АРТЕ ИТАЛИАНА – Производство на дивани

ЗА НАС

ScreenHunter_15606 Apr. 22 08.21Дивани АРТЕ ИТАЛИАНА – хармония и красота.

Вдъхновени от живота, създадени със страст.

Дизайнът на меката мебел изцяло зависи от неограниченото въображение на неговите създатели – дизайнерите. Тяхната фантазия определя и самото призвание на дивана, а то е да Ви осигури комфорт и релакс.

Диваните са представени в две категории, както следва: Дивани CLASSIC – една неостаряваща класика за кожените дивани и дивани MODERNA – дивани с прави форми и изчистени линии.

„Арте Италиана” ООД предлага над 60 модела дивана в различни форми и цвят, в естествена кожа, текстил. Всеки модел има разработена своя конфигурация, която включва ъглов модул; допълнитeлно място, който се вгражда в триместния или двуместния диван; лежанка. Това Ви дава възможност сами да направите своята композиция съобразно Вашето простарнство.
Ъгловите гарнитури са сред най-предпочитаните решения за Вашия хол. Някои от моделите могат да бъдат изпълнени в едната част с лежанка, която може да бъде с прави или заоблени форми. Лежанката към дивана може да бъде позиционирана отляво или отдясно. За тапицерията на диваните още на идейно ниво е заложено на високоеластичния дунапрен, изключително важен материал за Вашите дивани.

ПРОИЗВОДСТВО

Кроене
Кожите използвани в диваните на Arte Italiana Ltd са от водещи италиански фирми, включващи богато разнообразие от различни артикули и цветова гама. Дългогодишния опит на кроячите позволява изключително висок контрол на качеството на кожите използвани в производствения процес. Многократното проверявани за дефекти, позволява пълното им избягване в процеса на кроене. По този начин до клиента достига само перфектно качество на кожата вложена в дивана.

Шиене
Шиенето е един от най-важните и основни моменти в производствения процес. Ето защо, за диваните на фирма Arte Italiana Ltd биват използвани най-новите машини на ADLER – DURRKOPP за шиене на естествени кожи, които позволяват всякакви видове шевове: обикновен, лицев, двустранен лицев шев.

Корпус
Качествата на меката мебел има тежка и здрава конструкцуия. В никакъв случай при сядане или ставане не трябва да се чува скърцане. В направата на корпуса на дивана в зависимост от модела се влагат различно количество масивно дърво, шперплат, OSB, ПДЧ, фазер, метал. Ъгловите композиции се изработват от отделни модули: седящ модул, ъгъл, лежанка позиционирана отляво или отдясно. По желание на клиента се вграждат механични или електрически релакс-механизми.

Еластична основа
Най-добрите ластични колани са произвеждат в Италия на италианския пазар от години и се използват в диваните на Arte Italiana. За да се гарантира максимален комфорт, ластичните колани са поставени на всеки 7 см под седалките или облегалките с много висока гъстота на заскобване (на всеки 3 / 5 см), така че нито един от тях да не е твърде опънат или твърде отпуснат и да не губят своята еластичност с течение на времето.

Тапицерия
В почти всички наши дивани, се използва екологичен полиуретан с отворени клетки, с плътност (кг на кв. м) 30, 35 или 40. Отворените клетки, позволяват на полиуретана по време на фазата на компресия (т.е. по време на леенето на полиуретана) да извършва по-бързо и по-големи количества на обмен на въздуха, като по този начин се подобрява еластичността. Използваният полиуретан е с висока еластичност, седалките и облегалките винаги възстановяват първоначалната си форма, дори и след продължителна експлоатация. HR база позволява драстично намаляване на остатъчната деформация, значително увеличаване на живота на дивана и нивото на комфорт. По желание на клиента се използва и пожароустойчив дунапрен

Релакс-функция с подвижни части за крака и глава
По желание на клиента в корпуса могат да бъдат вградени електрически и механични релакс – механизми. Особено висок комфорт предлага електрическата релакс-функция: само с натискането на едно копче частта за краката се изважда, а облегалката за глава се накланя назад.

Качествен контрол
Най-важната част от производствения процес. Диваните на Arte Italiana Ltd биват подлагани на многократни проверки през всички етапи на производството, като накрая е най-важният тест – на готовия продукт. Всеки един диван бива самостоятелно проверяван, а също и в композиция, ако е в такава. Изследва се всичко, включително и комфортът на седене на всяка седалка по отделно, а също и всеки шев или парче кожа. По този начин се гарантира перфектното качество и комфорт на всички модели дивани.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_15591 Apr. 22 08.08ScreenHunter_15602 Apr. 22 08.11ScreenHunter_15599 Apr. 22 08.09ScreenHunter_15598 Apr. 22 08.09ScreenHunter_15597 Apr. 22 08.09ScreenHunter_15596 Apr. 22 08.08ScreenHunter_15595 Apr. 22 08.08ScreenHunter_15594 Apr. 22 08.08ScreenHunter_15593 Apr. 22 08.08ScreenHunter_15592 Apr. 22 08.08
КОНТАКТИ

AРТЕ ИТАЛИАНА – Производство на дивани – www.arte-italiana.net
Адрес: гр.Тетевен, ул. “Вършец” №30
Тел./Факс: 0678 53 255
Моб.тел.: 0897 100 955; 0879 100 962
Е-mail: arteitaliana@ mail.bg; arteitalianaa35@ gmail.com

Текст и изображения:www.arte-italiana.net

За автора