“Буллес Груп” ООД

ЗА НАС

bullesФирма “БУЛЛЕС ГРУП” ООД е основана в началото на 1997 год. Изградила е име на коректен и надежден партньор. Специализирана е в търговия и производство на дървен материал. Извършва всякакъв вид услуги със собствен и на клиента материал.

Разполага с търговски бази в София, дърводелска работилница и собствен транспорт. Предлага нестандартни греди по заявка на клиента – различни по дължина и сечение. Предлагаме водоустойчив шперплат и плочи от ориентирани частици(ОСБ) които се предлагат в два вида: OSB 2-обикновено и OSB 3-влагоустойчиво.

  • В модерните ни материални и складови бази разполагаме с професионални дървообработващи машини, управлявани от висококвалифицирани специалисти.Този факт допринася за високото качество на изпълнение и доброто обслужване на клиентите, както с оразмерен материал, така и с калиброван по размери на клиента.Разполагаме с четиристранно профилна машина за обработка на дървен материал.Имаме гатер за разбичване на трупи до 9 метра.

    Имаме собствен автопарк за извършване на транспортни услуги

  • Гъвкавата ни ценова политика и постоянната складова наличност, ни правят предпочитан търговски партньор на водещи строителни фирми в България.
ПЕЛЕТИ

Дървесните пелетите са с цилиндрична форма и с размер 6 мм в диаметър и до 30 мм дължина. При пресоването се използва веществото лигнин (естествено лепило, което се съдържа в дървесината) без слепващи добавки. Пелетите от дървена маса са екологично и много перспективно гориво, което се използва за създаване на топлина. Използването на котли и печки с дървесни пелети е реална алтернатива на познатото ни отопление дървата за огрев.

Безплатен транспорт до Ваш склад при поръчка на 1 камион пелети (23,100кг.) в следните градове: София, Пловдив, Варна , Шумен, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора. За други населени места в страната моля, изпратете запитване.

Отопление с дървесни пелети предлага редица предимства пред конвенционалните изкопаеми горива за отопление:

пелети за отоплениеВисока калоричност

Калоричността на дървените пелети е 4300 – 5100 ккал/кг. Коефициентът на полезно действие (КПД) на отоплителните системи е 85% – 95% (КПД на камини на дърва е 70%) и поради качествата си пелетите изгарят почти напълно. Така времето между две поредни зареждания на камината е между два и пет дни. За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал/кг.

производство на пелетиНиско съдържание на пепел

Голямо приимущество на дървените пелети е в ниско съдържание на пепел след тяхното изгаряне в котли за пелети или в камини и печки. От значение е и възможността пепелта да се използва като тор в градината, при което почвата възстановява своето равновесие.

пелети отоплениеКомфорт сравним с отоплението на газ

При горене дървените пелети не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Използването на пелети осигурява комфорт сравним с отоплението на газ, поради почти пълно изгаряне (около 98,5%), освен това котлите и печките за отопление с пелети не произвеждат почти никакъв креозот. Това също така позволява инсталирането на котли и печки на пелети с директен отдушник… без комин!

пелети ниска влажностНиско съдържание на вода

Пелетите са изключително плътни и имат ниско съдържание на влажност (в границите 8 % – 10 %), което им позволява да изгарят с много висока ефективност.

продава пелетиПо-евтин източник на енергия

Един тон на дървени пелети има топлинна стойност на 6 кубика дървен материал и се побира лесно в една трета пространството! Това прави възможно лесно да се съхранява гориво за целия сезон.
Важен фактор е и относителната стабилност на цените на пелети в сравнение с цените на изкопаемите енергийни източници.

производител на пелетиАвтоматизация процеса на горене при отопление с пелети

Пелетите могат да горят както в обикновенни печки и камини за твърдо гориво, така и в специални котли за пелети с висок коефициент на полезно действие и голяма степен на автоматизация, доближаваща се до котлите на газ и ток. Котли на пелети сами дозират необходимото им количество пелети за изгаряне.

дървесни еко пелетиОпазване на околната среда

От голямо значение е намаляването на зависимостта от нефт, природен газ и пропан – всички невъзобновяеми изкопаеми горива, използвани за отопление. Дървесните пелети са възобновяемо гориво, което се извлича от постоянни източници – чистата дървесна маса. Заместване на изкопаемите горива като петрол, природен газ или пропан с отопление с пелети намалява емисиите на парникови газове, като по този начин спомага за намаляване на промяната на климата и опазване на околната среда.

Пелетитe, произведени от Schweighofer group, са висококачествени и с доказан ефект. Изпитани са в международно призната, акредитирана лаборатория и са сертифицирани по стандарт DINplus 7A040. Това е доказателство за висока калоричност, ниско пепелно съдържание и безпроблемно използване от отоплителните системи на пелети.

ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ

Дървен материал

Буллес груп ООД е официален представител на един от най-реномираните производители в Европа – австрийската компания Schweighofer group, която има над 360 години опит в преработването на дървесина.

дървен материалКомпанията предлага висококачествени, издържливи и практични дървени материали на клиентите си от цял свят, налага авангардни технологии и иновативни решения, осъществява стриктно проследяване на производствените процеси и оптимална организация на производдствените процеси.
Буллес груп разполага с модерен склад за дървен материал в София и дърводелска работилница, както и с необходимите професионални дървообработващи машини, които се управляват от квалифицирани работници. Тук можете да намерите голям избор от качествена дървесина,сух дървен материал, обработен дървен материал – дъски, дървени греди, талпи, летви, сачак, дюшеме, дървени плотове и др. Разполагаме с голям автопарк от камиони и товаро-подемна техника, Работим в съответствие със строителните нормативи и в срок, задоволиме коректно и точно широк спектър от изискванията на нашите клиенти. Изпълняваме поръчки както с оразмерен дървен материал, така и нестандартни размери според изисквания на клиента.

ДъскиДъски

Дъски се произвеждат чрез разбичване на дървени трупи. Имат правоъгълно напречно сечение. Дължините са най- често 3 и 4 м., максимум 5 м. Намират приложение за изработване на всякакви видове мебели, дървени плотове, материали за покрив и др. Също така те могат да бъдат използвани за кофражи, за подкеремидна обшивка на покривни конструкции и други материали за покрив.
Има два вида дъски – чисти и кофражни.
Предлагаме стандартни и нестандартни размери по поръчка.
Видове дървесина: Смърч, Ела и Бял Бор.

ТалпиТалпи

Талпи са дъски по дебели от 3 см. – Подходящи са заразлично видове мебели, плотове, маси, пейки и други.
Предлагаме стандартни и нестандартни размери по поръчка.
Видове дървесина: Смърч, Ела и Бял Бор.

дървени гредиГреди

Гредите се използват за в строителството, за изграждане на покривни конструкции, навеси, барбекюта и др. Могат да имат правоъгълно или квадратно напречно сечение, различни дължини.
Видове греди: първо качество, импрегнирани греди и кофражни греди.
Предлагаме стандартни и нестандартни размери по поръчка.
Видове дървесина: Смърч, Ела и Бял Бор

ЛетвиЛетви

Дървените летви се използват предимно в строителството и мебелната промишленост.
Предлагат се сурови или изсушавани в сушилна камера по поръчка на клиента.
Видове дървесина: Смърч, Ела и Бял Бор.

СачакСачак

Приложението на сачак или ламперия е при изграждането на стрехите, както и за обшиване на стени и тераси, външно обшиване на сгради и други. Предлагаме сачак или ламперия с различни шарки и профили.
Предлагаме стандартни и нестандартни размери по поръчка.
Видове дървесина: Смърч, Ела и Бял Бор.

дюшемеДюшеме

Дюшeмето е дървен под от дълги дъски, използва се дървесита с голяма твърдост и висока износоустойчивост, най-често дъб или чам. Дължината на дъската е обикновено до 2200 мм, широчина 120 -200 мм и дебелина 20 мм. По протежение на дъските има зъб и вдлъб (перо и нут), чрез които се съединяват съседните дъски.
Предлагаме различни размери и качества. Разполагаме с фабрично обработени дюшемета

Дървени плотове Дървени плотовеПредлагаме дървени плотове от масивна дървесина различни размери по поръчка на клиента.
Видове дървесина: Смърч, Ела и Бял Бор.
Фирма “БУЛЛЕС ГРУП” ООД разполага с търговски бази в София и дърводелска работилница. В модерните ни материални и складови бази разполагаме с професионални дървообработващи машини, управлявани от висококвалифицирани специалисти. Този факт допринася за високото качество на изпълнение и доброто обслужване на клиентите, както с оразмерен материал, така и с калиброван по размери на клиента.
КОНТАКТИ

“Буллес Груп” ООД – bul-les.com; peleti.at

Адрес: гр. София – Околовръстен път /между Бояна и Драгалевци/
Тел.: 02 829 79 16
Моб. тел.: 0888 21 85 34; 0888 37 42 01; 0885 09 66 46; 0888 32 50 32; 0888 94 36 24; 0885 90 80 80
Факс: 02 829 79 86
E-mail: bulles_at_abv.bg


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. София – кв. Суходол, Околовръстен път и ул. Суходолска


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. София, ж.к. Лозенец, жилищна група Южен парк, бл. 110


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: bul-les.com; peleti.at

За автора