“Автометан” ООД

ЗА НАС

avto“Автометан” ООД е учередена през м. април 2002г. Предметът на дейност на фирмата обхваща:

- доставка, пуск в експлоатация и подръжка на станции за сгъстяване на природен газ – Базови (в зона с газопровод), Локални (в зона без газопровод) и Мобилни (компресор инсталиран върху камьон).

- доставка и окомплектоване на пакети и ремаркета за пренос на компресиран природен газ

Партньори в Р. България, които използват на своите обекти доставено от Автометан ООД и произведено от SAFE S.p.a оборудване за метан станции са: „Eко България”, “Омикс”, “Сакса”, “Кристал” в София, „Векта” в Пловдив и Пазарджик, „Омакс” в Ямбол, „Ай Би Транс” и „Идагаз” в Стара Загора, ”Виго Метан Газ” гр. Камено, и гр.Бургас, „М Газ” гр. Русе, гр. Пловдив и гр.Благоевград, “Булром газ” гр.Пловдив, “Кумакс инвест'” гр.Казанлък, “Еми” с.Дебелтт обл.Бургас, , “Хемус Груп” гр. Пазарджик, “Фаена” в гр.Варна, “Сигма Газ” в гр.Асеновград, “Метан Маркет” в гр.Костинброд, “Европетрол” в гр.Несебър, “Мета модул” с три Мобилни компресора.

Ситуиранeто на тези обекти оборудване отговаря на всички изисквания на европейската нормативна база и се отличава с голяма бързина на зареждане, надежност на техниката и ниски експлоатационни разходи.

ПРЕДСТАВИТЕЛ

Фирма “Автометан” ООД е изключителен представител за Балканите на италианската фирма SAFE S.p.a – фирма специализирана в производството на оборудване за компресорни станции на метан: компресори, изсушители, разширителни групи, газ колонки и други.

“Автометан” ООД е изключителен представител за България на Vitkovice Cylinders a.s. – Чешка Република – фирма специализирана в производството на бутилки за КПГ, подходящи за всички марки автомобили и автобуси. Най-разпостранените бутилки за леки автомобили са с водовместимост 56 и 27 литра, а за газопакети и полуремаркета за пренос на газ най-подходящи са 140 литровите бутилки.

“Автометан” ООД е изключителен представител на аржентинската фирма GN Group за метанови газови уредби. Предлага всички видове АГУ за инжекционни и карбураторни бензинови автомобили.

“Автометан” ООД е изключителен представител за България на OMB Saleri, Италия и предлага пълната гама фитинги и компоненти за газово и хидравлично оборудване.

От август 2003г. “Автометан” ООД е асоцииран член на NGVA –Европейска Асоциация за автомобили на природен газ.

ПРОДУКТИ

Бензинови двигатели

След като беше монтирана газова колонка в съществуващата от 1997 г. газостанция на метан в Автобусен гараж Дружба, от януари 2003 г. стана възможно и лични автомобили да се движат на метан.

Дизелови двигатели

След като Атометан ООД задълбочено проучи българските теоретични образци за преустройство на дизелови двигатели и вече реализираните и работещи в столичния градски транспорт преустроени автобусни…

Компресори

Компресора е основният елемент от оборудването на метановата газостанция. Safe s.r.l. предлага компресори:

* Базови: с входно налягане от 1 до 60 bara, с инсталирана мощност от 30 kW до 315…

Изсушители

Изсушителят е предназначен за подсушаване на газа, а двата филтъра, включени в окомплектовката му филтрират газа от твърди частици с прецизност до 0,1 микрона. По този начин се повишава значително…

Разширителни групи

Разширителната група съхранява определено количество газ, което позволява да не се включва компресора при единични консуматори.

Някои фирми използват като разширителна група една или две…

Ситуиране на компресорната станция

Safe предлага три начина:

* Чрез построяване на помещение за оборудването
* Чрез готов метален контейнер
* Метанова станция “във въздуха”

Това е уникално съоръжение, което прави.

КОНТАКТИ

“Автометан” ООД – avtometan.com

Адрес: гр. София, ул. Капитан Любен Кондаков 1
Тел.: 02 973 26 38
Моб. тел.: 0878 876 815

Текст и изображения: avtometan.com

За автора