диета. Целта ни е да се наслаждавате на ястията, да сте пълни с енергия и здраве като използвате времето си за спорт, вместо за пазаруване и калкулиране на калории! Използваме само качествени и свежи продукти, което гарантира неповторим вкус! Подобрители и консерванти са заклеймени думи!

Ястията се доставят до адрес ежедневно!

Убедени сме, че нашата услуга улеснява много поддържането на нормално телесно тегло и придържането към определени хранителни навици!

Нашият екип:

Менютата се подготвят от доверения ни лекар-диетолог – д-р Мария Русинова. Тя контролира качеството на храната, която излиза от нашата кухня и извършва индивидуални консултации.

За вас, с голяма доза вдъхновение, готви Камен Курдов – главен готвач!

С усмивка и професионална консултация ще Ви приеме психологът Борислава Лобошка.

За всякакви въпроси, препоръки и запитвания на Ваше разположение е Петя Янчева – управител.

Вие сами можете да ни помогнете да подобрим услугата – приветстваме Вашите идеи, обратна връзка и дори Вашите оплаквания!

Отделете време и да разгледате основни ни менюта . Ако се нуждаете от помощ при избора си или искате да се свържете с нас, моля направете го тук.

Започнете днес, за да сте доволни утре!

90 дневна диета

Искате да отслабнете за 90 дни?

Заредете се с оптимизъм, решителност и яжте, яжте, яжте!

Заместете

 времето за пазаруване и готвене с време за спорт и ще постигнете завидни резултати.

Не говорим само за красота, а и за здраве!

Ще усетите благотворното действие на режима още след втората седмица – ще се чувствате бодри, леки и спокойни.

Метаболизмът Ви ще заработи нормално, а спортът ще ви снабди с допълнително адреналин и ендорфин – така важни, за да се чувствате щастливи и уверени!

Диетата е подходяща за хора с високо кръвно налягане, за активно спортуващи и за онези, които желаят да отслабнат без да се подлагат на лишения!

Меню при диабет

Страдате от диабет?

Навярно сте прочели множество научни материали по този въпрос. Навярно сте наясно, че основното в лечението на диабета въпреки откриването на инсулина все още остава разумно построеното диетично хранене.

 

Навярно знаете, че:

 • храната трябва да бъде разнообразна и да се приема 4-5 пъти дневно
 • храната трябва да е богата на витамини и особено витамин C и витамините от група B
 • избягват се концентрирани въглехидрати (захар и захарни изделия), предпочитат се бавните въглехидрати (пълнозърнест хляб, бобови храни, плодове, прясно мляко, спагети, картофи).
 • въглехидратите трябва да доставят до 55% от дневната хранителна енергия (Е%).
 • контролът и оптимизирането на телесната маса са особено важни
 • умерените физически натоварвания подобряват ефективността на инсулина и енергоразхода
 • диетата трябва да бъде динамично построена и променлива, като се ръководи от субективните усещания на болния, т.е. тя трябва да бъде индивидуализирана

Нискокалорийна диета

Искате да намалите телесното тегло?

Запомнете – като казваме намаляване на телесното тегло имаме предвид намаляване на телесните мазнини. За това е много важно всяко хранене да доставя протеини на организма!

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

 • Калориите всъщност са енергията, която храната ни осигурява. Изразходваме я при движение, дишане, метаболитни процеси и кръвообращение.
 • Калорийният баланс поддържа постоянното тегло и по правило се приема за нулев, когато количеството на приетите калории е равно на количеството на изразходваните. Положителен е когато приетите калории са повече от изразходваните и тогава се наблюдава затлъстяване, а отрицателен– когато се изразходват повече калории от приетите чрез храната и тогава телесното тегло намалява.
 • Телесното тегло намалява при такъв отрицателен калориен баланс, НО при определени условия. За да отслабнете с 0,5кг. е необходим дефицит от 500-1000 калории дневно . Ако намалите ежедневния прием с 500 калории, телесното тегло би трябвало да намалее с този 0,5кг. за една седмица. Въпреки, че може да се изкушите да намалите режима си с още калории, не го правете – така всъщност ще възпрепятствате отслабването, тъй като тялото минава в другметаболитен режим. Препоръчително е да се приемат между 1200кал. и 1500кал. на ден.
 • Американският колеж по спортна медицина препоръчва 18-20% от този калориен прием да е от животински протеин с ниско съдържание на мазнини, за да се поддържа правилна обмяна на веществата.

Кардио диета

Страдате от високо кръвно?

По най-скромни изчисления в момента в България има около 2 милиона хипертоници!

Релаксирайте, за да намалите нивото на стрес!

Всеки пети хипертоник се лекува правилно и редовно, но само 4 на сто от хипертониците постоянно поддържат своето кръвно налягане на нормално ниво чрез лечение.

Огромно значение за контрола над хипертонията имат здравословното тегло, редовният сън и поддържане нивото на стреса в нормални граници. Редовните аеробни упражнения – ходене, въртене на колело, бягаща пътека, плуване и др. помагат за намаляване на наднорменото тегло и контрола на хипертонията.

Диетичното хранене при високо кръвно налягане трябва да отговаря на следните изисквания:

 • разнообразно, умерено, често и бавно хранене
 • избягване на гладуването
 • ограничение на солта 3 – 4гр. дневно
 • ограничаване на течностите до 800мл. дневно
 • ограничаване на мазнините
 • последното хранене да става 3 часа преди сън

 

КОНСУЛТАЦИИ

Здравословното хранене – ключът към превантивната медицина!

Искате ли да отслабнете или да качите килограми? Бременна ли сте или току-що родила? Имате ли нужда някой да ви насърчи и помогне при кърменето? Търсите ли начин да подобрите храненето си, така че да си осигурите добро здраве? Имате проблеми с храносмилането? Искате да подобрите спортните си постижения?

Това са само някои от причините, които карат хората да потърсят научно-обоснован съвет и квалифицирана помощ от лекар-диетолог.

Ако и Вие изпитвате такава необходимост, запазете си час за консултация при д-р Мария Русинова!

КОНТАКТИ

д-р Мария Русинова- moiata-dieta.com

За всичко, което ви вълнува, а не сте получили отговор от сайта – моля пишете ни!

Ако желаете да направите промяна в заявката си – моля потърсете ни на посочените телефони!

тел: 0889325474 – Петя Янчева, Управител
тел: 0889976777 – д-р Мария Русинова, Диетолог

Текст и изображения: moiata-dieta.com

За автора