Златекс ООД

ЗА НАС

zlatexЗЛАТЕКС ООД е компания, създадена през 1991 г., за да задоволява потребностите на българските селскостопански производители от машини, резервни части, консумативи, сервиз и услуги. През годините компанията натрупа безценен опит в осигуряването на най-новите технологии в съвременното земеделие, достигна отлично качество на обслужване и предлага високотехнологични машини. През всички тези години ЗЛАТЕКС ООД си извоюва мястото на един от водещите доставчици на селскостопански машини, специализирана земеделска техника, инвентар, резервни части и технологии.
В последните години на силно конкурентно продуктово предлагане компанията непрекъснато разширява своята номенклатура от продукти, с цел да се оптимизира и предлага един целеви и икономически изгоден пакет за ефективно земеделие от световно известни производители и марки на селскостопанска техника. ЗЛАТЕКС ООД в качеството си на официален вносител представлява на българския пазар водещите световни фирми в бранша.

Флагман на компанията е FENDT Германия. Началото на производството на трактори започва през 1930 г, когато е създаден първият малък трактор с 6 к. с. Още тогава фирмата слага начало на основната си философия: да произвежда надеждни трактори с нови технически решения и за най-взискателните клиенти. И до сега това нe се е променило. Днес повече от всякога марката FENDT стои зад иновационните технологии. Редица национални и международни отличия доказват всепризнатата иновационна сила на FENDT. Техническият напредък върви неизменно рамо до рамо с покачването на производителността, качеството на работа и икономичността на машините с марката FENDT. Така повече от 80 г. FENDT създава качество и гради традиции, за да се стигне днес до FENDT 939 VARIO с 396 к.с. А защо не и до FENDT TRISIX и впечатляващите за един колесен трактор 540 к.с.

ПРОДУКТИ
 • Трактори
 • Комбайни
 • Силажокомбайни
 • Плугове
 • Продълбочители
 • Култиватори
 • Компактори
 • Брани
 • Дискови брани
 • Активни брани
 • Валяци
 • Сеялки
 • Торачки
 • Пръскачки
 • Навигации
 • Балопреси
 • Ремаркета
 • Телескопични товарачи
 • Зелена линия
 • Специализирана техника за овощари и градинари
КОНСУМАТИВИ

ЗЛАТЕКС  поддържа на склад всички оригинални части, необходими за ремонта, поддръжката и сервиза на машините с марка FENDT, както и тези от  останалите брандове, които представляваме. Всеки ден служителите на Златекс работят в услуга на клиента, уверявайки се, че те осъзнават предимствата на инвестицията в оригинални части. ЗЛАТЕКС постоянно инвестира в обучения, инструменти и програми за диагностика и поддръжка, опреснявайки знанията на своите търговци и  сервизни специалисти и обогатяването им с умения за сервизирането на машините съгласно най-модерното ниво на развитие на доставчиците ни и с пълната им подкрепа.
Основната цел е безупречната работа на машините, надвишаваща изискванията на клиента.

ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ
Брана за плуг KERNER

Браната за плугове на KERNER е един уникален продукт, който като че ли е разработен специално за България – за практиките и условията на работа тук. Ножовете й са направени от специално закалена стомана и могат да разбият и най-твърдата буца.

Важна е централната настройка на ножовете, която позволява разстоянието между тях да се нагоди към всички условия на работа. В същото време браната е много лека и е необходима малка допълнителна мощност към тази за плуга.

Високотехнологични селскостопански машини Златекс

Най-голямото предимство е, че с едно минаване се изорава и заравнява, което пести време и гориво и създава отлични условия за последваща сеитба на рапица.

FENDT Cargo Profi

Новият челен товарач FENDT Cargo Profi спечелисребърен медал на едно от най-големите селскостопански изложения Agritechnica. Възможни са напълно нови функции посредством допълнително монтираната сензорика в 5Х-стрелата. Иновации като функциите везна и памет улесняват значително работата с челния товарач и повишават значително продуктивността.

FENDT Cargo Rear

Специално за големите серии трактори – 800 Vario и 900 Vario – FENDT предлага специално решение за товарни работи. Това е челният товарач Cargo Rear за монтаж отзад на трактора.

Този заден товарач позволява широк спектър на приложение на големите трактори. Така освен за транспорт и работа на полето, тракторите от серии 800 и 900 могат да се използват например и за бързо и ефективно пълнене на съоръжения за биогаз.

FENDT Comfort PowerLift

Пореден медал на световното аграрно изложение Агритехника получи FENDT. Този път медалът е за комфортната предна навесна система FENDT Comfort PowerLift.

Комфортната предна навесна система гарантира оптимално копиране на терена по време на работа. Благодарение на нея част от собственото тегло на инвентара се поема от трактора.

FENDT GuideConnect

Системата FENDT GuideConnect повече от заслужено бе отличена с втория златен медал на международното изложение за селскостопанска техника AGRITECHNICA 2011.

За пръв път на фермерите се предлага система, при която трактор без водач напълно автоматично следва движещ се пред него трактор на полето. Двете машини комуникират чрез радиосигнал и се управляват от GPS с висока прецизност.

FENDT Vario

FENDT – Vario трансмисията е хидростатично-механично задвижване с разклонение на мощността. С нарастващата скорост нараства и част от механично предаваната мощност върху планетарните предавки.

Дългогодишни изследвания сочат, че безстепенното регулиране на скоростта, каквото Vario-трансмисията предлага, носи огромен потенциал за спестяване на време и пари. При FENDT Vario безстепенната трансмисиясе грижи за високия КПД в предавателния комплекс.

SCR технологията на FENDT

При SCR – технологията емисиите се обработват допълнително с AdBlue, 32,5% разтвор на карбамида, а азотните оксиди NOx се разграждат до неотровен азот и вода. Стандартният разход за товарни превозни средства на карбамиден разтвор AdBlue е средно 7% от разхода на дизелово гориво. В зависимост от работата той може да варира.

Сдвоени тесни гуми

Вие получавате редица плюсове спрямо единични тесни гуми – Минимален натиск на почвата, Няма опасност от уплътняване, Оптимален растеж на растенията, По-ниски последващи разходи, Равномерно разпределение на теглото.

Система за автоматично регулиране на налягането в гумите

Новата система за автоматично регулиране на налягането в гумите Ви гарантира икономия от 1,45 евро/хектар, 20% по-малко износване на гумите,10% по-нисък разход на гориво и 20% повече мощност. Освен това предотвратява буксуването и приплъзването. Системата се управлява удобно директно от кабината по време на работа.

ГАЛЕРИЯ

12345
КОНТАКТИ

Златекс ООД – zlatex.com

Aдрес: гр. Стара Загора, бул. Патриарх Евтимий 52
Тел.: 042 91 97 00; 042 64 80 55; 042 62 27 18;
Моб. тел.: 0878 818 129;
Факс: 042 63 95 78
E-mail: office_at_zlatex.net


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: zlatex.com

За автора