Лазаров дизайн ЕООД – LASER-BG.com

ЗА НАС

logoЛазерният екип на „LASER-BG.com“ е съставен от амбициозни хора с разнообразни качества и интереси. В стремежа си да се развиваме непрестанно, ние разработихме и продължаваме да разширяваме дейността си в сферата на лазерната технология. Проект, който разработваме в момента като производител на плексигласови изделия е нашият онлайн магазин, който можете да посетите на адрес pleximpex.com.
В наше лице ще срещнете сериозно отношение към работата ни, високо ниво на професионализъм и винаги коректно отношение!
„LASER-BG.com“ и „PLEXBG.com“ са запазени марки на фирма „Лазаров дизайн“ ЕООД.

Лазерното рязане и гравиране става все по актуално, модерно и определено има бъдеще в модерната индустрия. Лазерната технология позволява работа с най-разнообразни материали намиращи приложение в различни сфери, като е предпочитан метод за обработка на материали, поради своята прецизност, висока производителност и икономическа изгодност. Ние разполагаме с висок клас техника, което съчетано с опита и професионализмът ни позволява да Ви предложим качествени услуги, при това на добри цени! Имаме за цел да осигуряваме качествени услуги и продукти с лазерно рязане и гравиране на нашите клиенти, както и да изградим образа на предпочитан бизнес партньор. За да направим тази цел постижима, залагаме на 100% коректност и професионализъм!

ЛАЗЕРНО РЯЗАНЕ

Бизнес партньорство

Ако представлявате фирма, имаща необходимост да ползва услуги свързани с лазерно рязане, или търгувате с продукти на тази технология, в наше лице може да срещнете надежден и коректен бизнес партньор. За целта е необходимо единствено да се свържете с нас, за да обсъдим подробностите и изградим системата на коопериране. Като производител на плексигласови изделия, рекламни съоръжения и други продукти получени чрез технологията на лазерно рязане и гравиране, бихме могли да намерим допирни точки в работата с тях – производство, търговия или като посредник на тази услуга.
Факти за лазерното рязане

Обща информация

Наименованието лазер (LASER) e абревиатура от „Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation“. Процесът на лазерно рязане е базиран на технология, която се използва множество разнообразни материали, като обикновено се използва за промишлени производствени приложения, но с развитието на технологията и увеличаване на нейната достъпност, започва да се използва от учебни заведения, малки предприятия, и любители. Лазерното рязане работи на принципа на насочване на силно концентриран лъч с голяма мощност на изхода на лазера, с помощта на компютър, с който се управлява целият процес. Последством обработката, според вида на материала той или се топи, изгаря, изпарява се, или се издухва от струя от газ, оставяйки ръб с перфектен завършек. Индустриалните лазери се използват за обработка на листови материали, а в някой случай и структурни или тръбни материали.
Първият лазер

През 1965 г., първата производствена машина за лазерно рязане се използва за пробиване на отвори в производствена матрица. През 1967 г. британски учени разработват технология за рязане на метали с кислородна струя в областта на сряза. В началото на 1970 г., тази технология е пусната в производство за обработка на титан за космически приложения. В същото време CO 2 лазерите са адаптирани за обработка на неметали, като например текстил, плексиглас, дърво, MDF и др. тъй като

Видове лазери и лазерно рязане

Съществуват три основни типа лазери използвани за лазерно рязане. CO 2 лазерът е подходящ за рязане, пробиване и гравиране. Неодимовият (Nd) и неодим итрий-алуминиев гранат ( Nd-YAG ) лазери са идентични по стил и се различават само по вида на приложението им. Nd се използва за разпробиване и на места където се изисква висока енергия, но ниска повторяемост на обработката. Лазер Nd-YAG се използва, когато е необходима много висока мощност и за пробиване и гравиране. Както СО 2 и Nd / Nd-YAG лазери могат да бъдат използвани за заваряване.

ЛАЗЕРНО ГРАВИРАНЕ

Процес на гравиране
Гравюрите датират още от далечни времена, като начин за рисуване. Съвременните „чук и длето“ са лазерите. Първият лазер в България е пуснат през 1964 година. След появата си през 60-те години те се развиват много бурно, а приложението на изходящите им продукти нараства с всеки изминал ден. Принципът на лазерното гравиране се състои в три основни елемента – повърхност, контролер и лазер. Те служат за „отпечатването“ на изображения върху дадения материал. Предимството пред ръчната изработка е по-прецизната и по-производителна изработка на елемента. Лазерното гравиране, като технология за изобразяване върху широк спектър от материали е предпочитан метод , тъй като с него се постига изключителна точност, бързина, качество и дълготрайност на изображенията и графиките. На база опита и съвременната технология, с която разполагаме, ние ще Ви предложим качествени услуги, на разумни цени, независимо дали става дума за производство на конвенционален продукт или разработка на индивидуален проект.
Ние предлагаме лазерно гравиране на стъкло, дърво, плексиглас и кожа.
Ако търсите най-бързият и най-трайният начин за надписване и изобразяване, то Вие сте попаднали на точното място! Когато говорим за лазерно гравиране, като една модерна технология за трайно отпечатване на изображения и символи върху най-разнообразни материали, ние сме разделили услугите, които предлагаме в няколко основни категории. Ако не намирате търсената услуга или продукт свързана с лазерното рязане и гравиране, моля свържете се с нас за да обсъдим реализацията им!
Материали за лазерно гравиране
Разделихме някои от основните и най-често използвани за гравиране материали в следните категории:

Стъкло
Гравиране на портрети, графики и текст върху стъкло…

MDF/Дърво
Гравиране на портрети, графики и текст върху масивно дърво или MDF

Плексиглас
Гравиране на текст или графики върху плексигласови плоскости и изделия

Кожа
Гравиране върху изкуствена и естествена кожа

ABS плоскости
Лазерно гравиране на двуслойни ABS плоскости

Обща информация

Наименованието лазер (LASER) e абревиатура от „Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation“. Лазерното рязане е технология, която се използва множество разнообразни материали, като обикновено се използва за промишлени производствени приложения, но с развитието на технологията и увеличаване на нейната достъпност, започва да се използва от учебни заведения, малки предприятия, и любители. Лазерното рязане работи на принципа на насочване на силно концентриран лъч с голяма мощност на изхода на лазера, с помощта на компютър, с който се управлява целият процес. Последством обработката, според вида на материала той или се топи, изгаря, изпарява се, или се издухва от струя от газ, оставяйки ръб с перфектен завършек. Индустриалните лазери се използват за обработка на листови материали, а в някой случай и структурни или тръбни материали. В днешно време използването им за лазерно гравиране все повече навлиза в ежедневието ни и производствените практики.

Първият лазер

През 1965 г., първата производствена машина за лазерно рязане се използва за пробиване на отвори в производствена матрица. През 1967 г. британски учени разработват технология за рязане на метали с кислородна струя в областта на сряза. В началото на 1970 г., тази технология е пусната в производство за обработка на титан за космически приложения. В същото време CO 2 лазерите са адаптирани за обработка на неметали, като например текстил, плексиглас, дърво, MDF и др.

Видове лазери и лазерно гравиране

Съществуват три основни типа лазери използвани в лазерното рязане. CO 2 лазерът е подходящ за рязане, пробиване и гравиране. Неодимовият (Nd) и неодим итрий-алуминиев гранат ( Nd-YAG ) лазери са идентични по стил и се различават само по вида на приложението им. Nd се използва за разпробиване и на места където се изисква висока енергия, но ниска повторяемост на обработката. Лазер Nd-YAG се използва, когато е необходима много висока мощност и за пробиване и гравиране. Както СО 2 и Nd / Nd-YAG лазери могат да бъдат използвани за заваряване. Ние разполагаме с модерна CO2 лазерна технология предлагаща отлични резултати при лазерно гравиране!

КОНТАКТИ

Лазаров дизайн ЕООД – LASER-BG.com – laser-bg.com

Адрес: гр. Варна, ул. “Г. Бенковски” №79
Тел.: 052 600 012
Моб. тел.: 0883 502 655; 0876 588 854; 0879 529 559
E-mail: office@lazarovdesign.bg; office.lazarovdesign@gmail.com

Работно време: от Понеделник до Петък – 09:00ч. до 18.00ч.
Събота и Неделя – почивни дни

Текст и изображения: laser-bg.com

За автора