“Матраци Нани”

ЗА НАС

matraci naniИзминаха 7 години от началото, когато ние в ПАРАЛЕЛ ЕООД, мислейки за най-важните потребности на човека създадохме първия матрак НАНИ. От тогава измина доста време, случиха се много събития – добри и не дотам добри, произведохме много матраци, но идеята и желанието да направим съня и почивката на нашите клиенти по пълноценна остава и до днес. С желание продължаваме да създаваме модели, които позволяват на хората да спят и релаксират комфортно, да намират и изпитат върху себе си качествените продукти, съответстващи на физическото и емоционалното им състояние, да се насладят на времето определено им за отдих, водейки ги към благополучие.

Паралел ЕООД С огромен ентусиазъм ползваме натрупаните умения, като изучаваме техническите нововъведения, внедряваме нови предложения, правим изобретения и актуални дизайнерски решения и ставаме все по-добри и в работата си и в живота.
Благодарение на това компанията постоянно се развива, придавайки огромно значение на хората и новите технологии, разширявайки организационната структура и защитавайки имиджа си на висококачествен производител, постоянно търсещ признание в цял свят.
„Нашата главна цел е максимално удовлетворяване на клиентите, а най-добрата ни реклама е тяхната последна дума.”

МАТРАЦИ

ОСНОВА СТАНДАРТ – ТЕКСТИЛ ТИП А

ОСНОВА СТАНДАРТ

 • основа от иглолистен материал
 • обезшумяващ слой олекотен подложен филц
 • иглонабит латексиран филц
 • капитонирана белгийска жакардова дамаска DESLEE CLAMA

Забележки:

 • В цената е с включен ДДС!
 • В цената не е включена доставка. Доставката варира според разстоянието и обема. Повече информация можете да получите на mattress@parallel.bg.

ЛАГО

Ергономия е думата, описваща модела.

7-зоново ядро от редуващи се безшумни амортисьори от ULTRAFLEX HR пяна с висока плътност и различна твърдост. Комбинацията образува канали, способстващи добрата проветривост във вътрешността. Добавеният слой POLYFLEX с повишена твърдост допълнително оптимизира ортопедичните показатели. В сърцевината са оформени зони, съобразени с размера и натиска на човешкото тяло. Те предлагат перфектна опора за тялото и гръбначния стълб. Термоактивната пяна (Memory foam), завършваща заготовката, реагира на топлината и следвайки и най-малките извивки, води до перфектно напасване без точки на прекомерно напрежение, влошаващо правилното кръвообращение. За поддържане на стерилността в дълбочина системата е обвита с висококачествен и дълготраен текстил.

В удобния и функционален сваляем калъф са използвани материали (100% памучен плат, дебел слой антиалергични силиконизирани влакна и висококачествен плат ORGANIC COTTON), водещи до комфорт и мекота при липса на остатъчни вредни химически вещества, отключващи смущения и алергии. Добавената иновативна „дишаща” лента е гаранция за липсата на среда за развитие на микроорганизми както в контактната с тялото зона, така и във вътрешността. Делимият цип подобрява функционалността като дава възможност за многократно разделно почистване и пране. Това прави матрака приложим и в случаи на астма и алергии.
Изброените характеристики и функционалност превръщат ЛАГО в изделие, способстващо здравословния сън, релаксацията и освобождаването от стрес без аналог за комфорт и качество на пазара.

Височина: до 24 cm.

Забележки:

 • В цената е с включен ДДС!
 • В цената не е включена доставка. Доставката варира според разстоянието и обема.
 • Повече информация можете да получите на mattress@parallel.bg.
 • Цена за индивидуален размер – 444 лв./м2.
МАТЕРИАЛИ

За да изпълним всички Ваши желания и мечти за удобство и комфорт ние непрекъснато търсим най-новите достижения в световен мащаб по отношение на материали, машини и технологии. Като завършваща облика и комфорта на матрака се явява дамаската на калъфа. Затова работим със световните лидери в текстилната промишленост DESLEE CLAMA. Човек едва ли може да мечтае за нещо по-съвършенно в това отношение:

 • Изключителната здравина, обемната и мека структура на плата осигуряват приятен допир и комфорт
 • Въздухът в обемно обработените влакна поема и поддържа топлинната енергия от тялото, като намалява изпотяването и осигурява оптимално спокойствие /висок термален ефект и изолационен капацитет/
 • Специалните обработки премахват статичното електричество, увеличават достъпа на кислород и оттам подобряват кръвообращението
 • Обработката с АЛОЕ ВЕРА създава противовъзпалителен ефект, отблъскваща домашния прах и различни хапещи насекоми
 • Антибактериална обработка /предпазва от 644 вида бактерии и гъбички/
 • Напълно екологичен, биологично разпадащ се продукт
 • Изискан дизайн и моден външен вид

Това, което сте желали вече е факт. Колекцията с право е наречена „Крал на всички текстили”!

ЗАЩО ОРГАНИЧЕН ПАМУК?

 Грижата за живот в който липсва употребата на токсични и опасни химикали, нуждата за екологична индустриална и земеделска култура както и повишено внимание за изтощаването на естествените ресурси също и последиците от това, са фактори които оформят начина на живот на хората по света. В този контекст важността на органичния памук става видима.

Органичния памук се отглежда и обработва без токсични химикали които лесно могат да се абсорбират при контакт с кожата на потребителя. Пестициди, торове и химикали за отглеждане на конвенционалния памук, могат да попаднат директно в кръвоносната система на потребителя което съответно може да окаже влияние на тялото и тъканта.

Освен естествено мек, органичния памучен плат е много по удобен за употреба и е на достъпни цени.

Вижте някои от фактите, дадени по долу:

 • Повечето от химикалите, използвани в конвенционалното фермерство, са били първоначално разработени за военно дело!
 • Около 25 милиона човека по света биват отровени от пестициди всяка година!
 • 25% от пестицидите и торовете използвани по света са впръсквани в нормалните реколти от памук, независимо от това че тези реколти заемат около 3% от общата обработваема земя.
 • Над 0,75 кг токсични химикали са използвани за отглеждане на памук, нужен за един комплект чаршафи! Около 0,5 кг за тениска и чифт дънки.
 • Някои от тези химикали и пестициди са сред тези,класифицирани от Агенцията за защита на околната среда на САЩ.

За това, предлагаме по безопасен, по добър свят за нашите деца и нас. Нека да направим земята по безопасно място за земеделието и да запазим почвата за дълготрайна плодовитост.

Нашата мисия е да окуражим повече и повече хора глобално да използват органичен памук в облеклото и бита си.

ФАКТИ ЗА ОРГАНИЧНИЯ ПАМУК

 • Памукът изглежда най добрия вариант за хора които търсят облекло, но е и най тежко обработваната реколта на планетата.
 • Около 150 грама пестицид и тор може да се използват за отглеждане на памук, достатъчен за една тениска, а фермерите на памук използват 10% от всички пестициди.
 • В развиващите се страни, бедните фермери с недостатъчно обурудване често използват някои от най опасните пестициди. Алтернативното безотровно третиране е по трудно, но и по безопасно-спасява животи и подобрява здравето.
 • Някои фермери на органичен памук дори срещат по голямо търсене и са категорични че няма да се върнат към използването на химикали, тъй като спестяванията влизат в тяхната печалба и запазват земята и почвата си.
ГАЛЕРИЯ

5d7c955cff071b1bfe877f3ac761de93628f9f7efdc8864cae50bbabf62831e8837f7bd9144f3616fdbff60eff796eb63e95b72b15fd106c842359faa1084aafbf0d27a9b0ade6d33c3fde7693114ffa584f24cb68949a24503233a3acc83fe5d12980aa462cd4e26e2e5380177e98df1a779300dd7f35bc29c22200df8ffeb95a69b528d7439b67b325af0923f08a7a85bde236f18fbd657b6c06e4c9df0f1f6b5e0af77e29569f2164e555f0a7f71360cc62f8
КОНТАКТИ

“Паралел” ЕООД – matracinani.bg

Адрес: гр. Севлиево, ул. “Стара Планина” 175
Тел.: 0675 32 699
факс: 0675 33 707
E-mail: mattress@ parallel.bg

Текст и изображения: matracinani.bg

За автора