“Агроконсулт” ЕООД

ЗА НАС

ScreenHunter_1979 May. 12 23.14„АГРОКОНСУЛТ” ЕООД, Стара Загора предоставя инженерни решения за сигурно и ефикасно съхранение, управление и обработка на зърнени култури.

През годините, поради спецификата на селското-стопанство в България, компанията е принудена да разнообрази предлаганите услуги, които да гарантират нейната стабилност и растеж.

АГРОКОНСУЛТ се ангажира да предостави на своите клиенти най-качественото селскостопанско оборудване, на конкурентни цени, осигурявайки изключителни нива на обслужване.

В същото време, целта ни е да увеличим нашият дял на Българския селско-стопански пазар и да продължим да разширяваме гамата от предлагано оборудване.

СЪХРАНЕНИЕ

Комплексно проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на зърнобази.

Вече 11 години фирма АГРОКОНСУЛТ се специализира в продажбите на силози и бункери за фураж, зърносушилни, зърнопочистваща техника, елеватори, редлери, изваждащи и измитащи шнекове.

Екипът ни от професионалисти проектира и изгражда бази за зърносъхранение, поддържа и реконструира плоски складове със зърнопридвижващо оборудване.

Силозите за съхранение на зърно, които предлагаме са напълно отговарящи на световните стандарти. Изискването за влажност на зърното е между общоприетите 11% до 15%. При използване на активна вентилация, суровината може да бъде и с до 2-3 пункта по-висока влага. В случай, че има продължително зърносъхранение, е нужна и система за термоконтрол.
За зареждането на силоза се използва елеватор, а изваждането става през централния отвор на пода и чрез шибър към изпразващия шнек, монтиран в канал, или към редлер намиращ се в тунел под силоза. Остатъчното количество зърно, край стената на силоза, се изнася с измитащ шнек, който го подава към изпразващия шнек.

Силозите са изработени от вълнообразни листове горещо поцинкована ламарина, огъната дъгообразно. Страничното укрепване е с метални поцинковани колконки. Връзките на листовете помежду им, и с колонките, е болтова. Покривът е от профилирани трапецовидни ламаринени листове, а пода – от бетон. Капацитетът на силозите е от 240 m3 до 20 000 m3, като могат да бъдат доставени и по-големи. Диаметърът им варира от 6 м. до 32 м., а височината – от 10 м. до 30 м. Към гамата от силози с плоско дъно, фирмата предлага и такива с конусовидно дъно с капацитети от 5 м3 до 1 500 м3.

Освен голямата гама от съоражения за транспортиране на зърното като редлери, елеватори и шнекове с капацитет до 800 т/ч, АГРОКОНСУЛТ предлага и сушилни за зърно. Монтират се кулови, мобилни и вътрешни модели с до шест вентилатора. Капацитета на сушене варира между моделите и влажността на зърното. Горивната камера е от специална галванизирана стомана. Съоръжението притежава собствена система за рециркулация на зърното. Работи на течно гориво или газ.

За извършване на реконструкция на стари зърнобази и доокомплектоване на нови, АГРОКОНСУЛТ разполага с база в гр. Нова Загора за производство на шибри, клапи, редлери, елеватори и др.

В гр. Нова Загора се намира и линията за изработване на топлоизолационни “сандвич-панели” с метални лицеви повърхности, предлагащи се с различни размери и пълнеж (EPS или каменно-минерална вата). Основната отличителна черта на покривните панели е специфичният им профил с по-голямо оребряване, осигуряващ стабилност и водоотвеждащата функция.

ОБРАБОТКА

Продажба на:
Трактори с мощност от 23 к.с. до 265 к.с.;
Пълна гама от почвообработващи машини;
Товарачи, фуражообработващи и транспортиращи машини;
Машини за лозарската индустрия.

НАПОЯВАНЕ

АГРОКОНСУЛТ доставя и монтира продуктите на Американската компания Lindsay Corporation.

Поливните системи са проектирани с патентовата от Lindsay конструкция Zimmatic, която осигурява сигурност и дълготрайност на оборудването. Предлаганите модели са:

Централни пивотни системи;
Системи с латерално движение;
Мобилни пивоти.

Различните по диаметър тръби и дължини между опорните кули осигуряват функционалност на системата, като й позволяват да се побере на всяко поле.

Тръбите са с размер 5,5 инча; 6,625 инча; 8 и 10 инча; изработват се – от поцинкована сплав с дебелина на стената 3 или 4 мм, от алуминии, от хром-никелова стомана или във вид на метална тръба с вътрешно полиетиленово покритие с размери 6,625 и 8 инча.

Разстоянието между асиметрично разположените по основната линия разпръсквачи е само 2,28 м., което позволява да се достигне оптимално покритие на полето при работа.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_1972 May. 12 23.07ScreenHunter_1979 May. 12 23.08ScreenHunter_1978 May. 12 23.08ScreenHunter_1977 May. 12 23.08ScreenHunter_1976 May. 12 23.08ScreenHunter_1975 May. 12 23.08ScreenHunter_1974 May. 12 23.08ScreenHunter_1973 May. 12 23.08ScreenHunter_1972 May. 12 23.08
КОНТАКТИ

“Агроконсулт” ЕООД – agroconsult.bg
Адрес: гр. Стара Загора, ул. “Цар Иван Шишман” 85Б, ет. 2
Тел.: 042 604 026
Факс: 042 604 027
Email agroconsultsz@ mbox.contact.bg

Текст и изображения: “Агроконсулт” ЕООД – agroconsult.bg

За автора