Резиденция “Дядо Ради” – Частен дом за стари хора

ЗА НАС

ScreenHunter 540Добре дошли в Частен дом за стари хора “Резиденция дядо Ради” в гр. Хисаря.
БЛАГОДАРИМ ВИ, че предпочетохте нас!

На разположение на домуващите са самостоятелни стаи с тераси, единични, с по 2 и с по 3 легла и ВИП апартамент. Стаите в “РЕЗИДЕНЦИЯ ДЯДО РАДИ” са уютни, светли и просторни. Всяка от тях разполага със собствен санитарен възел, гаредероб, климатик и телевизор. Осигурени са функционални масажни легла, хидро-масажни вани, закрит басейн с минерална вода, кислородни апарати, аспиратор и необходимите консумативи за поддържане и/или подобряване здавословното състояние на домуващите.

Стаите на партера са специализирани за трудноподвижни хора . “РЕЗИДЕНЦИЯ ДЯДО РАДИ” предлага 24 часови професионални медицински грижи за възрастни хора, които не могат да се грижат сами за себе си. Освен най-добрата грижа за тях, ние осигуряваме спокойствие за близките и роднините на домуващите.

Ограничаваме социалната изолация, зареждаме с емоционална и духовна подкрепа.

НАШАТА ИСТОРИЯ

Дядо Ради не е просто име на старчески дом. Дядо Ради е името на нашия дядо – добър, честен, трудолюбив, строг, но силно обичащ мъж, който имахме щастието да ни отгледа и възпита.

Дългите години тежък труд не пожалиха здравето му и той получи диабет, след което получи и първия си инсулт, а след него и втори, който го повали на легло, тотално дементен. Не знаеше на колко години е, къде се намира, кой е той всъщност. Но никога не забрави имената на нас – неговите деца и внуци. Толкова силна бе неговата обич, че останал без мозък, той пак знаеше кои сме…

За съжаление грижите за него бяха непосилни за нас. Всички ние ходихме на работа и за него основно се грижеше съпругата му-нашата баба. Но за нея бе непосилно да го обслужва, тъй като той беше висок и едър мъж . За около два месеца тя бе повалена от радикулит.

Решихме, че така вредим и на двамата и че трябва да се погрижим да го настаним в заведение, където компетентен персонал да го обгрижва. Целта ни не бе да се отървем от един ненужен старец, а да му осигурим достойни старини и адекватни грижи. Всички ние с радост бяхме готови да отделяме от бюджета си, за да бъде той възможно най-добре. Считахме, че това е нашата благодарност за всичко, което в годините той е дал за нас.

Така открихме хоспис, чиято собственичка ни обеща, че ще се грижи за него, “както за своя дядо”. Каза, че може да помогне той да се изправи на крака и да се обслужва сам. И разбира се, ние се доверихме. Заплащахме баснословни суми, от по 1000лв. на месец, за да се грижат за дядо Ради – медицинска сестра, рехабилитатор и санитарка. Отделно закупувахме памперси, козметика и всичко необходимо. Бяхме спокойни, че там се грижат за него добри и опитни специалисти.

Спокойствието ни обаче се изпари на първото посещение, когато разбрахме, че медицинската сестра, санитарката и рехабилитатора са едно и също лице. Тогава собственичката ни обясни, че това е така, защото нямало много пациенти, но когато броят им се увеличи, щяла да наеме повече персонал.

За съжаление, това не се случи. И с петдесет човека домуващи, рехабилитатор нямаше. Раздвижванията правехме ние – близките.

Година и половина по-късно Дядо Ради почина в този хоспис, като до последния си дъх се усмихваше, назоваваше имената ни и казваше, че е добре.

Повече от три години след неговата смърт, продължаваме да се питаме, дали направихме най-доброто за него, но решихме да го направим за хората като него и като нас.

“Резиденция Дядо Ради” не е хоспис, не е дом за забравени души. Това е мястото, което ще осигури на близките на възрастните хора спокойствието, което ние нямахме. Това е домът, в който вашият близък ще е настанен в семейна среда, ще получава възможно най-добрите грижи и то по достоен начин.

Нашите врати са отворени за посещение по всяко време, за да можете лично да се убеждавате във високия професионализъм и човечност на персонала ни, както и за нивото на полаганите грижи за вашия роднина.

От внуците на дядо Ради

УСЛУГИ

Частен дом за стари хора “Резиденция дядо Ради” е изграден по европейски стандарт, съчетаващ домашен уют и условия за обгрижване на стари хора. В Частен дом за стари хора “Резиденция дядо Ради” се приемат възрастни хора: след операции, трудноподвижни, самотни, след травми, и други, както за временно така и за целогодишно настаняване.
Приемаме хора по всяко време на денонощието, както български, така и чужди граждани.Приемът е планов след запознаване с цялата налична документация, свързана със здравословното състояние на човека – епикризи за настоящи и/или минали заболявания, рецептурна книжка, назначено лечение от медицински специалисти. Провеждане на предварителен разговор на тел: 0879 337 996 или 08 777 333 24 и уточняваща среща с близките на пациента преди настаняването. Частен дом за стари хора “Резиденция дядо Ради” извършва при спазване на всички законови изисквания, прием след представяне на следните документи:
* Копие от ЛАК (ако има такъв)
* Здравна книжка (ако има такaва)
* Лична карта
* Всички налични епикризи за настоящи или минали заболявания
* Рецептурна книжка (ако има такава)
* ТЕЛК (ако има)
* При необходимост доставчикът на услугата може да изисква и други документи

ЦЕНИ

ОСНОВЕН ПАКЕТ
24 часа медицинско наблюдение, сестрински грижи и санитарно обслужване
24 часа охрана
24 часова грижа и наблюдение
лекарска визитация
административна визитация веднъж седмично
консултация със специалисти при нужда
рехабилитация
четирикратно хранене с възможност за диетично хранене при нужда
асистенция при хранене и обличане
пълно хигиенно обслужване и пране на лично бельо и дрехи
ЦЕНА: 750 лева

Консумативите (спално бельо, одеала) се предоставят от Дом за стари хора “Резиденция дядо Ради”.
Цената за ден престой покрива настаняване на легло в двойна или тройна стая, хранене 4 пъти дневно (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря), медицински грижи и консумативи (спринцовки, системи и др.), лекарско наблюдение, спешни и неотложни медицински консултации, както и услуги, свързани с личната грижа за външния вид на пациентите (подстригване, бръснене). Ежедневни разходки, под наблюдение на социален служител. Денонощна обратна връзка с близките на пациентите. (телефон, интернет)

ГРИЖИ: МЕДИЦИНСКИ, НЕМЕДИЦИНСКИ И ИНДИВИДУАЛНИ
Медицинско наблюдение – Специализирано медицинско наблюдение от лекари и медицински персонал и лекарствена терапия за всичкизаболявания.
Обгрижване на пациенти – Целодневни медицински и общи грижи за вашите близки от професионален медицински екип.
Рехабилитация – Възстановителни процедури, водолечение и упражнения за възстановяване от тежки заболявания в специално оборудвани зали за хидромасаж и минерален басейн, за борба с налично заболяване посредством балнеологични средства.
Психолог – за провеждане на ефективна комуникация и социална адаптация на възрастните хора и техните близки.
Съдействие при необходимост от ползване на различни административни услуги, консултации с юрист;
Транспорт с линейка

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter 524ScreenHunter 536ScreenHunter 535ScreenHunter 534ScreenHunter 533ScreenHunter 532ScreenHunter 531ScreenHunter 530ScreenHunter 529ScreenHunter 528ScreenHunter 527ScreenHunter 526ScreenHunter 525
КОНТАКТИ

Резиденция “Дядо Ради” – Частен дом за стари хора – diadoradi.com
Адрес: гр. Хисаря, ул. Илин Паунов №7
Моб.тел.: 0877 733 307; 0879 337 996
Е-mail: info@ diadoradi.com

Текст и изображения: diadoradi.com

За автора