“Зара Трейд 08″ ООД

ЗА НАС

“Зара Трейд 08″ ООД е българска фирма, специализирана в печене и пакетиране на кафе и разтворими продукти.

Дейността извършваме във фабрика с високо технологично и автоматизирано оборудване. При производството и търговията е внедрена и сертифицирана международната система за управление на качеството ISO 9001:2015 и НАССР.

„Зара Трейд 08” ООД е собственик на регистрираната и защитена марка ZARRA Caffè. Продуктите с тази марка присъстват във всички основни дистрибуционни канали: заведения, магазинна мрежа, вендинг автомати и офиси.

ЕКИП

ЕКИПЪТ ЗАД ZARRA CAFFÈ
Екипът на ZARRA Caffè от технолози, баристи и сервизни техници се грижи и неуморно работи за усъвършенстването и поддържането на еднакъв вкус, аромат, крехкост, сила и цвят на изпечените зърна. Този контрол гарантира качествени еспресо кафе напитки, адекватно откликвайки на променящите се изисквания и вкусове на клиентите.

Колективът ни се състои от високо отговорни, компетентни специалисти – с дългогодишен опит, подкрепяни от младежкия устрем на новопостъпващите ни колеги. Осигуряваме приемственост, развитие и усъвършенстване на дейността.

ПРОИЗВОДСТВО

ПРОИЗВОДСТВО, ТЪРГОВИЯ, ЧАСТНИ МАРКИ
„Зара Трейд 08” ООД произвежда и продукти с частни търговски марки, собственост на наши партньори. Благодарим за доверието.

Задоволяваме зададените персонални изисквания към бленд, цена и дизайн. Във фирмената ни политика и производствения капацитет е заложено увеличаване на дела на произвеждани продукти с клиентски марки. С радост отговаряме на всяко едно търсене и предложение за бъдещо партньорство.

Съпътстващата част от дейността на фирма „Зара Трейд 08” ООД е търговията, основно с продукти, консумативи, резервни части за вендинг автомати. От 2014 започнахме изграждане на собствен парк от само продаващи машини, обслужвани и рециклирани от професионално обучени оператори и техници.

Водещо в работата ни е отстояване на човешките морални ценности, коректност, доверие, сигурност, грижа за клиента, взаимно уважение, непрекъснато усъвършенстване и учение.

Вторият основен момент в производството на печено кафе е самото изпичане.

В процесът на печене протичат голям брой химико-физични преобразувания. Работим с две ротационни пекарни машини на базата на индиректна конвекция на топлия въздух. Те са снабдени с иновативна система за контрол и мониторинг на процеса. Постигаме пълна повторяемост на време температурната диаграма за всеки отделен сорт кафе при всеки цикъл. Гарантираме еднаква крехкост на зърната печено кафе, аромат, плътност, вкусови качества на готовата напитка.

Отчитаме факта, че точността на процеса на печене се повишава при мерене на температурата на зърната кафе в барабана на пекарната машина. Затова усилията на инженерите и технолога във фирмата са насочени към създаването и усъвършенстването на софтуер, чрез който в компютърното управление на пекарната инсталация е заложена най-оптималната графика време-температурно изменение на зърната.

Използването на модулираща мощността горелка, както и инверторни управления на задвижващите електрически двигатели, позволява гъвкаво управление на процеса печене.

Приели сме стандартния цвят на изпичане на кафето да бъде Full City Roast- умерено кафяв. Цветовете условно се определят по международно приетата скала на изпичане на кафе, където вариантите са: Light Roast – 205 ⁰C, American Roast – 210⁰C , City Roast – 219⁰C, Full City Roast- 225⁰C, Vienna Roast – 230⁰C, French Roast – 240⁰C, Italian Roast – 245⁰C. По желание на клиенти печем и до някои от другите степени на цвят изпичане на кафе.

Печем бавно, за да има достатъчно време да се извършат всички физико-химични процеси в зърното – дехидратация, карамелизиране на захарите, преобразуване на белтъци.

Охладеното кафе от пекарната машина се почиства през четири степенна система за почистване от механични частици и натрошени зърна. Изпечените и почистени видове кафе се миксират, съгласно рецептури за всеки бленд.

За нас от първостепенно значение е магията на качествено изпичане на всеки отделен сорт кафе. С това ние се стараем да удовлетворим всеки клиент. За вендинг операторите и всички други това се изразява в добре почистено кафе, винаги да бъде еднакъв цвят изпечено, с една и съща крехкост. Последния етап от преработката е пакетиране- извършваме в ниско кислородна /азотна/ среда, в опаковка запазваща качеството на изпечените зърна.

Освен, че печем, мелим, пакетираме кафе, отделяме внимание и на разтворимите продукти. Използваме качествени суровини от водещи международни производители. Миксираме и пакетираме в:

> Метална кутия

> РЕТ буркан

> Индивидуални дози във фолио триплекс

ИСТОРИЯ

2017 ZARRA Caffè изгрява с нов имидж и изцяло обновен уеб сайт, отговарящ на всички съвременни изисквания и условия за достъпност. Планира се и изграждане на електронен магазин, в който да се продават всички наши продукти

2015 Етап на модернизация и усъвършенстване на цялостния процес на преработка на кафе. Беше инсталирана и производствена линия за пакетиране на мляно кафе 200 гр. и 250 гр. във вакуум опаковка

2014 В портфолиото от произвеждани продукти добавихме разтворими продукти – кафе, мляко, шоколад, Зв1, капучино и други

2013 В дейността си внедрихме и сертифицирахме международната Система за управление на качеството 1S0 9001:2008; Започна изграждането на собствен парк от вендинг машини, работещи изцяло с продукти ZARRA Caffè

2012 Пуснахме в производство нова пекарна инсталация, с което увеличихме двойно капацитета за производство на печено кафе; пакетирахме първия продукт с клиентска марка

2010 Пуснахме нова линия за пакетиране на кафе зърна един килограм в иновативна трислойна опаковка

2009 Спечелихме проект за обучение от експерт Senior Dr. Hubert Kuhler – дългогодишен технолог на кафе „Jacobs” Германия, чиято заслуга и опит използваме при процеса на печене и комбиниране на отделните сортове кафе

2008 Пуснахме нова линия за пакетиране на мляно кафе в ниско кислородна среда

2004 Регистрирахме собствена търговска марка „ZARRA Caffè”

2003 Внедряване на НАССР система

2002 Открихме фабриката за преработка на кафе и продукти

1998 Регистрирахме първата търговска фирма

ПРОДУКТИ

Кафе печено мляно
Кафе печено на зърна

Повече подробности тук

КОНТАКТИ

“Зара Трейд 08″ ООД – zarra-coffee.eu
Адрес: гр. Шумен, Индустриална зона Тракия юг
Тел.: 054 830 609
Моб.тел.: 0888 934 583; 0894 318 860
E-mail: zarracoffee@ mail.bg

Текст и изображения: zarra-coffee.eu

За автора