“Бунай” АД

ЗА НАС
bunai-ad-logoЗавод „Бунай“ е основан през 1968 година, започвайки като цех за преработка на пластмаси към комбинат в града. Основната дейност на завода е била производство на детайли и възли от пластмаса за нуждите на отбранителната промишленост.

През годините заводът е растял и се е развивал, за да се превърне във фирма, която и днес с гордост носи името Бунай – марка с традиции в качеството!

Нашето настояще
От 1999 година Бунай АД е частно предприятие, разположено на площ от 32 000 кв. м върху самостоятелна производствена площадка, водоснабдена от собствени водоизточници и свързана с двойно електрозахранване от 20 киловолта.

Бунай АД произвежда детайли от пластмаса, бакелит, ВМС и каучук по известните методи за производство: леене под налягане, пресоване, екструдиране, леене с противоналягане, както и инструменти за производството им.

Нашето бъдеще
Бунай е една непрестанно развиваща се система. Показател за това е непрекъснатият стремеж към обновление, както на машинния парк, така и на сгради и съоръжения.

Стремежът ни към удовлетворение на нашите клиенти и вниманието ни върху всеки детайл са част от добре работещ процес, който спомага да проектираме бъдещето в настоящето, където Ви очакваме!

„Бунай” АД произвежда детайли от пластмаса, бакелит и каучук  по известните методи за производство: леене под налягане, пресоване, леене с противоналягане, както и инструменти за производството им.

70 % от продукцията се изнася за страните от Европейския съюз, Турция, САЩ, Бразилия .
Фирмата работи с добро оборудване от европейски и азиатски производители: Батенфелд, Енгел, Tошиба , Италтех, Уелтек.
Разполагаме с 40 бр. машини с тегло на шприцвания детайл от 5 г. до 5 кг. и проектирана площ от 2 кв. мм до 9 000 кв. мм,
както и бакелито-пресов участък с преси от 40 до 250 тона.
 „Бунай” АД разполага с Ремонтно-механичен цех, оборудван с необходимите машини за ремонт и изработване на нови шприцформи. Нашите специалисти са на разположение за решаване на проблемите на всички наши клиенти.
На територията на Дружеството има изградени участъци за утразвуково заваряване на пластмасови детайли, нанасяне на лакови покрития и ситопечат, монтаж на възли и изделия.
 „Бунай” АД произвежда изделия и детайли за нуждите на машиностроенето, автомобилната индустрия, електрониката, минната индустрия, текстилната промишленост, строителството, стоки за бита, опаковки, ефектни осветителни тела, както и много други изделия, съобразeни със специфичните изисквания на клиентите.
Фирмата е един от основните производители на детайли и възли от пластмаса и каучук за военно-промишления комплекс на Република България.
Произвеждаме гама прецизни и голямогабаритни детайли за хладилната техника на ф. Либхер, както и за други реномирани фирми : ИКЕА, Диташ, АСметал, Рекит Бенкизер, Дорма, Уйлям Хюс, Атлас Копко Лифтън, ЕПИК.
 „Бунай” АД има внедрени сертифицирани системи за управление и осигуряване на качеството ISO 9001:2008, система за управление на околната среда ISO 14001:2004 и система за управление на качеството в автомобилостроенето ISO/TS 16949:2009.
Качеството на продукцията се контролира с помощта на прецизна измервателна техника:
Трикоординатна измервателна машина DEA PIONEER 6.10.6
Измервателен микроскоп TESA VISIO 300 GL DCC
Уреди за механични и термични изпитания на пластмаси, както и прибори за извършване на специфични функционални тестове на произвежданите изделия, съгласно клиентските изисквания.
За нас ще бъде удоволствие да работим с утвърдили се на европейския пазар фирми и да реализираме Вашите проекти!
КЛИЕНТИ
  • Либхер Хаусгерете Марица
  • Рекит Бенкизер Унгария и САЩ
  • Дзобеле Мексико, Бразилия и България
  • ЕПИК
  • Атлас Копко Лифтън
  • Дорма България
  • Йени АС Метал Бурса
  • Никром тръбна мебел
  • ВМЗ
  • Оптикоелектрон
ГАЛЕРИЯ

1sgradavoenni
КОНТАКТИ
“Бунай” АД – www.bunay.com
Адрес: град Панагюрище, ул. Г.Бозаджиев 1
Тел.: 0357 6 41 71, 0357 6 34 73, 0357 6 30 66
E-mail: bunay@bunay.com


Вижте по-голяма карта

За автора