“Ира Еко” ООД

ЗА НАС

ScreenHunter_6857 Aug. 04 14.49ИРА-ЕКО ООД е модерна семейна фирма с 20 годишна история на развитие. Фирмата е водещ български производител, преработвател и търговец на биологично сертифицирани и конвенционални билки, подправки, семена и медицински растения. В продуктовият ни лист присъстват повече от 50 разновидности на нашите продукти.

ИРА-ЕКО ООД е създадена през 2001 година от основателите на ЕТ „Ивайло Радев”, която е една от първите частни търговски компании в България.

През първите 10 години от работата си ЕТ „Ивайло Радев” поставя солидни основи на партньорски взаимоотношения с фирми от бранша. Изгражда връзки с преработватели и фермери в страната, развива широка търговска дейност и започва биологично отглеждане на земеделски култури. През годините фирмата натрупва сериозен опит в култивирането и преработката на билки, подправки и семена и др. земеделски култури и заема добри позиции на пазара в България и чужбина. ЕТ „Ивайло Радев” разширява дейността си и през 1999г. се преобразува в ИРА – 999 ООД. В следствие интересите на основателите на фирмата майка в областта на биологичното отглеждане на земеделски култури и разширяващата се дейност в тази посока, се налага обособяването на нова фирма, чиято основна дейност и развитие да е именно търговия, преработка и производство на биологично сертифицирани земеделски продукти.

Новата фирма е създадена през 2001 г. с името ИРА-ЕКО ООД. От началото на създаването и до този момент фирмата се развива успешно и разширява дейността си. Фирмата разполага със собствен модернизиран цех на площ от 800м2, оборудван с нови машини за преработка и производство на предлаганите продукти. ИРА-ЕКО ООД работи с висококвалифициран екип от специалисти и работници, които са обучавани по европейски програми за развитие на човешките ресурси за непрекъснато повишаване на тяхната квалификация.
През 2010 придобива нови сгради с площ от 3500м2, които са в процес на обновяване и ремонт в съответствие с регламентите за биологично сертифицирана продукция.

ПРОИЗВОДСТВО

Преработвателният цех на ИРА-ЕКО ООД се намира в с. Тодор Икономово, община Каолиново. Разполага с терени за култивация, сграда в която се преработват и пакетират продуктите, складови помещения.

През 2008 г. се инсталира нова производствена линия за преработка на растителна продукция с висок капацитет и качество. В нея се включват: машини за нарязване и сортиране, гравитационен сепаратор, сушилня, балировачка, обрухвачка. Машините, с които разполагаме отговарят на стандартите на европейския съюз и имат капацитета да произвеждат продукти във всякакъв размер и качество, които се търсят на пазара.

Процесът на преработка на продукцията включва: сушене, пресяване, рязане на различни фракции, почистване от инертни материали, органични и механични примеси, балиране и др.

Фирмата разполага с високо квалифицирани работници, които проследяват процеса на преработка на всеки етап.

Посрещането на изискванията за качество и развиването на дълготрайни бизнес взаимоотношения с нашите клиенти са нашите основни приоритети. Ние гарантираме коректност, принципност и интелигентно отношение към всеки, с който работим.

Фирмата изнася продукция за международните пазари и има изградени дълготрайни търговски отношения с партньори от Германия, Испания, Холандия, Австрия, Италия, САЩ, Франция и др.

ПРОДУКТИ
  • Корени
  • Цвят
  • Стрък
  • Лист
  • Преработени продукти
  • Сушени плодове
  • Семена
УЧАСТИЯ В ПРОЕКТИ
ИРА-ЕКО ООД участва в партньорства по проекти, финансирани от Европейски институции и др. организации съвместно със сдружение „Карнобатска асоциация на производителите на екопродукти „КОСА””. Проектите имат за цел развитие и популяризиране на биологичното земеделие в страната, обучение на фермери и заинтересовани лица в добрите практики за екологично земеделие, както и приобщаване на дълготрайно безработни лица от райони с ниско икономическо развитие чрез работа в сферата на биологичното отглеждане на култури.

Ние сме редовен участник на BIOFACH в Нюрнберг, Германия. BioFach е най-големият за Европа годишен международен панаир за производители, търговци и преработватели на произведени по биологичен начин храни, подправки, чайове, продукти за бита, козметика и др. продукти от този тип. Фирмата участва във FOOD INGREDIENTS EUROPE & NATURAL INGREDIENTS във Франкфурт през 2009г. и ще присъства на панаира за 2012 г., както и в Париж за 2011г. 2 ноември – 1 декември.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_6850 Aug. 04 14.41ScreenHunter_6851 Aug. 04 14.41ScreenHunter_6852 Aug. 04 14.41ScreenHunter_6853 Aug. 04 14.41
КОНТАКТИ

“Ира Еко” ООД – ira-eko.com
Адрес: гр. София, бул. Акад. Иван Гешов 2E, офис 414, Бизнес център “Сердика”
Тел.: 02 943 70 15; 02 489 31 88; 02 489 31 89
Моб.тел.: 0889 117 603
E-mail: office@ ira-eko.com

Текст и изображения: ira-eko.com

За автора