Хотел ”КОМПЛЕКС ВОЕВОДСКИ” – Хотел с. Жеравна

ЗА НАС

саХотел ” КОМПЛЕКС ВОЕВОДСКИ” е разположен в китното българско село Катунище на 8 км. от архитектурният резерват с. Жеравна и 16 км. от възрожденският град Котел.

Със своите дървени къщи, строени през Възраждането и живописната природа, Катунище е предпочитана дестинация от туристите, като място за отдих.
Тишината, съчетана с уюта и романтиката на Възр. култура от XIX век, са невероятно вплетени с удобствата и комфорта на съвременния бит от XXIти век.
Туристически комплекс “Воеводски”, ще Ви посрещне още в самото начaло при влизане в селището. Ресторантът, ще Ви предложи богато меню от Българската национална и Европейска кухня, както и рибни и местни специалитети.

Потопете се в духа и романтиката на българската традиция , с топлото гостоприемство на персонала на комплекса!
Откъснете се от забързаното ежедневие и отдих в приятна атмосфера!

СТАИ

Стаите в хотела са стилно обзаведени и разполагат с локално парно, LCD телефизор и цифрова телевизия, WI-FI и самостоятелен санитарен възел с баня.
Някой от стаите са с климатик, а в апартаментите има и мини бар. Всички са с невероятна гледка към планината.

Услуги

Стаите в хотела са:
18 – стаи
2 – апартамента

Цените за стая са от 50 лв.
/за вечер без закуска/

Цените за апартаментите са от 100 лв.
/за вечер с включена закуска/

Възможност за плащане чрез POS терминал:

ЗА СЕЛОТО

През селото минава Нейковската река, разположена от южната страна на селото, която не е населена. Около село Катунище се намират местностите Лисичи дол, Вълков чаир, Средоряка и др.

В селото е роден войводата Кара Танас, живял през 18 век. Запазена е родната му къща, но друга информация за него няма.

Катунище е било винаги източноправославно селище. В него се намира църковният храм “Св. Троица”, строен през 19 век.

Селото е национален архитектурен резерват. Макар и не от скалата на близкото Жеравна, много от къщите са във Възрожденски стил. Запазена, но недействаща и неподдържана е староприемницата. с.Катунище и много по-привлекателно от с.Жеравна Катунище, макар и по-малко от намиращата се на 7-8 км Жеравна, е по-девствено от Жеравна.

Не много, а всички къщи в него са във възрожденски стил. Това е камчийския тип къща, строена от камък и дърво. Повечето от къщите са купени от живеещи в Сливен, Бургас и Ямбол семейства и фирми. В момента в Катунище действат като хотели няколко екокъщи, а в момента е пред завършване и голям дом за екотуризъм, с механа, кафене и магазини. От Катунище е освен страшния хайдутин Кара Танас,още писателят Димитър Гундов и рода на поетесата Станка Пенчева.

Къщата на родът Пенчеви сега е база на Съюза на архитектите в България. Катунище има прекрасна природа, чист въздух, романтична река, красив балкан с големи поляни – едно българско село, прекрасно за активен отдих.

ГАЛЕРИЯ

2ю212019181716151413121110
КОНТАКТИ

Хотел ”КОМПЛЕКС ВОЕВОДСКИ” – Хотел с. Жеравна – www.kompleksvoevodski.com/

Адрес: с.Катунище,община Котел
Тел.: 045 82 20 82; 045 75 89 93
Моб. тел.: 0884 307 770; 0886 207 511
E-mail: office@ kompleksvoevodski.com

Текст и изображения: www.kompleksvoevodski.com/

За автора