Шерита М – Озеленяване

ЗА НАС

ScreenHunter_47537 May. 29 21.44Шерита М предлага на вниманието на своите клиенти интригуваща комбинация от услуги, свързани с ландшафтното проектиране и изграждането на зелени пространства. Нашите специалисти ще ви помогнат да развиете идеите си за оформяне на двора, градината и прилежащите територии. След обширни консултации с нашия екип вие ще можете да се ориентирате сред широкия спектър от растения, строителни материали и декоративни градински елементи. Специалистите ни ще ви насочат да направите своя избор и ще ви дадат ценни съвети и свежи идеи за изграждането на зелени пространства. Ние ще изготвим пълна проектна документация, съобразена с утвърдените стандарти и съвременни технологии.

ДЕЙНОСТИ

Шерита М развива широк спектър от дейности по озеленяване. Основните направления, в които работим, са изграждане на зелените пространства и поддържането им в отлично състояние. Дейностите се провеждат при абсолютна коректност към клиента, строга организация на работата и спазване на всички договорености. Нашите специалисти ще ви помогнат да направите своя избор в богатата гама от материали и концепции за създаване на жизнени и красиви зелени пространства. Отделните дейности притежават определена последователност, която препоръчваме да се спазва. Дейностите по изграждане и поддържане на зелените пространства се провеждат в конкретни срокове и сезони. Ние предлагаме етапност на изграждането и регулирана периодичност на поддържането за постигане на оптимални резултати.

- Изграждане
Изграждането на зелени пространства е свързано с провеждането на разнообразни дейности. Това включва наземно строителство (полагане на настилки), ниско строителство (изграждане на подпорни стени и съоръжения, огради, зидове), конструкции (градинска мебел, огради, навеси и водни ефекти). Най-деликатната измежду дейностите по изграждане на озеленяването е композирането и засаждането на растителността. Ние разполагаме с екип от специалисти – инженери, архитекти и строители с дългогодишен опит и висок образователен ценз. За изграждането на всички елементи на зелените пространства разполагаме с каталози и личен архив от снимки на наши обекти. Изграждането започва след като има утвърден от специалистите и одобрен от клиентите проект за всеки отделен етап.

- Поддържане
Всяка градина изисква редовни грижи за поддържането й в красив и жизнен облик. Зеленото пространство е система от живи организми, които се развиват и променят с течение на времето. За да се създаде перфектна градина, се изисква дълбоко познаване на биологичните особености на всяко отделно растение, както и силно развито пространствено виждане. И най-красивата градина без редовни грижи се загубва своята красота. Шерита М предлага абонаментни програми по поддържане на градини и извършва еднократни поддръжки по заявка. Грижите за градината включват: косене, резитби, торене, засаждане на сезонни цветя, окопаване, плевене, аериране на тревния килим, борба с болести и вредители по декоративните растения, почистване на градината и зазимяване. Дейностите се провеждат и редуват в зависимост от сезона веднъж седмично.

РАСТИТЕЛНОСТ

При изграждането на зелени пространства, ние работим с богата палитра посадъчен материал: дървета, храсти, цветя и рози в над 1200 декоративни форми. Композирането на растенията се основава на специфичните им екологични изисквания, особеностите на растежа и декоративната им стойност. Съвременната технология на производство позволява растенията да се засаждат по всяко време на годината. Използването на различните типове растения изисква дълбоко познаване на художествените принципи и биологията на всеки един вид. Нашите специалисти ще ви помогнат и насочат да изберете най-доброто за вас и вашата градина, така че да имате целогодишен декоративен ефект чрез редуване на декоративните качества на отделните растения.

- Вечнозелени – Вечнозелените градински растения изграждат скелета на всяко едно зелено пространство. С относително постоянния си облик през сезона, те създават основните линии на градинския дизайн, оформят основните художествени линии и създават плътни и вечнозелени обеми. Вечнозелените растения са обект на по-задълбочени грижи за поддържане на декоративните им качества през целия сезон. Те са по-чувствителни към температурната динамика и светлината, композирането им изисква цялостно познаване на факторите на средата и тънък художествен усет. Нашите специалисти ще ви насочат сред богатата палитра от вечнозелени растения така, че да намерите най-подходящите видове и декоративни форми за вас и вашата градина.

- Листопадни – Листопадните градински растения притежават мек и пластичен зелен обем, ажурна зеленина и придават динамика на градината през сезона. На листопадните растения се разчита за обогатяване на колорита и силуета на зеленото пространство. Декоративни са при разлистване, по време на цъфтеж и с есенното си обагряне. Отглеждат се сравнително лесно и изискват грижи предимно в първите години от растежа си. Засаждането им е възможно през цялата година, но ние препоръчваме то да се извършва по време на най-силна изява на декоративните качества – така нашите клиенти получават пълна представа за всяко едно растение. В огромното разнообразие от листопадни дървета и храсти и техните декоративни сортове – над 1000 – може да се намери растение, удовлетворяващо и най-изискания вкус.

- Сезонни цветя – Сезонните летни цветя се характеризират с обилен цъфтеж през целия сезон от май до октомври. Употребата им в градината е умерена, за създаване на ярки багрови петна и своеобразни силни акценти сред дворната зеленина. Композирането на сезонните цветя изисква богат опит и задълбочени познания – с тях следва да се борави деликатно, за да се постига максимален декоративен ефект. Ситуират се обикновено на границата между трайната по-висока растителност и тревния килим или в специални цветни кътове, бордюри, цветни алеи и групи. Ние използваме над 50 сорта летни цветя с различни размери във всички цветни нюанси. Засаждането на сезонните цветя се извършва в края на април след преминаване на опасността от късни слани.

- Балконски цветя – Озеленяването на балкони и тераси е една от уникалните дейности на Шерита-М. Ние изграждаме балансирани и високо художествени растителни композиции с участието на сезонни и многогодишни растения. С използване на най-съвременните сортове каскадни цветя – петунии, пеларгонии и латинки – балконът се превръща в оазис от пищна зеленина. Засаждането на цветята е в началото на май, а ефектните им цветове радват окото чак до края на октомври. Препоръчваме растенията да се засаждат в богата и рохкава почвена смеска. По време на растежа си балконските цветя се нуждаят от допълнително подхранване за обилен цъфтеж. При редовни грижи всяко цвете се превръща във водопад от цветове, които образуват плътни багрови петна.

ЦВЕТЯ

1. Многогодишни цветя – За обогатяване на багровото разнообразие в градината се използват многогодишни цветя. Те цъфтят по-умерено от сезонните, но се отличават с по-голяма издръжливост, по-лесно отглеждане и ежегоден цъфтеж. С редуване на различни цветя може да се постигне динамика на колорита в градината със застъпване на цъфтежа на отделните видове. Особено подходящи са за по-натурални градини, традиционни дворове и скални кътове. Разполагането на цветята трябва да се съобрази с големината и багрите им и с изискванията им към условията на средата. Засаждането на многогодишни цветя е възможно през целия сезон, за препоръчване – след прецъфтяване. Нашите специалисти предлагат повече от 50 вида многогодишни цветя в различни багри и големини. Ние ще ви помогнем да направите своя избор.

2. Луковични цветя – Луковичните цветя са основната градинска украса в ранна пролет. Ярките цветове на лалета, зюмбюли, минзухари, нарциси, кокичета и мускари внасят колорит и уют в зеленото пространство. Желателно е луковичните цветя да се групират в периферията на храстовите масиви и край тревния кант. Смесването на отделните видове се препоръчва само в градини с по-спокойна пейзажна композиция. Комбинирането на рано цъфтящи цветя с камък засилва усещането за девствена красота, а добавянето на вечнозелени растения за фон увеличава контрастното въздействие на цветовете. Засаждането на луковиците се извършва през есента, от септември до ноември. Ние предлагаме модерни и класически сортове с продължителен цъфтеж и разнообразни багри и размери.

3. Рози – Неделима част от всяка градина, розите са задължителен елемент на традиционния български двор. Великолепието на розовите храсти и обилният им цъфтеж през цялото лято ги правят желан гост във всяко зелено пространство. Розите условно се разделят на групи: влечащи, чайно-хибридни, храстовидни и мини-рози. Розата е царица на цветята и разполагането й в градината трябва да е умерено и на място, което привлича погледа. Едрите и ярки цветове на розите са подходящи както за натурални и по-диви градини, така и за класически и строги геометризирани дворове. Разполагаме с над 100 сорта рози от различните групи, с обилен и продължителен цъфтеж в различни нюанси на бяло, розово, жълто, оранжево, червено и пурпурно. Засаждането на розите може да се извършва през целия сезон.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_47542 May. 29 21.54ScreenHunter_47537 May. 29 21.44ScreenHunter_47536 May. 29 21.44ScreenHunter_47535 May. 29 21.44ScreenHunter_47534 May. 29 21.44ScreenHunter_47533 May. 29 21.44ScreenHunter_47532 May. 29 21.43ScreenHunter_47531 May. 29 21.43ScreenHunter_47530 May. 29 21.43ScreenHunter_47529 May. 29 21.43
КОНТАКТИ

Адрес: гр. София, ул. “Искър” N65
Тел.: 02 983 28 28; 02 983 15 53
Факс: 02 980 73 09
Моб.тел.: 0899 900 010
Е-mail: contact@ ozeleniavane.com

Текст и изображения: ozeleniavane.com

За автора