“Тсаки” ООД

ЗА НАС

TSAKI“ТСАКИ” ООД е създадена през 1989 г. с предмет на дейност търговия с продукти за автомобили.
От 2001 г. фирмата е изключителен представител на испанската фирма KRAFFT S.L. за Република България и Македония. KRAFFT е с почти 60 годишна история и е специализирана в производството и разработката на химически продукти за леки и тежкотоварни автомобила. Има сертификати ISO 9001, ISO 14001, както и OHSAS 18001.

След като през 2004г. KRAFFT стана част от ITW group (Illinois Tool Works), международна компания с над 60 000 човека персонал и годишен оборот над 16 милиарда долара, в чийто инвестиционен портфейл влизат много успешни компании от автомобилната индустрия, ТСАКИ ООД започва да предлага и продуктите на Белгийската компания Wynn’s.

Богатат продуктова гама на KRAFFT и WYNN’s, както и изключително доброто качество на продуктите, ни дадоха възможността през годините да се наложим като надежден и предпочитан доставчик на много фирми в България.

Нашите клиенти знаят, че при Нас могат да намерят голямо разнообразие от химически продукт за леки и тежкотоварни автомобили на най-добри цени.

От февруари 2009г. фирмата произвежда AdBlue® Blue Sky по лиценз на немския химически концерн KRUSE K.G. и през 2010г. представи на Българския пазар своята нова линия продукти Блускай Моторни масла – изцяло произведени в Германия.

BLUESKY CARD

BlueSky Card® е първата карта в България, която дава възможност на клиентите да зареждат безкасово AdBlue BlueSky® на изключително преференциални цени  и да се върползват от удобството да ползват удобен за тях обект на територията на България.  За местоположение на бензиностанциите може да се информирате ТУК.

Продукта AdBlue е изключително капризен  и неправилното му съхранение може да доведе до увреждане на качествата и съответно да причини повреди в SCR системата на превозното средство.   BlueSky card® има няколко основни приимущества:

 1. Намалява вероятността от ползването на AdBlue® с увредени качествени параметри в следствие на неправилно съхранение от шофьора на превозното средство.
 2. Атрактивни цени
 3. Индивидуални решения, адаптирани към нуждите на клиента
 4. Прозрачни фактури
 5. Най-съвременна защита на сигурността
 6. Без такси за издаване и ползване
 7. Обслужване на клиента без допълнителни разходи
 8. Без допълнителни такси за издаване на фактури или блокиране на картата
 9. Възстановяване на ДДС

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ които ползват клиентите на BlueSky Card®

 • Зареждане на дизелово гориво с отстъпка по договаряне, на обектите посочени ТУК;
 • Заплащане на фериботни превози за повечето  Европейски линии;
 • Заплащане пътни такси на територията на Сърбия;

BlueSky Card® е предплатена карта.

Разходите за зареждане с AdBlue® и гориво се заплащат предварително по банков път, по индивидуална сметка на клиента в България. .

  Атрактивни цени:

Цената на колонка AdBlue e 0,90 лв. без ДДС. Всички клиенти с карта ползват отстъпка от 0,30лв. на литър. Всички закупени количества ще бъдат фактурирани на цена от 0,60лв.* без ДДС на литър.

Дизелово гориво е с отстъпка по договораяне от цената на колонка.

*Дружеството си запазва правото да прави промени в цените, за което клиентите ни ще бъдат своевременно информирани

                Фактуриране

BlueSky Card® спестява време при обработката на плащанията за AdBlue® и гориво във фирмата..Фактурирането се осъществява два пъти през текущия месец – до 15-то и 30-то число на месеца. Всяка фактура съдържа приложение с подробен списък на направените сделки.

               Защита

За да се предотврати неправомерно използване и злоупотреба, BlueSky Card® притежава най-новите и най-надеждните защитни елементи.

Картите BlueSky Card® се осигуряват чрез ПИН код, който се прехвърля в криптиран вид, когато се използват за плащане – в съответствие с най-високите стандарти за сигурност. При загуба или кражба, картата може да бъде блокирана безплатно по всяко време на деня. Картата предлага индивидуални решения, адаптирани към нуждите на клиентите:

 • Лимит на картата: може да се задава собствен 24-часов лимит на картата.
 • В допълнение, всички клиенти могат да блокират картата след като се обадят на наш сътрудник

            Възстановяване на ДДС

Осигуряваме възстановяване на ДДС за Европа в срок от 30 дни.

SCR ТЕХНОЛОГИЯ
SCR Технология
Зад съкращението SCR (селективна каталитична редукция) седи  иновативна технология, възприета от водещите европейски автомобилопроизводители след тестове и сравнителни анализи на различни техническите възможности за намаляване на вредните емисии, отделяни при работа на двигателите.

SCR Техниката е единствената технология, която позволява едновременно намаляване на емисиите на отработени газове и оптимизиране на двигателя, по отношение на неговата работа и консумация на гориво.

Функционалност

По време на SCR процедурата, емисиите на NOx, които се отделят от двигателя по време на горенето, се третират в каталитичен конвертор.

За тази процедура е необходим редукционен агент – така наречен AdBlue ®, нетоксичен и без мирис воден разтвор на висококачествена урея в точно определена концентрация.

Точно определена доза  AdBlue ® се впръсква през дюза в потока от изгорели газове, където в следствие на хидролиза в каталитичния конвертор се трансформира в азотен окис (NOx), азот (N) и вода (H2O).

Технологията SCR осигурява покриването на изискванията за отделяне на вредни емисии EURO 5, валидни от 2008 г.

Каталитичният конвертор
SCR каталитичният конвертор се състои от транзитни метални връзки от титаниев диоксид, пентоксид и волфрамоксид, които са фиксирани на керамични плоскости. Трансформацията на NOx в каталитичния конвертор зависи от броя на активните клетки и най вече от размера на порите в керамичните плоскости.

Функционалността на SCR каталитичният конвертор зависи до голяма степен от качеството на продукта AdBlue®. Порите и активните клетки могат да бъдат блокирани и трайно деактивирани, което ще доведе до увреждане на SCR каталитичният конвертор при използването на некачествен продукт.  В този случай постъпващият нитроген моноксид няма да бъде напълно обработен и транспормиран в азот и вода, което ще доведе до съществено надминаване на EURO 4 and EURO 5 лимитите за отделяне на вредни емисии в атмосферата.

Остатъчният амоняк, формиран в следствие на действието на продукта AdBlue при хидролозата и горещите отделящи се газове от изгарянето се преработват във възвратен окислителен конвертор. По този начин се избягва опасността от отделянето на остатъци от амоняк в атмосферата.

® Регистрирана марка на Асоциацията на автомобилната индустрия (VDA)

В нормата  Euro 5 за отделяне на вредни емисии, валидна от Октомври 2008, емисиите на азотен окис са намалени с 90% в сравнение с  1990; последващата Euro 6 норма ги редуцира до 97%. Нормата Euro 4 намалява азотния окис до 80% и отделянето на частици до 95% в сравнение с 1990.

В Европа днес, над 400.000 търговски превозни средства са оборудвани с SCR система и използват AdBlue ®. Този брой се увеличава с около  25000 търговски превозни средства на месец в световен мащаб. SCR системата се разпространява  в САЩ и Япония и технологията навлиза все повече в световен мащаб, като се прилага в леките и лекотоварни автомобили.

Технология и емисионни стандарти
Функционални принципи на SCR Технологията
Новите двигатели са оптимизирани до толкова, че при работата им се отделят по-малко количество сажди, за сметка на това количеството азотен окис , което се отделя е в големи количества.

Реактивният  агент AdBlue ® се впръсква в потока отработени газове и в резултат на високата температура протича процес на хидролиза на AdBlue ® до амоняк и CO2.

С помощта на амоняка, азотения окис реагира на повърхността на каталитичния конвертор и се трансформира в азот и вода – естествени компоненти на нашата атмосфера.

КОНТАКТИ

“Тсаки” ООД – tsaki.com

Адрес: гр. Костинброд, Бивш селскостопански двор зад “ОЛИНЕЗА”
Моб. тел.: 0887 425 789; 0889 043 980; 0884 735 788
E-mail: tsaki@ tsaki.com

Текст и изображения: tsaki.com

За автора