Център за личностно развитие – СЪЗНАНИЕ – Пловдив

ЗА НАС

заглавна снимка

SONY DSCЕвелина Димитрова

 • Магистър психолог (Бакалавърска степен по специалност „Психология” и магистърска по специалност „Приложна психология” )
 • ЕЕГ Биофийдбек терапевт – преминала е обучение в метода на невротренинг терапията  и работи с възрастни и деца
 • Член на ДПБ (Дружество на психолозите в България)
 • Преминала е обучение по ФОКУСИРАНА КЪМ РЕШЕНИЯ КРАТКА ТЕРАПИЯ в Русенски университет “Ангел Кънчев” и адаптирания към деца и родители метод „Детски умения“
 • Позитивен психотерапевт – преминала е базисно и продължава на майсторско ниво обучение по ПОЗИТИВНА ПСИХОТЕРАПИЯ към ДППБ /Дружество по позитивна психотерапия България/
 • Квалифициран СУГЕСТОПЕДАГОГ – преминала е обучение по Сугестология и Сугестопедия към БУ „Проф. Д-р Асен Златаров“
 • Преминала е обучение по Монтесори Метод при Г. Уайнър (председател на АСОЦИАЦИЯ МОНТЕСОРИ – РЪКА ЗА РЪКА, гр. София)

Има интереси във възрастовата, педагогическа и социална психология.
Работи успешно  и с деца от ранна училищна възраст с проблеми в усвояване на учебния материал , следствие от когнитивни или интелектуални проблеми, както и с деца с хиперактивно поведение , характеризиращи се с неустойчиво внимание, слаби паметови възможности, проблеми с фината моторика и пространствената ориентация. Владее техники, практики и способи за въздействие на състоянието при деца от аутистичния спектър.

Анна-Мария Аргирова

 • Магистър логопед (магистърска степен „Комуникативни нарушения на развитието“)
 • ЕЕГ Биофийдбек терапевт – преминала е обучение в метода на невротренинг терапията и работи с възрастни и деца
 • Квалифициран сугестопедагог – преминала е обучение по Сугестология и Сугестопедия към БУ „Проф. Д-р Асен Златаров“
 • Квалифициран терапевт по метода за звукостимулация „The listening program“
 • Учредител и член на управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Защита на правата на хората с Аутизъм в България
 • Преминала е множество обучения, сред които: обучение по Монтесори метод при Г.Уайнер (председател на Асоциация Монтесори „Ръка за Ръка“); „Терапия на гълтането като орално-моторна техника за постановка на звукове“; „Въведение в метода „Детски умения“ и др.
 • Участие в множество семинари и конференции, сред които: Международна логопедична конференция на тема: „Логопедията и ранната интервенция на деца с увреждания“; семинар на тема: „Оптимизиране на ранното детско развитие – най-новите научни изследвания, реализирани в практиката“, Интердисциплинарна научна конференция на тема: „Педиатрични аспекти на аутизма в светлината на стандартната медицина“

Има интереси в ранното детско развитие и работи с деца от всички възрасти, включително и от най-ранна възраст в посока превенция, диагностика и корекция на езикови и говорни нарушения. Работи успешно с деца с различни увреждания – физически, неврологични, психични.

Елена Калфова

 • Предучилищен педагог с английски език.
 • Монтесори педагог – преминала е обучение по Монтесори Метод при Г. Уайнър (председател на АСОЦИАЦИЯ МОНТЕСОРИ – РЪКА ЗА РЪКА, гр. София)

Заниманията, които Елена Калфова води в Центъра са насочени към развиване на възприятие, памет, мислене и внимание.   Те започват от най-ранния период на обучение чрез въвеждане и затвърждаване на понятия, обогатяване на активния и пасивния речник на детето, стимулиране на говора и формиране на умения за овладяване на чужд език.

В предучилищна възраст децата се запознават с цифрите (съотнасяне на цифра с количество) и буквите (съотнасяне на графема с фонема) и започва ранното ограмотяване.

Педагогът допринася за развитието и на социо-комуникативните умения на децата чрез формиране на добри навици за общуване с възрастни и деца и развиване на умения за работа в екип.

ЦЕНТЪР ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ СЪЗНАНИЕ-

www.suznanie.org

Ние можем да Ви помогнем да реализирате вътрешния си потенциал!

 • Психологическо консултиране: За да си свободен и щастлив, трябва да нямаш тайни от себе си. Ще ви помогнем да откриете заложените дълбоко във Вас мотиви за поведението ви и ако те ви пречат – да се освободите от тях. Заедно ще потърсим път към решенията!
 • Индивидуални терапии: Човек цял живот е на път към същността си – заедно ще разрешим вътрешните ви конфликти.
 • Семейно консултиране: Семейството е нашата крепост – недалновидно е да я рушим сами. Ние сме си избрали човека до нас. Настойчиво сме се стремили към неговите внимание и любов. Какво се е променило? Кой се е променил? Ще ви помогнем да укрепите брака си – ако сами го искате. И двамата.
 • Център за ранно развитие: Най-ранния период на развитие и обучение, подпомага изграждането на самоуважение, увереност, преминаването от зависимост към независимост и раждането на интереса към ученето.
 • Консултации за родители: Понякога те се опитват да Ви кажат нещо на непознат за Вас език и очакват разбиране- ние можем да Ви помогнем.
 • Тренинги : Ще ви помогнем да откриете по-добрите си страни и заедно ще ги направим локомотив на вашия успех.

 

НЕКА ЗАЕДНО ОТКРИЕМ КАКВО БИ ВИ НАПРАВИЛО ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ – СЛЕД ТОВА ЛЕСНО ЩЕ ГО ПОСТИГНЕТЕ!

ГАЛЕРИЯ

SONY DSCIMG_7094SONY DSCáúαÑß¿∩SONY DSCSONY DSC1413064заглавна снимка03
КОНТАКТИ

Евелина Димитрова
психолог/ психотерапевт
Център за личностно развитие “СЪЗНАНИЕ” – www.suznanie.org
0889 48 25 59

FACEBOOK
LINKEDIN
VBOX7g
YOUTUBE

Текст и изображения: facebook.com/golemiumnicheta
Кл. думи: Психолог, Пловдив, детски, психотерапевт, ранно развитие, консултации, център за ранно развитие, център за детско развитие, обучителен център, център за личностно развитие, център Умничета, детска психотерапия, Монтесори метод, Развиване на когнитивни процеси, консултация за родители, Изграждане на самоконтрол, Адаптация

За автора