Дискоридиа АД

ЗА НАС
ScreenHunter_1918 Sep. 04 07.53Защо Дискоридиа – Живеем във време на бързи промени, достъпен за всички пазар, динамични търговски равновесия. В такава ситуация е добре да си различен. Нестандартен. Запомнящ се.
В ежедневната работа ни се налага често да разрешаваме спорове и да балансираме противоречия. Да съчетаем противоположностите. И го правим.

И фирмата, и ние сме млади, а на младостта са присъщи желанието за развитие, стремежът към прогрес, амбицията за успех. А това предполага желание, знание, опит, но не на последно място и агресивност. Агресивност за нови знания, за нови и по-добри начини за извършване на познатите операции, за откриване на нови пазари, за спечелване на нови клиенти, за оправдаване на оказаното ни доверие.

Ето защо.

1992 – ДИСКОРДИА се основава във Варна.

1992 – Купени са чрез кредит 3 нови автомобила ШКОДА, с които се извършват превози в Източна и Западна Европа. До 1995 г. паркът нараства до 20 автомобила източно производство.

1992-1995 – В тежките условия на преход към нормално пазарно стопанство бяхме посветили усилията си по-скоро на оцеляване и затвърждаване на вече заетите позиции, отколкото на растеж и търсене на нови. Този период се използва за събиране и систематизиране на информация, трупане на опит, правене на изводи и ориентиране за възможностите в този бизнес.

1995 – Взема се решение инвестициите в автомобилния парк да бъдат пренасочени за стартиране на спедиторска дейност. Създава се колектив от млади, интелигентни и с висок морал хора, завършили висше образование, владеещи чужди езици.

1996 – В Русе се създава първият офис извън централния. За кратко време той успява да намери мястото си на транспортния пазар и доказва, че поетият път е в правилна посока.

1996 – През Декември 1996 се открива офис в София.

1997 – През Юли 1997 в Киев, Украйна е открит първият офис извън България. www.discordia.kiev.ua

1998 – извършва се планиране на бъдещето на фирмата, определят се стратегията и главните дългосрочни и краткосрочни цели.

Същата година във Варна се създава отдел за железопътни превози.

1999 – в София се открива отдел за контейнерни и въздушни превози.

Същата година направихме подробно проучване на пазара за тежкотоварни автомобили. След като отчетохме всички предимства, предпочетохме за партньор Volvo Truck Corporation и така купихме първите пет автомобила, отговарящи на всички съвременни технически и екологични изисквания. Още толкова автомобила бяха купени през 2000 г.

2000 – Кандидатствахме към проекта SRAFAS (Strategic Restucturing and Financial Advisory Serice) от програмата Phare на Европейската комисия. Ние бяхме единствената българска фирма, предлагаща транспортни услуги, одобрена по този проект. Бе реализирана 18-месечна програма ръководена от испанската фирма “Idom”.

2002 – 2006 -След преструктурирането, завършило в средата на 2001 г., в следващите години акцентирахме основно върху увеличаване ефективността от дейността и оптимизиране на финансовите резултати във всички отдели и фирми на Дискордиа АД. За този период удвоихме приходите, а печалбата нарастна три пъти.

2007 – 2010 – Планирахме и реализирахме най-голямата си инвестиционна програма. Общите инвестиции възлязоха на над 15 мил. лева.
През януари 2008 г. регистрирахме Дискордиа Румъния в гр. Клуж Напока.
Стартирахме нова дейност – франчайзингодателска. Получихме първите 20 автокомпозиции за пилотния проект, които ще работят под марката . Планираме до края на 2016 г. автомобилите отдадени на франчайзинг да достигнат 100 броя.
Започнахме внедряването на цялостна ERP система. Изборът е Microsoft Navision и NaviTrans. Пълното внедряване трябва да приключи до края на 2011 г. Стойността на инвестицията е над 160 000 евро.
През първото тримесечие на 2008 увеличихме собствения автопарк с още 20 автокомпозиции VOLVO FH440HP, Евро 5 и полуремаркета SCHMITZ Euroliners. Всички автомобили са снабдени със система за управление на парка Dynafleet . За първи път в България се внедрява толкова модерна система за оптимизиране управлението, мониторинг и контрол на автопарка. Инвестицията възлиза на над 2 млн. евро.
В края на 2008 закупихме първите си собствени вагони тип Hbills – 20 броя. Инвестицията е 320 000 евро.
2009 – 2010 закупихме още 20 автокомпозиции VOLVO FH440HP, Евро 5 и полуремаркета SCHMITZ Euroliners – 2,5 мил. евро.
Стартирахме нашият нов проект – Green container train. Директен товарен влак Варна – София – Варна.

УСЛУГИ

Фирмата предлага широк спектър от услуги в областта на транспорта:

 • Организиране и извършване на автомобилни превози посредством собствен и нает автомобилен парк, включително групажни пратки в цяла Европа и Азия;
 • Организиране и извършване на железопътни превози от и за Европейски съюз, Русия, Украйна и бившите републики от ОНД.
 • Организиране и извършване на контейнерни и въздушни превози в Европа, Азия, Африка, Севeрна и Южна Америка, Австралия включително групажни контейнерни пратки по всички дестинации.
 • Разработване на атрактивни оферти и оптимални транспортни схеми, съобразени с товарите и индивидуалните изисквания на нашите клиенти.
 • Безплатни консултации и карго застраховане.
 • Предоставяне ежедневна информация за движението на транспортните единици.
 • Организиране и съдействие при претоварни операции и складиране в пристанища в България и Украйна.
 • Опериране в свободни безмитни зони.
 • Франчайзингодателска дейност.
 • Вътрешен транспорт и дистрибуция.
 • Франчайзингодателска дейност.

 

“Дискордиа” АД в качеството си на член на Националното сдружение на българските спедитори и индивидуалне член на ФИАТА  работи изключително съгласно Oбщите спедиторски условия на Националното сдружение на българските спедитори.

Тук можете да се запознаете с Общите спедиторски условия на НСБС

КОНСУЛТАЦИЯ

Пълна и професионална консултация свързана с транспортирането на Ваша стока с автомобилен и/или железопътен транспорт.

 

Консултациите при нас са БЕЗПЛАТНИ !

 

Просто трябва да ни се обадите и ние ще Ви обясним всичко, свързано с превоза на Вашите товари.

На нашите телефони и електронни адреси Ви очакват нашите служители.

Ние сме Вашите асистенти по транспорта.

Планирайте Вашите търговски сделки след като сте се консултирали с нас. Ние ще разработим за Вас най-оптималната транспортна схема, покриваща изцяло Вашите изисквания.

Не се притеснявайте да ни питате, да правите запитвания за оферти. Ние ще Ви отговаряме независимо дали те ще се реализират.

 

Ние сме Вашите асистенти по транспорта!

ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ

1901126658Специализираният отдел “Железопътни превози” е създаден през 1998 г. във Варна. Неговото стратегическо значение се обуславя от близостта на града до Фериботния комплекс, което ни дава възможност за непосредствен контрол върху товаропотока от и за ОНД чрез фериботните линии Варна – Иличевск – Поти / Батуми и новооткритата фериботна линия Кавказ – Варна.

1891233430Директните договори на отдела с утвърдени компании в областта на международния железопътен и морски транспорт ни позволяват разработването на оптимални транспортни схеми за превози по териториите на Европа, ОНД и Близкия Изток.

В съответствие със съвременните изисквания към пазара на спедиторски услуги, отдел “Железопътни превози” осигурява на клиентите си висококачествено обслужване и професионализъм, включително безплатни консултации и информация за движението на вагоните.

Отделът разполага със свои представители и специалисти в офисите на “Дискордиа” в София и Иличевск.

1181401216Железопътният транспорт, който ние Ви предлагаме, ще Ви осигури намаляване на транспортните разходи и разширяване на търговските Ви възможности, ще Ви гарантира сигурност и спокойствие.

 

Дейности:

 • Железопътни и комбинирани превози;
 • Превоз на извънгабаритни и акцизни товари;
 • Реекспедиция;
 • Пристанищна спедиция;
 • Митническо представяне;
 • Карго застраховки.

Директор на отдела : Марин Михайлов

АВТОМОБИЛЕН ТРАНСПОРТ

Основани: Отдел за автомобилна спедиция във Варна – 1995 година
Отдел за автомобилна спедиция в София – 1996 година

Екипи: 7-10 спедитора във всеки офис

2031411903Обслужвани дестинации: Италия, Германия, Холандия, Белгия, Англия, Ирландия, Франция, Испания, Полша, Украйна, Русия, Казахстан и останалите държави от Западна и Централна Европа, Балканите, ОНД и Азия

Отделите за автомобилна спедиция на фирма Дискордиа АД предлагат транспорт на стоки от и до всички точки на Европа. Благодарение на дългогодишното пазарно присъствие и на своята политика днес фирмата има стабилни позиции в областта на международния автомобилен транспорт.

Наша основна цел е да предложим на клиентите си възможно най-добрите услуги при изгодни цени и конкурентни срокове на доставка, като се стремим да удовлетворим всичките им изисквания.

През годините на съществуване и развитие на отделите непрекъснато се разширява спектърът от предлаганите услуги с цел спестяване на време и пари на партньорите ни.

Стремим се да предложим цялостни логистични решения, съобразени със спецификата на товарите и индивидуалните нужди на клиентите. Освен организирането на превози на цели и групажни пратки по всички направления достъпни за автомобилния транспорт, ние предлагаме и транспорт на опасни и извънгабаритни товари, текстилна логистика, карго застраховане, митническа обработка и складиране на превозваните стоки.

Екипите ни са съставени от специалисти в областта на автомобилния транспорт. Спедиторите са млади, образовани, професионално компетентни, отговорни и амбициозни хора, с висок морал, чиято основна грижа е навременна и безпроблемна доставка на поверените ни за транспортиране стоки. Клентите на фирмата могат да разчитат на натрупаните от практиката опит и знания дори само ако им е необходим съвет, свързан с експедицията на стоките им.

Благодарение на поддържаното високо професионално ниво, експедитивното и гъвкаво взимане на решения, качеството и конкурентността на предлаганите услуги фирмата се радва на добро име сред българските и чуждестранните си партньори.

Директор – София: Калин Петров

Регионален директор – Варна: Огнян Димитров

ТРАНСПОРТ СЪС СОБСТВЕНИ АВТОМОБИЛИ

Отдел “Собствен Транспорт” е създаден през 1993г. във Варна в изпълнение на политиката на фирмата за пълно логистично обслужване на клиента. С цел по-успешно управление и по-добър контрол, ръководството на отдела се премества в София през 2000г.

 • Автомобилният ни парк се състои от 75 транспортни средства, като всички 741306687отговарят на екологичните изисквания на ЕВРО 5.
 • Всички автомобили са оборудвани със система за управление, мониторинг и контрол на парка – Dynafleet, разработка на Волво.
 • Всички автомобили са оборудвани с екипировка за превоз на опасни товари – ADR.
 • Автомобилите оперират и със СЕМТ разрешитлни, което ни позволява да извършваме превози от/до трети страни, включително Турция.
 • ЧМР застраховки за всяко транспорно средство осигуряват сигурността на транспортираните товари.
 • Осъществяваме транспортирането както на цели , така и на групажни пратки.
 • Специализирани сме в превози от/до Великобритания, като също така обслужваме и други дестинации, като Ирландия, страните от Бенелюкс, Франция, Германия, Дания, Испания, Португалия.

 

Нашата цел е да осигуряваме на нашите партнъори пълен набор от услуги, свързани с транспортирането на стоки и товари, като в същото време да продължаваме да увеличаваме и обновяваме автомобилния парк на фирмата в съответствие с най-съвременните изисквания за екологичност.

Директор на отдела: Недко Бабев

КОНТЕЙНЕРЕН И ВЪЗДУШЕН ТРАНСПОРТ

1631565564Отдел Контейнерни и въздушни превози е обособен като част от офиса на ДИСКОРДИА в София обслужва  товари по всички дестинации в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

 

Отделът установи договорни взаимоотношения за ексклузивно обслужване в сферата на международния транспорт с големи български и чуждестранни линейни агенти, фирми и предприятия, които играят решителна роля при определяне на структурата на българската, а и Европейската икономика. 1121157903

Политиката на отдел Контейнерни превози е насочена към установяване и разширяване на контактите с фирми, чиято дейност е внос – износ като се акцентира на акуратността, бързината и качеството на извършваните услуги.

 1981818452

Отделът предлага на клиентите си и следните допълнителни услуги:

 

 • Митническо обслужване от името на своите контрагенти в цяла България.
 • Претоварване на стоката от контейнери на бордови автомобили.
 • Предоставяне на банкова гаранция за обмитяване на контейнери на вътрешна митница.
 • Възможност за застраховане на товара от името и за сметка на товародателя.
 • Организиране на групажни контейнерни превози от и за Близкия и Далечния Изток, Европа, САЩ и Австралия.

Ръководител на отдела: Анастасия Богданова

ФРАНЧАЙЗИНГ

2741047464Нашата франчайзинг програма стартира през 2008 с цел да предостави възможност на добрите шофьори да придобият своя композиция и да започнат собствен бизнес. Програмата е следващата стъпка в кариерата на международния шофьор и начин да постигнеш повече в професията.

В момента разполагаме с флота от много добри и ефективни франчайзинг партньори и също с ноу-хау и добри практики в подбора, обучението и контрола.

Ние можем да предложим на нашите партньори:

- нова композиция Volvo FH +Schmitz Cargobull

- гаранция за товари

- целия набор от отстъпки и преференциални цени (горива, застраховки, резервни части, консумативи, сервиз, обслужване и още)

- обучения за икономично шофиране, управление на собствена фирма ,оптимизиране на разходи и увеличаване на печалбата

- пълна подкрепа и съдействие във всеки един момент от партньорството(отношения със застрахователи, партньори, лизингово дружество)

 

Успешният франчайзинг партньор е добър и опитен международен шофьор (категория C+E, ADR, карта за дигитален тахограф), предприемчива и амбициозна личност с желание за партньорство.

В началото на 2011 нашите франчайзинг партньори преполовиха срока на лизинга и навлизат в четвъртата година от програмата.

КОНТАКТИ

Дискоридиа АД – bg.discordia.bg
Адрес: гр. София, бул. “Асен Йорданов” 14
Тел./Факс: 02 892 29 22
E-mail: sales@ discordia.bg

Текст и изображения: bg.discordia.bg

За автора