Марлин 2 ЕООД – Изграждането на домашни и публични басейни

ЗА НАС

marlinФирма Марлин 2 ЕООД е специализирана в проектирането и изграждането на домашни и публични басейни, водни атракции и SPA центрове.

Дългогодишният ни опит в тази област позволява да бъдем полезни на нашите клиенти с идеи и консултации в цялостното решаване на пространството около
басейна или центровете за отмора.

С удоволствие ще Ви помогнем да оформите идеите си за разположение, форма и размери на басейна, да обсъдим проблемите при проектирането и изграждането свързани с местоположението, климата, релефа на терена и други малки хитрини, за да изпитате блаженството от допира с кристалната вода. Седалището ни е в град Несебър, но с удоволствие работихме за нашите клиенти от град Козлодуй, Враца, Велинград, Камчия, парк Росенец, защото ни харесва да пътуваме по цялата българска земя.

За нас няма значение дали ще изграждаме съвсем нови обекти или поемаме предизвикателството да ремонтираме вече съществуващи съоръжения. Няма значение дали обекта е голям или малък ще работим усърдно, защото сме се убедили , че всеки клиент е важен и вярваме, че ни предстоят по-хубави времена въпреки мрачните прогнози.

УСЛУГИ

- БАСЕЙНИ
Проектиране
Проектирането е първият етап от работата по изграждането на басейна. За нашите климатични условия оптималният вариант е монолитна стоманобетонна конструкция с покритие от стъклокерамични плочки. Съвременните строителни материали и технологии позволяват най-разнообразни форми и размери на стоманобетонното корито, както и най-различни дизайнерски решения на покритието от стъклокерамика- фризове, пана, фигури, фирмени знаци и др. Все пак съществуват ограничения свързани с носимоспособността на почвата, нивото на подпочвените води, релефа и др.
Специалистите ни изпълняват проектите съгласно желанието на клиента без компромис с нормите за проектиране, техническите изисквания и мерките за  безопастна експлоатация.
Строителство
Вече сте разбрали, че ние препоръчваме монолитна стоманобетонна конструкция. Не бихме Ви отегчавали с отделните етапи на строителство. Ще си позволим само някои забележки:
Осигуряване на достатъчно покритие на арматурата с бетон . Водата в басейна е силно химически агресивна  и бързо корозира арматурата при контакт.
Задължително влагане на добавки за водоплътност в бетона и никакво отклонение от  проектно зададение клас бетон.
Задължително кибриране на бетона.
Използване на надеждна хидроизолация. Не пестете пари за този компонент. Няма по-скъп и трудоемък процес от ремонт на пропускащо вода корито на басейн.
Надяваме се,че не сме Ви изплашили с тези забележки, все пак имаме интерес да си построите басейн.
Оборудване
Още в началото ще направим уточнението, че всички продукти, които използваме са произведени от “ Astral” –Испания. Считаме, че това е оптималния за България вариант цена- качество.
Елементи за вграждане:
В общия случай скимерите, дюзите, подовите сифони, прожекторите, стенните преходи са изработени от бял ABS UV устойчив. Същите елементи могат да бъдат и от метал, но това значително увеличава цената им
Филтрация:
Съществуват различни видове филтри – пясъчни, картушени, моноблокови, UV филтри. Ние бихме Ви препоръчали пясъчен филтър с шестпътен вентил, обезвъздушител и манометър. Не пренебрегвайте използването на качествен кварцов пясък, химически обработен. Помпите, осигуряващи циркулацията на водата, са от ново поколение- безшумни, с клас на защита IP-55 и удобен за поддръжка предфилтър
Осветление:
Осветлението на басейна отдавна вече не е „ екстра”. Правилното разполагане на прожекторите и избор на мощност са от изключително значение за цялостната визия. Все по-широко приложение намират LED  технологията – диодни прожектори, управлявани от модулатор и осигуряващи истинска цветна феерия.
Отопление:
Отоплението на водата в басейна се осъществява с електрически нагреватели или топлообменници
Екстри:
Съществува такова разнообразие от водни атракции и удоволствия, че ще оставим обсъждането им за специална работна среща.
Поддръжка на водата

- SPA
Най- често срещаната теория за произхода на термина е от латинския израз Sanus Pro Aqwa- здраве чрез вода. Дължим дълбок преклон на римляните за този израз, осигуряващ ни днес красиво бягство от напрегнатия делник, проблеми и стрес. /галерия/
Сауна
Сауна- строителство по индивидуален проект. Голямо разнообразие от печки, врати, аксесоари, пейки.Обшивка от северен смърч,бял бор и абачи( бананово дърво).
Парна баня
Парна баня- разнообразие от интериорни решения. Най-често изграждане на пейки и лежанки покрити със стъклокерамични плочки , оборудвани с парогенератори с възможност за дозиране на аромати.
Хидромасажни вани
Акрилни вани и монолитни конструкции облицовани със стъкло и керамични плочки.
Компоненти:
-Филтърна група
-Инсталация за хидро- и аеромасаж
-Отопление
-Осветление
Фитнес
Фитнес- изключително разнообразие от уреди

-ЗОНА КРАЙ БАСЕЙНА
-Вертикална планировка
-Детски съоръжения
-Игрища- билярд, тенис на маса.

КОНТАКТИ

Марлин 2 ЕООД – Изграждането на домашни и публични басейни – marlin-bg.com

Адрес: гр. Несебър, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 9
Моб.тел.:0899/86 26 64 ;
E-mail:marlin2@abv.bg

Текст и изображения: marlin-bg.com

За автора