Гери дъ смоук ЕООД – Светлинни ефекти

ЗА НАС

ScreenHunter_27771 Aug. 27 08.13Фирмата Gerry the smoke ( Гери дъ смоук ) е основана през март на 1991 г., собственик и управител е Георги Младенов, а предметът на дейност е конструиране и рентал на сценично ефектно осветление, светлинни и лазерни ефекти, пиротехника и специални ефекти за нуждите на кино и телевизионни продукции, театри, концерти и спектакли. Малко предистория…..Още от детска възраст Г. Младенов / роден в София / имал влечение към химията и физиката и е посещавал всевъзможни кръжоци по химия : в Двореца на пионерите, Техникума по каучук и пластмаси и Химическия факултет на Софийски университет – където изкарал и допълнителен курс за театрален режисьор към Факултет обществени професии. Силно влияние да се занимава с ефекти са предизвикали фантастичните, криминалните и екшън филмите, концертите на големите рок-групи и др., което е довело до окончателното ориентиране в професионален план. И така в началото на 1980 г. е конструирал първата машина за сценичен и ароматизиран дим, а група Диана Експрес първи са започнали да я използват на концертите си. От БНТ , Щурците и някои театри също са започнали да използват този ефект, както и някои следващи разработки: машина за мехури, бомб-ефекти, маркучи с „бягащи светлини” и блиц-ефекти, които за времето си са били „ чудо на чудесата”. Постепенно с годините разнообразието на ефектите, както и използващите ги български и чуждестранни организации и изпълнители лавинообразно е нараствал. Задоволяването на творческите потребности на режисьори и изпълнители за филми, пиеси, концерти, клипове, реклами, забавни програми и дори илюзионни спектакли са сблъсквали идеите с техническите възможности в което се крие голямото предизвикателство и тръпката от успеха. Заедно с това е нараствал и опитът на Георги Младенов, на който още от тогава му измислили прякора – Гери Пушека / по-късно става и име на фирмата/. Към днешно време „ Гери дъ смоук ” ЕООД разполага с надеждна, професионална техника : голямо собствено ефектно осветление, уникални светлинни и лазерни ефекти, разрешителни за правоспособност, съхранение и употреба на пиротехнически материали и изделия-комбинирани с перфектно техническо оборудване, както и с най-големите за България възможности за специални ефекти-базирани на класически и иновационни технологии. А това в комбинация с натрупаният вече 32-годишен опит, отличният екип и изграденото име е важен фактор за успеха на всяко шоу събитие.

ПРОДУКТИ

Осветление
Лазерни
Въздушни
Конфети
Сняг
Пяна
Паяжини
Тежък дим
Димни гейзери
Огън
Огнени гейзери
Фонтани
Бомби
Специални 1
Специални 2
Заря

ОБОРУДВАНЕ

ИМАМE УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПРЕДСТАВИМ РЕНТАЛ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ФИРМА ” ГЕРИ ДЪ СМОУК ” ЕООД ЗА СЦЕНИЧНО И ЕФЕКТНО ОСВЕТЛЕНИЕ, СВЕТЛИННИ И ЛАЗЕРНИ ЕФЕКТИ, ПИРОТЕХНИКА И ФОЙЕРВЕРКИ, СПЕЦИАЛНИ ЕФЕКТИ
1.Ефектно осветление:

а/ – съставено е от прожектори с халогенни лампи от по 300W, 1 KW и 2 KW /вкл.силно насочени-спотове/, които се монтират по отделно и на групи – на пилони и стойки и са в комплект с всички необходими приспособления, кабели и управления .

б/ автоматизирани “интелигентни” прожектори /колорчейнджъри, скенери и мувинхед-прожектори/ при които могат да се сменят по програма или ръчно: цветове, фигури / може и лого /, посока на лъчите, ефекти и др.,с металхалогенни лампи .

2. Пилони с ел. телфери – височина от 3 – 7 м ; полезен товар до 250 кг.

3. Алуминиева ферма – конструкция с дължина 8 или 12м, сечение 80Х42см, куплира се с пилоните, могат да се монтират до 500 кг. осветление, ефекти, реклами и др.

4. Следачи – с халогенни лампи по 1 KW.

5. Блицове – / по 600 W /- стробоефект и светкавици ,автоматичен и ръчен режим, общо управление .

6. Блицове – / по 2,4 KW /- стробоефект и светкавици, автоматичен и ръчен режим, общо управление .

7. Таралежи – светлинни ефекти с по 54 въртящи и трептящи лъчи /синхронно/, за неголеми помещения .

8. Лазери – зелен цвят, 4 W-светл.мощност, за проекционни и обемни ефекти през дим, за големи зали и на открито, и съответните им лазерни комплекти.

9. UV – вани за флуоресциращи бои и материи: по 80 W, по 250W и по 400W.

10. Машини за дим : бял, леко ароматизиран, трайност на закрито: 10 секунди, 1 минута и 15 минути, регулиране на дебита.

11. Машини за мъгла : бяла, леко ароматизирана, трайност на закрито – 1 час, регулиране на дебита.

12. Машини за тежък дим /разстила се по пода/ – работят с охлаждащи агенти и само на закрито, с едно зареждане 4-8 минути, регулиране на дебита.

13. Тежък дим от купи /с ултразвукови дифузери/ падащ от полусфери диаметър 40см, могат да работят над 1 час без презареждане.

14. Димни гейзери – многократни, вертикални струи от пара / височина 5-6 м, 1-3 сек./, осветяват се от специални прожектори и таймери, свързани с машините.

15. Машини за мехури с диаметър 4-8 см, дебит над 1500 бр.в минута, машините се монтират на височина 3-6 метра.

16. Машини за пяна – произвежда бяла пяна на водна база, трайност 30 минути, пълно изчезване – 2 часа.

17. Машини за сняг – произвеждат синтетичен сняг с околна температура и го издухват на 6-7 метра, изчезва за 2-15 минути. Снегът трябва да пада от височина над 5 метра.

18. Машини за паяжини, изстрелва и оплита полимерни нишки – добра имитация на реалните паяжини, трайност до 30 дни.

19. Машини за конфети – разпиляват конфети 2Х2см до 3Х3см, машините се монтират на височина над 5 м.

20. Конфетни оръдия – специални установки за изстрелване на големи количества конфети и други материали на височина 15-20м / на база газове с високо налягане/.

21. Вентилатори за насочване на дим и развяване на леки материи /с приставки за ленти от огледално фолио и гъвкави полиетиленови ръкави – диам. 30см ,височ. до 6-10 м/, регулиране на дебита.

22. Огньове в жертвеници /имитация без реален огън/ – “пламъци” с височина 40см, в купи с диаметър 40см. Могат да бъдат и с нестандартни цветове.

23. Огньове в жертвеници, диаметър 35 см – газови смеси с дистанц. управление, височина на пламъка 50см., класически цвят; – цветни огньове на база течности– цветове: червен, зелен, жълт – височина на пламъка 50см.

24. Огнени гейзери – еднократни, цветни огнени езици, според модела: височина 1-2 м, 2-20 секунди.

25. Огнени гейзери – многократни, с газови смеси, специални установки и управление, височина от 0,3-4 м време на горене 0,5-3сек.

26. Цветни димки и цветни пиротехнически факли – височина на пламъка 30 см за 60-90 секунди /зависи от модела/. Димките се използват само на открито.

27. Фонтани и вулкани от искри – бездимни струи от бели или оранжевожълти искри /могат да бъдат и цветни/ с всевъзможни ъгли на насочване чрез многофункционални установки за разполагане, според модела от 0,5-90 сек. и височина 2-7 м. Могат да се включват паралелно и на вълни.

28. Огнени водопади – редица от пироелементи, които се запалват едновременно и правят завеса от падащи искри: сценичен вариант – от височна от 2-7 м за 6-30 сек.; външен вариант: от височина 10-20 м за 1-1,5 минути.

29. Китайски колела – заряди, които се въртят от реактивната сила докато горят и образуват кръгове от искри, за 30-60 сек.,с диаметър 1-6 м / зависи от модела/.

30. Гръмове – пироакустични ефекти: блясък и силен гръм, няма разлитане на остатъци, използват се и в зала. Могат да се включват последователно /на вълна, като картечни откоси/.

31. Бомби – *малки: визуален ефект без звук: блясък без или с искри, височина 1,2м и бързо издигаща се димна гъба, време на ефекта – 1-2сек., могат да се използват и в закрити помещения. – *големи: визуален ефект без звук: силен блясък, искри до 2м и бързо издигаща се димна гъба, може да се използват в големи зали.

32. Фойертопове /калибър 50 мм/- специални установки за изстрели на заряди от : – 1* конфети и серпантини от огледално фолио, на височина 10-12м, при което се разпръскват и падат за 10-15 сек.; – 2* звезди изгарящи с различни цветове, като букет, до височина 20м, за 2-3секунди.

33. Комети – единични, последователни или групови изстрели на бели или цветни яркосветещи звезди, които оставят трасираща следа от искри /опашка/ по цялата височина на полета – 30м до 60м. могат да се пускат едновременно и последователно /на вълна/.

34. Римски свещи /много модели/ – тръби от които се изстрелват последователно 4-10 бр. звезди или специални заряди, от които се получават различни визуални ефекти; височ. 20-50м.

35. Пиробатерии /много модели / – комплекти от по 20-150 заряда,калибър 20-50мм, които се изстрелват последователно или на групи – височина от 25-50м за 30-60сек., при което се получават интересни визуални ефекти.

36. Боракси /кълбовидни или цилиндричви заряди от звезди/ с диаметър: – 50, – 75, – 100, -125, – 150, – 200 мм. Голямо разнообразие от ефекти, получени от изстрелването на заряди, които докато летят могат да образуват опашка от искри и достигайки 80-500м /зависи от модела/се пръсват на голям брой цветни звезди-заемайки форма и вид на сфери, кръгове, корони, цветя и др. А заряди с по-сложна конструкция могат да се пръсват по няколко пъти и в по-сложни визии постигайки изключително красиви визуални ефекти. Специалните установки за изстрелване на бораксите /изработени от инокс/ позволяват да се оптимизира ъгъла на насочване и са с много удобства за професионална работа.

* ФИРМА ” ГЕРИ ДЪ СМОУК ” ЕООД ПРИТЕЖАВА ПРАВО ДА СЪХРАНЯВА И УПОТРЕБЯВА ПИРОТЕХНИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИ И ИЗДЕЛИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЯЛАТА СТРАНА .

* ПИРОТЕХНИКАТА, НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ КАТЕГОРИЯ Е – СЦЕНИЧНА, ФИЛМОВА, УВЕСЕЛИТЕЛНА, НИСКА ИЛИ ВИСОКА – ЗАРЯ, СЕ УПРАВЛЯВА С ТОК ПО КАБЕЛИ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПУЛТОВЕ, КОЕТО ПОЗВОЛЯВА ПЪЛЕН КОНТРОЛ, СИНХРОН И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗЛИЧНИ ВАРИАНТИ НА ИЗПОЛЗВАНЕ, В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИДЕЯТА И ЖЕЛАНИЕТО. РАЗПОЛАГАМЕ И С ВАРИАНТИ ЗА ДИСТАНЦИОННО ЗАДЕЙСТВАНЕ С КОДИРАНИ РАДИОВЪЛНИ – 4 И 12 КАНАЛНИ, ОБХВАТ ДО 150 М .

* ОСВЕН ОПИСАНИТЕ ЕФЕКТИ ЗА ПО-МАСОВО ИЗПОЛЗВАНЕ ВИ ПРЕДЛАГАМЕ И ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ СПЕЦИАЛНИ ЕФЕКТИ, КОИТО СЕ БАЗИРАТ НА КОМБИНАТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИЗВЕСТНИ ЕФЕКТИ ИЛИ СПЕЦИАЛНО РАЗРАБОТЕНИ ЕФЕКТИ – ПО ПОРЪЧКА ОТ НАШИ КЛИЕНТИ, НАПРИМЕР : ултравиолетови блицове; флуоресцентни течности и бои; ефекти получени на базата на отражения, пречупвания, сканирания и оптюрации на лазерни и др.светлинни лъчи; подводни прожектори и светлинни кабели; дим или огън над вода; мехури пълни с дим; мехури, паяжини и тежък дим светещи на UV-лъчи; димящи повръхности /вкл. човешка кожа/; имитация на “късо съединение”; излизане на дим от всякакви места; самозапалвания; ефектни химически взаимодействия; пиропрахове и пирогелове; бълване на огън от уста; горящи символи и надписи; ефекти на базата на сгъстен въздух и други газове; искри при триене на метални с други твърди повръхности; тлеене на материи; огнепръскачки; опожарявания и взривявания на неподвижни и подвижни обекти; оръжие с халосни патрони – без или със заглушители; въздушни пистолети за спец.ефекти; попадения от огнестрелни оръжия върху човек без или с изкуствена кръв: -бликаща, -със съсиреци, -изсъхнала; попадения в: дърво, метал, пясък, цимент, вода и др.; прострелване на стъкло; заскрежаване на стъкло; вятър и дъжд в студио; използване на миниатюрни заряди и фина механика, и мн. други.

* РАЗБИРА СЕ, ВИДОВЕТЕ СПЕЦИАЛНИ ЕФЕКТИ И РАЗЛИЧНИТЕ СИТУАЦИИ В КОИТО МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ СА С ТОЛКОВА ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ И ВАРИАНТИ, ЧЕ Е ИЗЛИШНО ДА БЪДАТ ОПИСВАНИ ПООТДЕЛНО. ЗАТОВА ОСТАВЯМЕ НА ВАС ДА РЕШИТЕ – КАКВО ТОЧНО ВИ ТРЯБВА ЗА КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ И АКО ИСКАТЕ МОЖЕМ ДА ВИ СЪДЕЙСТВАМЕ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПОДХОДЯЩОТО РЕШЕНИЕ .

* ОБСЛУЖВАЩИЯТ ТЕХНИКАТА ЕКИП КЪМ ” ГЕРИ ДЪ СМОУК ” ЕООД Е ОТЛИЧНО ПОДГОТВЕН, А 32- ГОДИШНИЯТ ОПИТ Е ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СПРАВЯНЕ И В НАЙ – ТРУДНИ СИТУАЦИИ.

ЛИЦЕНЗИ

* ” ГЕРИ ДЪ СМОУК ” ЕООД ПРИТЕЖАВА АКТУАЛНИ ГОДИШНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ : СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ НА ПИРОТЕХНИЦИ И ПИРОТЕХНИК-РЪКОВОДИТЕЛ, РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ПРАВО НА СЪХРАНЕНИЕ И УПОТРЕБА НА ПИРОТЕХНИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИ И ИЗДЕЛИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЯЛАТА СТРАНА .
* ЕВЕНТУАЛНИТЕ НИ КЛИЕНТИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ЗАЯВКА ЗА ПИРОТЕХНИЧЕСКИ ЕФЕКТИ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ МИНИМУМ 10 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ СЪБИТИЕТО, ЗА ДА БЪДЕ ВЪЗМОЖНО ОСИГУРЯВАНЕТО НА СЪГЛАСУВАТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ И РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА КОНКРЕТНОТО МЕРОПРИЯТИЕ: ОТ СЪОТВЕТНАТА ОБЩИНА, НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ОХРАНА, РЪКОВОДСТВО ВЪЗДУШНО ДВИЖЕНИЕ, ПРОТИВОПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО, ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА, РАЙОННО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ, СЪОТВЕТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА. РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ СЕ ВАДЯТ ОТ ЛИЦЕНЗИРАНАТА ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ ФИРМА ” ГЕРИ ДЪ СМОУК ” ЕООД. ПРИ ПРОМЯНА НА МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ, ДАТА, ЧАС ИЛИ КОМПОНЕНТИ ЗА ПИРОЕФЕКТИТЕ СЕ ВАДЯТ НОВИ РАЗРЕШИТЕЛНИ…

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_27760 Aug. 27 08.07ScreenHunter_27770 Aug. 27 08.09ScreenHunter_27769 Aug. 27 08.09ScreenHunter_27768 Aug. 27 08.09ScreenHunter_27767 Aug. 27 08.08ScreenHunter_27766 Aug. 27 08.08ScreenHunter_27765 Aug. 27 08.08ScreenHunter_27764 Aug. 27 08.08ScreenHunter_27763 Aug. 27 08.08ScreenHunter_27762 Aug. 27 08.08
КОНТАКТИ

Гери дъ смоук ЕООД – Светлинни ефекти – gerry-show.com
Адрес: гр. София, бул. Братя Бъкстон № 40 – Бизнес център Развитие
Тел./Факс: 02 855 52 39
Моб.тел.: 0888 555 239
E-mail: gerry_smoke@ abv.bg

Текст и изображения: gerry-show.com

За автора