LDM – медовина и пчелни продукти

ЗА НАС

ScreenHunter_1871 Sep. 02 15.21ДАР ОТ БОГОВЕТЕ
ДЯДОТО НА АЛКОХОЛНИТЕ НАПИТКИ
НАПИТКА НА КРАЛЕ И РИЦАРИ
ЖИВАТА ЛЕГЕНДА
Медовината е най-старата алкохолна напитка получена от човека.
Често наричана вино от мед, тя е най-простата форма на ферментация на мед и вода, с добавка на мая.
Маите са малки едноклетъчни микроорганизми, който превръщат захарта в алкохол и въглероден диоксид при отсъствието на кислород.
Медовината се получава при ферментация на пчелен мед.
Виното се получава при ферментация на плодове (най-често грозде).
Бирата се получава при ферментация на малц, който се получава от семена.
Ако някой от тези продукти бъде дестилиран, алкохолът се концентрира в спирт. Намирането на пчелен мед е било лесно, още преди хората да се установят на определени територии в аграрни общества, за да култивират зърно за бира или грозде за вино.
От античната и средновековната история има безбройни референции за медовината.
За щастие, съвременните производители на медовина, аматьори и професионалисти, усъвършенстваха това изкуство.
Днес технологичните възможности изглеждат безгранични. Може да се добавят подправки, плодове, грозде или ябълки.
Медовината може да бъде суха или сладка. Медовината още може да бъде като вино или като газирана напитка.
Цветовете и варират от почти прозрачна до много тъмна. Медовината е напитка с добавки и подправки в повечето случаи.
Вкусотете на пчелните медове са по-комплексни и финни от тези на плодовете и малца. От тук следва, че хората, които пият медовина имат по-чувствителни вкусови рецептори. Когато се пие медовина, устата трябва да е чиста от чужди нежелателни вкусове, като паста за зъби или мента. Това се постига като се направи лека закуска със сирене, яйца, леки меса или нещо подобно.
Желателно е медовината да се охлажда в хладилник, най-малко един час преди консумация. Някои консуматори добавят лед към медовината.
Много е важно водата, от която се е получил леда да е с добри качества. В никакъв случай да не се използва хлорирана вода от чешмата, защото се променя вкуса на напитката.
Медовината се пие в същия тип чаши, които се използват за червено вино. Това позволява по-голяма площ от напитката да контактува с въздуха, за да се прояви букетът от вкусове и аромати.
Медовината се цени, като аперитив или като следобедна напитка, което я прави перфектна за социални събития или вечери, които прекарвате сами. Бутилка медовина е добър подарък при бизнес контакти или чудесен дар за приятели или семейства. Вкусът на медовината е възхитителен, когато се сервира подгрята с канела и карамфил или охладена с лед и резен лимон.

ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА – В МЕДОВИНАТА Е ЗДРАВЕТО.
Медовината, освен ароматно-вкусови ценности има също и лечебна сила. Медовината въздейства благосклонно и неутрално на имунната, храно-смилателната и сърдечно-съдовата система.
Неофициално тя се превръща в истинската напитката на любовта. От векове медовината се е превърнала в окуражаващо лакомство и естествена напитка за възбуждане на половото желание – афродизиак. Дори МЕДЕНИЯТ МЕСЕЦ е свързан с традиционно пиене на медовина от младоженците, от където идва името му.
Напитката на любовта, тайната на вечния живот, еликсирът на младостта, изворът на енергия и здраве … Това са всички описания за медовината, която нашите прадеди са пиели.

ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

ПОРЪЧКИ

Можете да поръчате медовина за дома или офиса ви с доставка до входна врата.
Минималното количество е 6 (шест) бутилки.
Срокът на изпълнение на поръчката е от 6 (шест) до 8 (осем) часа след заявяване на съответното количество.
Телефон за заявки: 088 9231873
E-mail за заявки: ldm@ldm.bg
За да се пристъпи към изпълнение на поръчките трябва да посочите телефон, лице за контакт и точен адрес.

ДОСТАВКИ

Доставките на територията на град София са безплатни, ако стойноста на вашата поръчка е равна или по-голяма от 60 лева с включен ДДС.
За поръчки под тази стойност се заплащат допълнително транспортните разходи в размер на 5 лева.
Заплащането се извършва в брой при получаване на медовината, срещу касов бон или фактура с касов бон.

За доставка до други населени места се използва куриерска компания, като цената на транспорта се заплаща от купувача.

Работно време:

  • Понеделник – 09.00 – 18.00 часа
  • Вторник – 09.00 – 18.00 часа
  • Сряда – 09.00 – 18.00 часа
  • Четвъртък – 09.00 – 18.00 часа
  • Петък  – 09.00 – 18.00 часа
  • Събота – почивен ден
  • Неделя  -почивен ден
ИНВЕНТАР
ИНВЕНТАРЪТ, КОЙТО ИЗПОЛЗВАМ ЗА ВАДЕНЕ НА ПЧЕЛНИЯ МЕД Е ПРОИЗВЕДЕН ОТ ФИРМА Л Е Г А – ИТАЛИЯ
.
ВАНА ЗА РАЗПЕЧАТВАНЕ НА ПЧЕЛНИТЕ ПИТИ
Ваната е изработена изцяло от неръждаема стомана INOX AISI 304, с външни размери 100х48х42 см. В нея могат да се поберат както магазинни, така и плодникови пити, подредени като в кошер. Ваната е снабдена с перфорирана плитка вана от INOX за оттичане на меда от разпечатките и със специална дървена подставка. Дървената подставка служи за опора при разпечатване на питите. Дъното на ваната е наклонено към единия край. В по-ниската част на дъното е монтиран 40 мм кран, през който изтича отцедения от разпечатките мед. Капак от стомана INOX AISI 304 допълва уреда и осигурява перфектно затваряне. Ваната е снабдена с разглобяеми леки и здрави крака, изработени от метални профили.
Благодарение на материалите, от които е изработена, тази вана за разпечатване на пчелните пити има неограничен срок на експлоатация и гарантира перфектна хигиена при вадене на меда.

КОМБИНИРАНА ЦЕНТРОФУГА ТУКАН
Центрофугата е изработена от висококачествени материали, одобрени от ЕС за контакт с хранителни продукти – INOX AISI 304 (CrNi 18/10).
Въртящата част на центрофугата се състои от ос и барабан от дебела тел от INOX. Височината на барабана се регулира чрез два болта, които го фиксират върху оста на желаното ниво.
Комбинираната центрофуга центрофугира:
– 20 магазинни пити Дадан-Блат – радиално;
– 8 многокорпусни пити Лангстрот-Рут – радиално;
– 4 плодникови пити Дадан-Блат – хордиално.
Центрофуга Тукан се задвижва ръчно с манивела и метална трансмисия със свободен ход и спирачка.
В случаят е окомплектована с монофазен електродвигател (220V / 80W, max 280 rpm), който се монтира на мястото на манивелата. Оборотите на електодвигателя се регулират в двете посоки посредством преплъзване на малък лост. Електродвигателят осигурява висока продуктивност и удоволствие да се работи с центрофугата.
Центрофугата е оборудвана с 40 мм кран за източване на центрофугирания мед, два пластмасови прозрачни капака и разглобяеми метални крака.

КОФА С КАПАК ЗА 25 КГ ПЧЕЛЕН МЕД
Кофата и капакът и са изработени изцяло от неръждаема стомана INOX AISI 304. Използва се за пренасяне на меда от центрофугата до матуратора.

МАТУРАТОР ЗА 200 КГ ПЧЕЛЕН МЕД
Матураторът е съд за отлежаване, узряване и утаяване на пчелния мед. Той е съд, в който временно се складира меда веднага след центрофугирането, тъй като протича процес на пречистване от най-малките частици восък, които не са задържани от филтрите. Това прочистване е възможно благодарение на голямата разлика в тежеста на меда и парченцата восък. Остатъците от восък изплуват на повърхноста заедно с множество малки балончета въздух, образувани по време на центрофугирането. На повърхноста изплува бяла пяна, която се отстранява преди медът да бъде източен. Пчелният мед е много специален хранителен продукт, поради което трябва да се подсигури хигиена на съдовете. Това е главната причина всички матуратори да се произвеждат от неръждаема стомана INOX AISI 304. Съобразявайки се със съществуващите норми за съдовете, предназначени за контакт с хранителни продукти, както и дъното, така и цилиндърът са споени, посредством нова система, наречена TIG, без използването на различни спояващи материали. Краищата на стоманения лист се съединяват чрез стопяване в точката на контакт, в среда от газ Аргон. Матураторът е снабден с капак от неръждаема стомана и 40 мм кран, от който се източва меда.
Върху матураторът се поставят филтър в цял диаметър от INOX AISI 304 и филтър-кесия от найлонов плат за финно филтриране на меда.

КАТАЛОГ
Poltorak Полторак
Dwojniak Двойняк
Trojniak Тройняк
Czworniak Чворняк

Korzenny Коженни

Пчелен мед
Пчелен мед от рапица
Акациев пчелен мед
Липов пчелен мед
Слънчогледов мед
ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_1863 Sep. 02 15.19ScreenHunter_1864 Sep. 02 15.19ScreenHunter_1865 Sep. 02 15.19ScreenHunter_1866 Sep. 02 15.20ScreenHunter_1867 Sep. 02 15.20ScreenHunter_1868 Sep. 02 15.20ScreenHunter_1869 Sep. 02 15.20ScreenHunter_1870 Sep. 02 15.20
КОНТАКТИ

LDM – медовина и пчелни продукти – ldm.bg
Адрес: гр. София, бул. “Искърско шосе” 7
Моб. тел.: 088 9231873
E-mail: ldm@ ldm.bg

Текст и изображения: ldm.bg

За автора