“Пиринпласт” АД

ЗА НАС

PRINTPLAST“Пиринпласт” АД е основано през 1974 год. От 1996 год. е Акционерно дружество.
В тридесет и девет годишната си история “Пиринпласт” се разраства и специализира в областта на пластмасопреработването. Днес дружеството е една от водещите български фирми в своя област. Спрямо българските конкуренти имаме предимство с голямата продуктова гама, високото качество, възможност за бързо реагиране на новото пазарно търсене и не на последно място на висококачествени суровини и модерно технологично – инструментално оборудване в производството.
Дружеството е разположено на площ от 72 000 кв.м, като производствените цехове са на площ — 18 000 кв.м. В дружеството работят около 200 работници и специалисти с висока квалификация и богат дългогодишен опит. “Пиринпласт” АД разполага с голям модерен машинен парк от над 30 броя шприцавтомати, бласавтомати, 4 броя екструдерни линии на италианската фирма “Омипа” за производство на профилирани плоскости/ полипропиленово велпапе/ – “Велпластик”, чисто нова инсталация на италианската фирма “Омипа” за производство на профилирани поликарбонатни плоскости — КАРБОСТАР, 4 броя екструдерни линии на германската фирма “NSV” за производство на полимерни мрежи, конфекциониращи машини, линии за флексо и сито печат и други. През последните десет години “Пиринпласт”АД внедрява и усвоява производството на еднократни прибори за хранене и технологични линии за пакетирането им, откликвайки на световните тенденции на кетъринга за масовото навлизане в употреба на пакетирани комплекти пластмасови прибори за хранене.

Основните технологични методи за производство са: екструзия, леене под налягане /шприцване/ и формоване чрез раздуване /бласване/, които непрекъснато се усъвършенстват.
ДЪЛГОГОДИШНИТЕ ТРАДИЦИИ,
ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ И ВНЕДРЕНАТА СИСТЕМА ПО КАЧЕСТВО СЪГЛАСНО
ISO 9001:2008 В “ПИРИНПЛАСТ” АД СА ГАРАНЦИЯ
ЗА КАЧЕСТВОТО НА ПРОИЗВЕЖДАНИТЕ ПРОДУКТИ.
РЪКОВОДСТВОТО НА ДРУЖЕСТВОТО ПРОВЕЖДА ПОЛИТИКА ЗА НАЙ-ПЪЛНО ЗАДОВОЛЯВАНЕ ИЗИСКВАНИЯТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА НОМЕНКЛАТУРА, КОЛИЧЕСТВО, СРОК НА ИЗРАБОТКА И КАЧЕСТВО НА ПРЕДЛАГАНАТА ПРОДУКЦИЯ.

Непрекъснато се усвояват нови продукти, извършва се модернизация на дизайна, внедряват се нови технологии и се подобрява качеството на усвоените вече продукти. Поради голямото разнообразие на продуктовата гама продажбите на “Пиринпласт” са с ориентация към масовия потребител, производствената сфера и селското стопанство. Съществуването на конкуренция от наши и чужди производители през последните години не променя пазарния дял на нашите продукти, като прогнозите са не само за запазване, но и за повишаване на този дял, основание за което са доказаните предимства на нашите продукти, високо качество, съвременен дизайн, здравина и др. Гъвкавата политика на дружеството при ценообразуване и предлагане спомага за повишаване пазарния дял. Продажбите на вътрешния пазар се осъществяват чрез:
1. Добре организирана дистрибуторска мрежа в страната.
2. Пряк контакт с потребителя.
3. Договор за отделен продукт или група продукти.
Дистрибуторската мрежа е организирана на териториален принцип, което позволява достигане на нашите изделия до всички точки на страната. Прекият контакт с потребителя се осъществява във фирмените магазини. Единият е на територията на дружеството в гр. Гоце Делчев, а вторият е на територията на гр.София, където има и голяма складова база. Чрез фирмените магазини и директния контакт с потребителите се отчитат специфичните изискванията на пазара. Важен дял за продажбите на вътрешния пазар има търговската верига “МЕТРО”.
ОКОЛО 95% ОТ ОБЩИЯ ОБОРОТ НА ДРУЖЕСТВОТО Е ИЗНОС ЗА ИТАЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ДАНИЯ, ПОЛША, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ, ГЪРЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, ИЗРАЕЛ, ЛИТВА И ДР.
Дългогодишните традиции, професионален опит и внедрената система по качество съгласно ISO 9001:2000 в “Пиринпласт” АД са гаранция за качеството на произвежданите продукти.

С ЦЯЛОТО СИ РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ПРОИЗВЕЖДАНИ ПРОДУКТИ “ПИРИНПЛАСТ“ Е С УТВЪРДЕНО ИМЕ НА БЪЛГАРСКИЯ И МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР.

ПРОДУКТИ

(1)SNYMKA 640 - newSNYMKA 1SNYMKA 2SNYMKA 3SNYMKA 4SNYMKA 5SNYMKA 7
КОНТАКТИ

“Пиринпласт” АД – pirinplast.com

Адрес: гр. Гоце Делчев,Промишлена зона
Тел.: 0751 69 0 22; 69039; 69 0 44
Факс: 0751 60 6 16
Е-mail: pirinplast@ pirinplast.com

Текст и изображения: pirinplast.com

За автора