ЛАМКОР 2 ООД

ЗА НАС

screenhunter_46101-jan-11-21-10Фирма ЛАМКОР 2 ООД е дружество, което е регистрирано със седалище село Мурсалево, област Кюстендил. Занимава се и се развива с основна икономическа дейност – дървообработване, производство на фурнир, ламени плоскости, матрачни дъски. Друга дейност, с която се развива, дружеството е спедиционни услуги и превози.
Производството на висококачествен фурнир е голямо изкуство, ето защо ЛАМКОР 2 ООД е най – добрият вариант за извършването на тази услуга.
Ние от ЛАМКОР 2 ООД разполагаме с екип от професионалисти, които извършват услугите си с високо ниво на качество.
Заповядайте при нас !

Управители :
ЕМИЛИЯ ПЕТРОВА БАШУР
ЙОРДАН ДИМИТРОВ МАНОВ

ДЕЙНОСТИ

Всичко започва с дървото ;
Още преди да бъдат отсечени дърветата се преценява, дали те са подходящи за преработка за фурнир. По цял свят ние имаме собствени закупчици в тази област.
След закупуване и доставка на обла дървесина в заводите за производство на фурнир трупите се поддържат влажни с оросителни системи, за да се запази тяхната еластичност до самото им преработване.
Когато трупите влязат в производството първо се отстранява грубо кората им. След това според качеството и на базата на разрез през сърцевината се определя оптималната дебелина на срязване.
Преваряване, рязане и сушене ;
След среза през сърцевината дървените стволове се стягат още веднъж и се пропарвят в парни камери, като респективно се изваряват, за да се гарантира оптимална еластичност за рязане на фурнира. Времето на варене и температурата зависят от вида на дървесината, диаметъра и желания цвят. Широколистна дървесина може да престои до 8 дни в парната камера.
Разделените и почистени трупи след изпарването отиват за рязане на фурнир. Различаваме рязан и белен (развит) фурнир. При рязания фурнир от плоската страна на дървото се режат лист след лист фурнир, докато при беления фурнир стволовете се разтрупват отвън навътре.
Следва сушене и връзване на връзки на фурнира, както и пресоване на връзките. След това те се обрязват от четирите страни и се сортират от нашите специалисти.

КОНТАКТИ

ЛАМКОР 2 ООД
Адрес: с. Мурсалево, УПИ ІІІ-279 1.1 (бивш стопански двор – ферма „Кочериново“)
Тел.: 073 833 725
Моб.тел.: 0878 210 304

За автора