Шумен – Пътнически Автотранспорт

ЗА НАС

1Шумен пътнически автотранспорт” ООД е основано на 19.02.1992, приемник на Автокомбинат Шумен, съществуващ от 1959 г. Дружеството е регистрирано в Търговския регистър на Шуменски окръжен съд с решение № 17/1992. Основния предмет на дейност е извършване на обществен превоз на пътници в страната и чужбина. Дружеството притежава „Лиценз за превоз на пътници в Европейската Общност” №0034.

2Други дейности които развива дружеството ремонт и сервизно обслужване на автобуси, леки и тежкотоварни автомобили, извършване на периодични технически прегледи на пътни превозни средства и Високотехнологични покрития.

От създаването си дружеството се ръководи от инж. Иван Банков. Роден през 1941 г., той завършва висше образование във ВИММЕСС “Ангел Кънчев” – гр. Русе. Започва работа като главен инженер в системите на Министерство на Транспорта през 1967 г. Доказан специалист в автомобилния транспорт и доверен партньор на клиенти от друга страна, той успешно ръководи дружеството през изминалите години с помощта на своя екип.

УСЛУГИ

Транспортна дейност

3„Шумен пътнически автотранспорт” ООД оперира с 105 автобуса от марките Мерцедес, Отойол-Ивеко, Темса. Дружеството е основен превозвач в градския транспорт на град Шумен и по редовните автобусни линии от общинските и областната транспортни схеми на област Шумен. Изпълняваме и редовни международни автобусни линии до Молдова, Украйна и Турция. Фирмата извършва автобусни превози в  страната и чужбина. Предоставя автобуси от цялата страна Варна, Бургас, Пловдив и София.

От София пътува всеки петък, целогодишно до желана от клиента дестинация.

Дружеството разполага с уникална по възможностите си сервизна база. Благодарение на дългогодишния опит и знания на авторемонтния персонал, в нея се извършват всички видове ремонтни работи и техническа експлоатация на собствения автомобилен парк и на клиенти от страната.

Заявки и запитвания за автобусен превоз в страната и чужбина

Гр. Шумен – 9700, ул.Ришки проход №29, тел.: 054/86 12 89, 054/ 830 728факс: 054/88 50 72

e-mail: office@shumenpat.com

Сервизна дейност

3„Шумен – Пътнически автотранспорт” ООД разполага със собствен сервиз с обща покрита площ от 7 700 кв. м и 35 специализирани помещения. Те са оборудвани за извършване на ТО1, ТО2 и текущ ремонт на системи, агрегати и детайли. Обособени са отделения за ремонт на двигатели, скоростни кутии, ходова част и спирачна система, електронни и електрически системи, ремонт и регулиране на ГНП, гумо-ремонтно, стругарно, шлифовъчно, дърводелско, тапицерно, бояджийско и каросерийно отделение. В сервиза се извършва и абонаментно техническо обслужване.

Функционира и сграда за ежедневно обслужване на автобусите – маслено стопанство, оборудвано с канал за смяна на масло и с колонки за зареждане на масла и антифриз; автоматична мивка за външно измиване на автобусите, отделение за вътрешно измиване, естакада с пароструйка за частично и цяло измиване и гресировъчен канал.

Сервизна база: Гр. Шумен – 9700, ул.Ришки проход №29,

тел.: 054/86 12 89, 054/ 830 738

факс: 054/88 50 72

e-mail: office@shumenpat.com

5ГОДИШНИ ТЕХНИЧЕСКИ прегледи В СОФИЯ И ШУМЕН

Пунктовете за периодични технически прегледи на дружеството са едни от водещите в страната. Те притежават най-висока V категория за извършване на  периодични технически прегледи за всички видове пътни превозни средства съгласно ЗДП, ЗАП, Наредба 32. През изминалите години стремежът на дружеството е да задоволи потребностите и изискванията на своите клиенти. Ето защо от 2002 г. дружеството извършва прегледи, издава и заверява сертификати съгласно резолюция СЕМТ. От 2007 г. се извършват периодични прегледи на пътни превозни средства от тип EХ II, EХ III, OT, AT, FL превозващи определени опасни товари съгласно ADR. Извършват се хидравлични и пневматични проверки на съдове превозващи опасни товари от клас 3-9 по ADR.

От 2008 г. дружеството съвместно с ТЮФ Рейнланд България ЕООД (TUV Rheinland Bulgaria) извършва хидравлични и пневматични проверки на съдове превозващи опасни товари от клас 2 по ADR.

В пункт гр.Шумен функционира и лицензиран пункт за монтаж и ремонт на всички модели тахографи, съгласно Наредба № 12 на Министерството на Транспорта. Дружеството има и лиценз за монтаж и ремонт на устройства за ограничаване на скоростта на моторни превозни средства, съгласно Наредба № 13 на Министерството на Транспорта. Нещо повече, от 2004 г. дружеството е официален представител за Република България на Холандската фирма GROENEVELD, световен лидер в тази област. На конкурентни цени се предлагат консумативи – тахошайби, термоленти и резервни части, а също така и архивиране на информация от дигитални карти и дигитални тахографи.

За контакти:

Пункт за ГТП-511 гр.Шумен бул. Ришки проход №29 – моб. 0884 55 74 74

Пункт за ГТП – 1204 Гр.София бул.Ботевградско шосе №275 /сервизна база „Примекс”/- моб. 0884 09 09 44

Туристическа дейност

Хотел “Стария град” е разположен в живописната местност „Стария град” насред природния резерват “Шуменско плато”, от където носи и името си. Заобиколен от вековни букови гори той предлага отлични условия за Вашата активна почивка. Множеството културни и исторически обекти намиращи се в Шуменския регион дават възможност за съставянето на неповторима програма за любознателните гости на хотела, а тези от Вас които търсят спокойствието и уюта на почивка сред природата не биха могли да намерят по-подходящо място за това.

Хотелът разполага с уютно фоайе, дневен бар и ресторант с европейска кухня, кабелна телевизия и денонощно охраняем паркинг. За деца на разположение е детската площадка в двора на хотела, към която има видимост от дневния бар и ресторанта на хотела.

За организирани групи предлагаме и транспорт с луксозни туристически автобуси.

Удоволствие ще е за нас да бъдете наши гости.

За контакти:

Хотел „Стария град” – Шуменско плато – тел. 054/ 80 20 10; моб. 0887 584 277 или на адрес:

Гр. Шумен – 9700, ул.Ришки проход №29, тел.: 054/86 12 89, факс: 054/88 50 72

e-mail: office@shumenpat.com

Звено Високотехнологични покрития

7В историята на цялото човечество последните 25 години илюстрираха най-огромния брой нови открития свързани с “Инженерство на повърхности”. Суперсплави, екзотична керамика, металокерамика, полимери, флуорополимери, полимерна керамика използвани предимно в космическата техника намериха приложение креативно в ремонта търсещ качество и икономичност. Възможността да се използват такива материали с висок коефициент на полезно действие в прахова или телова формация роди нови системи за депониране. Високоенергийна плазма, вакуум плазма, Високоскоростни газопламъчни свръхзвукови системи /HVOF/, керамични и др. В тези системи процеса минимизира използваната топлинна енергия и максимализира кинетичната енергия на частиците с голяма плътност, ниска пористост и висока якост на свързване.

Тези нови технологии са илюстрирани в една специализирана ниша от науката “Трибология” /Инженерство на повърхности/.

5Концепцията “Креативен ремонт” придоби нови форми на израз в сравнение с класическите методи за възстановяване на размер ± допуск по чертеж. Традиционният метод на ремонт боравеше и борави днес в много ремонтни фирми само със симптомите на болестта, но не и с нейните дълбоки причини с най-добрите до този момент решения и необходимите превантивни мерки.

Като резултат от тези технологии се родиха нужди за достигане на нови гладкости на повърхности чрез диамантено шлифоване, супер шлифоване /гладкост 0.5-5 RMS/ както и иновации за нови инструменти за мобилна механична и предварителна и окончателна обработка, за измерване на качествените показатели за технологични покрития и нови лабораторни и задълбочени научни методи за оценка на трибологичните повърхности.

Всички нови концепции доведоха до удължаване на жизнения цикъл на резервни части, машини и съоръжения от 2 до 8 пъти, резултати които могат да доведат до 25-30% намаление на разходите по поддръжка в голямо разнообразие от индустриалните сектори.

Икономическата целесъобразност от ремонта на машинните детайли се обуславя от възможността за повторно използване на много от тях с нови креативни качествени повърхности, които позволява да се икономисват средства, метали, материали и човешки ресурси.

Такива нови концепции са залегнали като основа за създаване на “Високотехнологичен отдел”: Високотехнологични покрития – GMA Technologies при “Шумен пътнически автотранспорт” ООД гр. Шумен. Ние проповядваме нова философия:

  • Трибологично изследване на машини, оборудване и критични резервни части, диагностични анализи на феномените на корозия, ерозия, износване, кавитация, триене и др. такива които засягат Вашите машини, оборудване и резервни части, заключаващи се в задълбочено проучване и обобщен технически анализ.
  • Внедряване на нови технологии в най-критичните области. Внимателен подбор на най обещаващата технологична система за депониране: като пример HVOF Свръхзвукова система – студен процес или Високоенергийна плазма както и правилен подбор на “НАСА” материали като: суперсплави, керамични или металокерамика. Документиране на най-добрите технологични режими.
  • Контролиране продължителността на работния цикъл и поддръжка на оборудването.
  • Оценка на разходите по поддръжка – анализи на намалени разходи чрез внедряване на нови технологии.
  • Безплатни обучителни програми за техническите кадри в рамките на дадена фирма в процеса на внедряване на нови технологии.

За контакт: Високотехнологични покрития – GMA Technologies при “Шумен пътнически автотранспорт” ООД гр. Шумен бул. „Ришки проход” № 29 – тел. 054/ 830 594; 089 687 459

ГАЛЕРИЯ

123
КОНТАКТИ

Шумен – Пътнически Автотранспорт – shumenpat.com
Адрес: гр.Шумен
Тел.: 054 861 289; 054 885 189; 054 830 728; 054 830 738; 054 830 890; 054 830 613
Моб.тел.: 0888 291 331; 0887 909 119; 0888 590 995; 0884 557 474; 0887 496 928
Е-mail: office@ shumenpat.com

Текст и изображения: shumenpat.com

За автора