Семеен Хотел Метеор – Чепеларе

ЗА НАС

ScreenHunter_38792 Apr. 13 22.30Семеен Хотел Метеор се намира в китното родопско градче Чепеларе. В края на централната улица по посока курорта Пампорово се намира и самия хотел. Той се отличава от останалите хотели с лукса които предлага като стаи, обслужване и разбиране от страна на персонала. Както и да запазим спокойствието на своите гости.

Чепела̀ре е град и известен зимен курорт в южна България. Намира се в област Смолян, на 10 км северно от курортния комплекс Пампорово и на около 75 км южно от Пловдив. Градът е административен център на община Чепеларе, както и един от най-известните ски курорти в южна България .Град Чепеларе е разположен в централната част на приказните Родопите, по горното течение на река Чепеларска. Веднъж посетили този край, вие ще останете завинаги омагьосани от неповторимото очарование на този приказен свят -те ще пробудят всичките ви сетива – очите ви ще се наситят с цветове, наоколо ще се носи народна песен примесена с тихия ромон на кристалните планински потоци и мелодичния звън на чамове, ще вдишвате от наситения с аромат на билки, цветя свеж планински въздух, от вековни зелени гори, съхраняващи митовете за смели юнаци и хайдути, а душата ви ще се наслаждава на покоя на природата!

НАСТАНЯВАНЕ

Хотела предлага на своите гости 10 двойни стаи, 6 студиа, 2 апартамента и 2 единични стаи.

АПАРТАМЕНТ
Всеки апартамент е оборудван с телевизор, безплатен безжичен интернет, баня с душ кабина или вана, тераса с изглед към гората или към централната улица, сешоар.

СТУДИО
Всяка студио е оборудвано с телевизор, безплатен безжичен интернет, баня с душ кабина или вана, тераса с изглед към гората или към централната улица, сешоар.

ДВОЙНА СТАЯ
Всяка двойна стая е оборудвана с телевизор, безплатен безжичен интернет, баня с душ кабина или вана, тераса с изглед към гората или към централната улица, сешоар.

ЕДИНИЧНА СТАЯ
Всяка стая е оборудвана с телевизор, безплатен безжичен интернет, баня с душ кабина или вана, тераса с изглед към гората или към централната улица, сешоар.

РЕСТОРАНТ

Класически ресторант, който впечатлява с добър интериор ,великолепна кухня с подбрани ястия и родопски специалитети, качествено обслужване, прекрасна градина с барбекю и тераса и детски кът за децата.
Ресторанта е на 2 нива, като на второто ниво интериора предлага по задушена обстановка. В ресторанта има възможност да се провеждат сватби, тимбилдинг, рождени дни, именни дни и др.

БЕЛИТЕ СПОРТОВЕ

В непосредствена близост до Чепеларе се намира ски-зоната Мечи чал, в която е известна като най-една от най-добрите писти за алпийски ски в България. Само на 1 км. от града се намират двете ски-писти на град Чепеларе – “Мечи чал 1”, с дължина 3200 м. и широчина 50 метра и Мечи чал 2” с дължина 5200 м. и широчина 25 метра, най – дългата писта в България. На разположение на любителите на зимните спортове е модерен 4-седалков лифт с капацитет 2000 души на час. С него разстоянието от гр. Чепеларе до връх “Мечи чал” от 2700 м. се изминава само за 9 минути. Лифтовата линия е изградена от френската компания „Помагалски”.

Тези, които са с автомобил могат да отидат и до Пампорово, който се намира на 12 км и пътя до там е винаги добре поддържан. Връхната точка на Мечи чал е с 200 метра по – висока, тази на Пампорово.

За любителите на зимния спорт има оборудван двуседалков лифт с дължина 2471 м. Предпочитано място за много български и чуждестранни туристи е както за ски-туризъм,така и за летен планински и екотуризъм.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Туристите могат да разгледат църквите ‘Св. Атанасий’ и ‘Св.Богородица’, Музеят по спелеология и български карст, който е уникален по вид не само у нас, но и на Балканския полуостров и Европа. .В града отскоро функционира и Музей на ски спорта, разказващ за богатата история на белите спортове в района.По източния склон на мощния родопски рид Чернатица се намира едно от най-красивите природни творения в България – Чудните мостове, наречени така съвсем заслужено заради чудната си красота…

По източния склон на мощния родопския рид Чернатица се намира едно от най-красивите природни творения в България – Чудните мостове, наречени така съвсем заслужено заради чудната си красота

Връх Снежанка,
Един величествен и достолепен връх разположен в подножието на Родопите. Със своята впечатляваща височина от 1926 метра, върхът се определя за най-високото място в курортното градче Пампорово.Той е най-големия и популярен зимен ски-курорт в България и се намира на 15 километра от град Смолян и е отдалечен на 85 километра от Пловдив, втория по големина град в България
На връх Снежанка предимно преобладава мек климат съпроводен с повече слънчеви дни, заобиколен с красиви иглолистни дървета, предразполагащи за изживяване на една приказна почивка. Оборудван е с достатъчен брой писти, три лифта и ски-влекове, предоставящи възможност за ски забавление на посетителите. Температурата на върха е около 8-9 градуси целзий и дебелината на снежната покривка е около 150 метра. Предпочитано място е за организиране на много туристически екскурзии.

За осигуряване на добрата почивка на туристите са изградени много места за настаняване във вид на хотели, вили и хижи, помислено е и за изграждане на православен храм, това става със събрани дарения, той привлича със забележителната си архитектура. На най-високата точка на върха е разположена телевизионната кула с височина 156 метра, оборудвана с асансьор и кафе сладкарница, а от върха на кулата, пред наблюдателя се открива фантастична гледка към Рила, Пирин. Спектъра на видимост позволя на желаещите да се любуват на гледката чак до пределите на Стара планина. На юг при добра видимост пред очите ни се простира гледка до Бяло море.
През летния сезон върха удивява с прекрасни , склонове покрити с различни билки и ухаеща дива растителност, наситен с чист въздух и бистри студени реки, бързи ручейчета и пленителни езера. С предоставящата възможност за ски забавления и с впечатляващата панорамна гледка през зимата, връх Снежанка е предпочитана дестинация за много туристи. Той е част от стоте национални туристически обекта.
Печат за върха маже да получите ако посетите популярната хижа Студенец, която се намира на четиридесет минути пеш или петнадесет с лифта от върха, от там се разклоняват множество туристически маршрути, един от тях води към прозрачно сините Смоленските езера. Намиращи се под Орфеевите скали те са разположени по цялата долина, образувани сред свлачище с кристално бистра планинска вода са уникално творение на природата.

Водите на някои от езерата служат за рибарници, образуван е и малък язовир, обгръщат ги вековни гори, живописни скални форми, зелени поляни и високи върхове. Накъдето и да погледнеш оставаш възхитен от красотата на Родопите, а зимата тя блести още по ярко превърнала се в прелестната бяла приказка. В местността има изградена хижа със същото име, масивната двуетажна сграда ще ви приюти и осигури спокойна почивка, около нея са поставени няколко бунгала.

Друга забележителност която прави огромно впечатление е :
Екопътека Каньон на водопадите е сравнително нова екопътека. Прокарана е по течението на река Герзовска, точно през самия каньон , който е образуван от риолитни скали. Те са много твърди скали, благодарение на което не се поддават на въздействието на водата, и по този начин са се образували големи прагове, от които се спускат бистрите планински води.
Началната точка на екопътеката е в близост до град Смолян, като най-високата й част е на около 1800 метра надморска височина, а денивелацията й е около 700 метра. Маршрутът на екопътеката е шест километра, като преминава през резерват Сосковчето, известен с множеството си редки растителни видове. Времето необходимо за изминаването на целия маршут е около четири часа.
През целият преход, ще можете да се насладите на невероятно красивите водопади, от където идва и името на самата екопътека. Те са общо четиридесет и шест на брой, пет от които, ще Ви впечатлят с наистина внушителни размери. Спускайки се отгоре ще видите първият голям водопад „Ропката”, водите на водопада са издълбали дупка в скалата, откъдето идва и неговото име. Следващите водопади са „Казаните”, след тях са „Сърцето” и „ Каскадите” , от които водата се сипе сякаш по малки тераски. Кулминацията от красивите планински потоци е най-големият и впечатляващ водопад от каньона –Орфей. Неговата височина е над 68 метра, а водите му се разделят на няколко ручейчета като наподобяват арфата на митичния герой.

За да се насладите ,от максимално близко разстояние, на бистрите води на водопадите са изградени множество дървени мостчета. По цялата екопътека са разположени уютни местенца за отдих, от които спокойно ще можете да се полюбувате на красотата на заобикалящите Ви природни пейзажи. Препоръчваме Ви да посетите екопътеката през пролетта, когато зеленината е най-богата и реката най-пълноводна.
На близо се намира и китното селце Широка лъка което е известно със своите автентични родопски къщи.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_38776 Apr. 13 22.22ScreenHunter_38789 Apr. 13 22.24ScreenHunter_38788 Apr. 13 22.24ScreenHunter_38787 Apr. 13 22.24ScreenHunter_38786 Apr. 13 22.24ScreenHunter_38785 Apr. 13 22.24ScreenHunter_38784 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38783 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38782 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38781 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38780 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38779 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38778 Apr. 13 22.23ScreenHunter_38777 Apr. 13 22.23
КОНТАКТИ

Семеен Хотел Метеор – Чепеларе – meteor-hotel.com
Адрес: гр. Чепеларе
Моб.тел.: 0887 566 600; 0888 636 243

Текст и изображения: meteor-hotel.com

За автора