„Пулмакс“ ЕООД

ЗА НАС

712 May. 13 12.28Представяме Ви нашата фирма „Пулмакс“ ЕООД с основна дейност проектиране и изграждане на :

 • Обществени басейни
 • Частни басейни
 • Спа центрове
 • Сауни
 • Парни кабини
 • Фонтани
 • Водни каскади

Нашият екип се състои от високо квалифицирани специалисти с дългогодишен опит в сферата на изграждането на басейни и Спа центрове. Това ни дава увереността , че предлагаме на нашите клиенти : иновативни решения, безкомпромисно качество, качествени материали, безупречен монтаж и коректно отношение

Основната цел на „Пулмакс“ ЕООД е да подходим към всеки един клиент индивидуално и да се съобразим с неговите очаквания и желания. Ето защо за нас е важно, клиентът винаги да получава ясна и точна информация в отговор на всички негови запитвания свързани с процеса работа. Не се колебайте да ни пишете или позвъните на посочените телефони.

Свържете се с нас за безплатна консултация !

ПРОЕКТИРАНЕ И 3D ДИЗАЙН
Предлагаме на своите клиенти изготвяне на проекти на развлекателни и плувни басейни, СПА центрове и водни ефекти, във всички части от инвестиционното проектиране, необходими за съгласуване и узаконяване на обектите. Нашият проектантски екип, има нужния опит и правоспособност, разработва идейни и работни проекти по части:

 • АРХИТЕКТУРНА
 • КОНСТРУКТИВНА
 • ВОДОСНАБДЯВАНЕ, КАНАЛИЗАЦИЯ И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДИ
 • ЕЛЕКТРОТЕХНИЧЕСКА, КИП И АВТОМАТИКА
 • ОТОПЛЕНИЕ, ВЕНТИЛАЦИЯ И КЛИМАТИЗАЦИЯ
 • ГЕОДЕЗИЯ И ВЕРТИКАЛНА ПЛАНИРОВКА
 • ЛАНДШАФТНА АРХИТЕКТУРА И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

В процесът на проектиране влагаме съвременни материали и технологии, съобразени с всички действащи нормативни документи, водещи до оптимални решения.

БАСЕЙНИ
Преди да ви представим накратко видовете басейни трябва да отбележим, че ние не разглеждаме басейна като „ резервоар пълен с вода ”, а като съоръжение, което се подчинява на строго специфични технологични и конструктивни изисквания и като всяко едно съоръжение, така и басейнa има своя характерен експлоатационен режим и нужда от периодична профилактика. Водата, отношението ни към нея трябва да е подобаващо не само с оглед на това, че тя задоволява основна наша потребност, но и защото тя може да бъде и опасна за нашето здраве, когато не отговаря на определени норми и стандарти.Трябва да умеем да извличаме ползите от нея и да и се наслаждаваме.

Независимо дали басейнът е жилищен или търговски, на закрито или на открито , ние го проектираме според вашите нужди. С оглед на признака по който ги класифицираме, по- долу сме се опитали да ви запознаем с видовете басейни.

Според предназначението си можем да различим: развлекателни басейни – комбинация от много и разнообразни зони за всеки вкус, басейни за спортни цели, басейни за медицински нужди, балнеологични, аквапаркове (басейни с вълни, комплекс от басейни с пързалки и множество водни атракции), специализирани басейни и др.

Друга популярна класификация разделя басейните на : обществени, частни/еднофамилни/, хотелски и др.

Според вида на конструкцията басейните биват: стоманобетонни, стоманобетонни с оставащ кофраж, модулни (типа на модулите – от полиетилен, полипропилен, метал, дърво и др.), басейни от неръждаема стомана,басейни тип „готови корита ”( от стъклопласт и по технология „керамично ядро”) и др.

В зависимост от начина на водоснабдяване на басейните са известни правоточни басейни и басейни с оборотна система за пречистване и дезинфекция на водата, която се прилага масово, заради многократното използване на водата и по-добрите и качества.

Вида на финалното покритие на стените и дъното на басейна ни дава възможност да разделим басейните на: басейни, облицовани с клинкер плочки (най-трайната облицовка, даваща на басейна много красива визия), басейни облицовани със стъклокерамика (масовия тип облицовка в България), басейни с PVC армирано фолио, басейни с финално покритие боя, басейни, облицовани с модифициран полимер цимент и др.
Една от най-важните класификации е според технологичната схема на подаване и отвеждане на водата от плувния басейн. Най-разпространените такива са: с напречно протичане на водата, с напречно протичане на водата по метода на струйната турболенция, с вертикално движение на водата и система за пречистване на водата при малки плувни басейни (тип скимери).
При системата с напречно протичане, водата постъпва чрез равномерно разпределени отвори по надлъжните стени на басейна. Отвеждането на водата става едновременно с преливните улей и с отвори на дъното по оста на басейна в съотношение ½ или само от преливниците.
При системата на струйната турболенция (виж схема 1 ) водата се подава през отвори по двете дълги страни на басейна шахматно разположени една спрямо друга. Целта е да се образуват конусообразни турбулентни течения, които да обхванат равномерно целия басейн. Отвеждането на водата става посредством преливните улей и дънни сифони. При басейни по–широки от 15 м към технологичната схема се добавят отвори и по надлъжната ос на басейна.

Най-добри показатели за пречистване и дезинфекция на водата се получава при вертикалното й протичане. Водата постъпва през дюзи разположени по дъното на басейна, а се отвежда от преливните улеи и от дънни сифони. Този тип опосредства образуването на конусообразни струи, които предизвикват голям повърхностен обмен и интензивно размесване на дезинфекционните препарати. На пазара съществуват и т. нар. „ самопочистващи дюзи ”, които се рoтират около оста си и почистват дъното от замърсявания в зоната на работния им периметър.

Системата за пречистване на малки плувни басейни е проста, икономична, с по-ограничено хидравлично действие и се прилага ефективно само при малки (фамилни) плувни басейни. Тя се състои от един или няколко отвора (скимер- Схема 3 ) за засмукване на водата от повърхностния слой. Водното ниво е около 10-15 см под ръба на басейна. Скимера представлява отвор с подвижна клапа и мрежест филтър за задържане на грубите частици. Помпата създава вакуум зад клапата,която подържа водното ниво по- ниско в скимера и по този начин се увлича постепенно замърсения повърхностен слой в работния периметър на скимера. Този периметър е в рамките на 25-30 кв.м, а дебита около 5 куб. м/ч за всеки отделен скимер.

При тази схема (виж Схема 3 ) се разполага и дънен сифон чрез който помпата засмуква и част от долните пластове на басейна. Пречистената вода се подава през дюзи, разположени в общия случай на противоположната страна на скимера. В обобщение трябва да отбележим някои недостатъци и преимущества на тази технологична схема:
• получава се недостатъчно размесване на водата;
• големи колебания във водното ниво;
• отлагания по стените по водната линия;
• по-малка първоначална инвестиция;
• по-лесна експлоатация.

УЕЛНЕС И СПА

Съкращението SPA означава Sanus Per Aquam или Здраве чрез вода. Всичко започва от белгийското градче Спа. Там още по времето на римската империя е открит първият воден курорт. През XV-XVI в. Процедурите с минерална вода са особено популярни. Освен за лечебни цели минералните бани се използвали и за почивка на короновани глави, знатни особи и техните придворни. За нуждите на аристокрацията някои стари римски терми се превръщат в бански курорти – Карлсбад, Виши, Байройт, Баден-Баден, Евиан, Спа, Бат и др. Днес има много варианти за спа програми – процедури с минерална, морска вода или водорасли, подводни масажи и ароматотерапия.

ФОНТАНИ
Фонтанът е едно от най-разпространените водни съоръжения. Точното разпределение на фонтаните по групи или установяването на правила за създаване на фонтана в най-разнообразния му вид и форма е невъзможно, тъй като фонтанното изкуство е преди всичко полет на творческата фантазия, съчетан с характера на околната среда и ефекта, който трябва да се търси. Все повече градоустройствени, архитектурни и интериорни решения са насочени към създаване на условия, в които съвременният човек да може ефективно да съчетава работа и релаксация. Голям принос в това отношение имат фонтаните. Красивият вид на пръскащите водни струи и шума от ромоленето на водата носят едновременно оживление, добро настроение и покой. Някои от тях дори те докарват до вцепенение и невъзможност да откъснеш очи от изумителната акробатика на водата. Предлагаме ви най-уникалните фонтани с пожеланието скоро сами да се убедите в тяхната неповторимост.

Фонтанът, като по-сложно водно съоръжение, се състои от редица водни струи с различен дебит, височина и форма. При осветяване на фонтаните се използват сходни методи, често осъществени със светодиодни лампи с различен цвят. Ако формата на фонтана се променя във времето по определена програма, осветлението трябва да следва тази динамика. Броят и видът на прожекторите зависят от размерите, броя на водните елементи и светлинните програми. Прожекторите за подводно осветление, които използват като светлинен източник LED, се състоят от херметично затворен корпус, в който са разположени различен брой светодиоди. Компактните размери на светодиодите позволяват и съществено намаляване големината на самия подводен прожектор. Сред предимствата им е и вграденото светоразпределение, което прави възможна естествената промяна на цвета на излъчваната светлина, без необходимост от допълнителни светлинни филтри.

ГАЛЕРИЯ

712 May. 13 12.287831522744245263388386098019584056058179315387289524491480999978129769852138597638149691710939805693031609259032886409287791558729276521950949645361590287150213314835181108300100003399777081652240537916977441839333187570649620844804830431789737312933442557326177521310921907871
КОНТАКТИ

„Пулмакс“ ЕООД – poolmaxbg
Адрес: гр. София, ж.к. Люлин 3, бул. “Захари Стоянов” 17, Офис сграда “Сан Марино”
Моб. тел.: 0889 234 233
Е-mail: info@ poolmaxbg.com

Текст и изображения: poolmaxbg

За автора