Учебен център Helen Doron Early English

ЗА НАС

ScreenHunter_9099 Jan. 30 08.49Семенцето на програмата Helen Doron Early English е посято през 1984 г., след посещение на урок по цигулка. Хелен, родена в Англия лингвистка, иска 4-годишната й дъщеря да започне уроци по музика. Като всяка добра майка тя е проучила наличните музикални школи за деца и е заинтригувана от метода за преподаване на цигулка “Сузуки”.

Д-р Шиничи Сузуки основава метода си на схващането, че децата могат да учат музика по същия начин и със същата лекота, с която се научават да говорят. Децата, които учат музика по метода на д-р Сузуки, започват със слушане – слушат и в час, и пасивно вкъщи. Те експериментират с инструмента, карат го да издава шумове и звуци, преди да организират тези звуци в отчетливи ноти и мелодии. Научават се да свирят по слух и да карат инструмента да имитира музиката, която чуват. Сузуки описва метода си като “език на музиката”.

Хелен Дорон, лингвист по образование, бързо вижда аналогията. Ако децата могат успешно да научат музиката като език, защо да не учат езици като музика? През 1985 г. Хелен е готова да се върне на работа, след като няколко години е стояла вкъщи с децата си. Тя разработва курс за ранно обучение по английски език, основан на принципите на работа в малки групи, пасивно слушане вкъщи, похвала и насърчение, създава домашно записани касети с песни, стихчета и кратки истории и започва да се рекламира като частен учител по английски език.

Резултатите са удивителни. Системата на Хелен създава среда, която имитира естествения процес на учене на майчин език и много харесва на децата! Уроците на Хелен са весели и забавни и стимулират емоционалното, физическото, творческото и интелектуланото добруване на децата. Желаещите да учат с нея са повече от мястото, с което разполага. Налага се да се разшири. Така се ражда Helen Doron Early English.

Хелен започва да обучава учители в района в Северен Израел, в който живее. През 1997 г. отваря врати първият франчайз Helen Doron Early English в Австрия. Останалото е история. Днес Helen Doron Early English има над 700 учебни центъра в повече от 30 страни. Над един милион деца са се научили да говорят английски чрез метода на Хелен Дорон.

Има курсове са бебета, както и курсове за тинейджъри; курсове само за разговорен английски и такива, които включват четене, писане и граматика; има дори курс, който преподава английски чрез комедийната драма на британската пантомима. Уроците на Хелен Дорон създават забавна и приятелска атмосфера, която насърчава ученето чрез творчество и игра.

И всичко започва с един урок по цигулка.

Нашата фирмена култура почива на разбирането, че трябва да протягаме ръка на децата навсякъде по света. От помощ при природни бедствия, като цунамито през 2004 г., до постигането на разбирателство на местно ниво или защита на животните, Helen Doron Early English винаги има активна позиция.

Гордеем се със социалните си програми. Ето и повече подробности за тях:

Tsunami Фонд за децата, пострадали от цунами – Образованието е много важно
Футболният отбор “Галилея Юнайтед” – гол в полза на мира
Защита на животните: Помощ за тези, които не могат да си помогнат сами

КУРСОВЕ

BABY’S BEST START ДО 2 Г.
Курсът Baby’s Best Start е предназначен за бебета от 3 до 22 месеца. Родители или гледачи участват в курса заедно с децата. Всички се забавляват, учат английски песни, стихчета и игри. Работи се върху цялостното развитие на децата.
С Baby’s Best Start бебетата научават над 550 думи чрез забавни дейности и песни, придружени от стимули за емоционалното, когнитивното, сетивното и физическото развитие. Любовта към езика и самочувствието остават за цял живот.

EFI 1,5-2,5 Г.
English for Infants е за деца от 1,5 до 2,5 години. Подходящ е за начинаещи и за деца преминали Baby’s Best Start.
С този курс децата научават над 300 думи и основните структури на английските изречения. Това става с помощта на 18 песни и различни игри на английски. Децата чуват различни музикални стилове и участват в много дейности, които развиват когнитивните им умения и любовта към ученето на английски.

FUN WITH FLUPE 2-5 Г.
Fun With Flupe е нов курс за деца от 2 до 5 години, подходящ за начинаещи или като продължение на Baby’s Best Start.
Fun With Flupe проследява приключенията на малкия Пол Уорд, който редовно влиза в книжката си с римувани истории и помага на Грени Фикс и Флуп да поправят нещата, които са се объркали в римите.
Техните приключения са представени в 12 нови анимационни програми, чрез които децата усвояват около 660 думи, добро произношение и основите на структурата на английското изречение. Курсът включва 25 специално написани песни, които улесняват възприемането на материала.

MORE FLUPE 3-5 Г.
More Fun with Flupe е за деца от 3 до 5 години. Той е последващ курс след Fun with Flupe.
Приключенията на малкия Пол, Флуп и Грени Фикс продължават в нови 12 анимационни епизода, с още класически римувани стихчета, интересни игри на английски и песни в различни музикални стилове.

EFAC 5-8 Г.
Това е курсът, който най-пълно олицетворява Helen Doron Early English. Това е оригиналът, първият курс на Хелен Дорон, разбира се осъвременяван през всичките тези години!
English for All Children е за деца от 5 до 8 години. Курсът е както за начинаещи, така и за деца преминали More Fun with Flupe.
С този курс децата научават над 950 думи и много стихчета и истории, чрез различни игри на английски и 22 песни в различни музикални стилове. Похвалата, насърчението и малките групи правят курса мотивиращ за децата. Естествената атмосфера им помага с лекота да попиват граматичните структури, доброто произношение и акцента на езика.

MEFAC 6-9 Г.
More English for All Children е последващ курс за деца от 6 до 9 години, които са преминали курса English for All Children.
More English for All Children надгражда над предишните курсове. Включва над 950 думи, достатъчни за разбиране на елементарни разговори, 18 песни, оригинални рими и истории за обсъждане на английски.
Уроците се въртят около групови игри, песни, истории и занимания. Всеки ученик получава комплект CD-та с песните и историите, които да слуша вкъщи пасивно, докато се занимава с ежедневни неща.
More English for All Children се съсредоточава върху разширяване на речника, изграждане на увереност при говоренето на английски, правилното произношение и акцент.

PLAY ON IN ENGLISH 5-10 Г.
Play On е курс за напреднали – за деца, учили няколко години в “Хелен Дорон”. Може да се предложи и като последващ курс на деца от 5 до 10 години с основни познания по английски. Play On in English се съсредоточава върху разширяването на уменията по разговорен английски. По желание може да включва и компонент по четене и писане.
Play On е подходящ и за деца с майчин език английски, които искат да опреснят знанията по четене и писане.
Курсът въвежда над 1050 думи и помага на учениците да се съсредоточат върху съставянето на собствени изречения и подобряването на акцента. Курсът включва оригинални истории, песни и игри, 4 учебни тетрадки и 4 CD-та за пасивно слушане вкъщи.

BOTTY THE ROBOT 7-12 Г.
Курсът Botty the Robot е за деца от 7 до 12 години. Той е истинско съкровище – музикална комедия, която много харесва на учениците. Проследяването на историята им помага да развият разговорните си умения, както и отлични умения по четене и писане. Курсът включва 1400 думи, 12 песни и въвежда основни граматични конскрукции.

PAUL WARD’S WORLD 8-11 Г.
Paul Ward’s World е курс за по-големи деца (8-11 години), които вече са учили английски. Учениците следват Пол и приятелите му в поредица от забавни приключения и учат английски, докато опознават героите.
Paul Ward’s World въвежда 1700 английски думи. Има 8 нови песни. Нивото на разговорен английски е доста високо и включва скоропоговорки. Набляга се на уменията по четене и писане.
Уроците помагат на учениците са се съсредоточат върху изразяването и интегрират новите думи с вече натрупаните знания. Писмените упражнения са съпътствани от интересни истории, които забавляват на децата.

PAUL WARD AND THE TREASURE 10-14 Г.
Paul Ward and the Treasure е курс за напреднали ученици от 10 до 14 г., които иман основни познания по разговорен и писмен английски. Той е продължение на курса Paul Ward’s World. Учениците продължават да следятновите приключения на Пол и неговите приятели. Историите и игрите оживяват уроците и дават на децата възможност да упражняват наученото.
Курсът включва повече от 2000 нови думи, представени в 4 илюстрирани учебни тетрадки и 8 оригинални песни. В допълнение към устните игри и активности, курсът вкючва и писмени игри, които затвърждават уменията по четене и писане. Paul Ward and the Treasure дава основната английска граматика, изучавана в 5 и 6 клас в училище.

ПРАЗНУВАНЕ НА РОЖДЕН ДЕН
Децата обичат да учат, докато се забавляват, особено чрез песни и игри. С комплектите за рожден ден на “Хелен Дорон” може да организирате едно различно парти за вашето дете. Пакетът за празнуване на английски ще забавлява и децата, и родителите.
Комплектът за рожден ден съдържа 6 различни тематични партита, всяко от които продължава 90 минути. Темите са предназначени за различни възрастови групи и включват подходящи игри, песни и дейности. Темите са:
Bounce Bounce Bounce; 4-6 години
The Choo-Choo Train; 4-6 години
The Little Red Hen; 5-9 години
Dance; 6-9 години
Transport; 6-9 години
Animals; 6-9 години

АНГЛИЙСКА ПАНТОМИМА
English through Drama е забавен курс за деца със средно ниво на английски. В този курс децата адаптират класически приказки към стила на британската пантомима: абсурдни костюми, фарс и много шеги.
Курсът обхваща 4 драматизации: “Русокоска и Ужаснокоска”, “Снежанка и седемте рапъри”, “Пепеляшка” и “Червената шапчица”. Всяка приказка включва CD за слушане вкъщи и въвежда над 300 нови думи. Историите са колоритни, ексцентрични и забавни. Целта им е да покажат на децата част от типичната британска култура и да разширят знанията им по разговорен английски.

ВАКАНЦИОННИ КУРСОВЕ
Helen Doron Early English предлага курсове и през ваканциите – лятна, коледна и пролетна. Те са по-кратки от редовните курсове и са съсредоточени върху конкретни теми. Ваканционните курсове са подходящи както за ученици на “Хелен Дорон”, така и за външни деца.

ЗА РОДИТЕЛИ

Като родител, вие винаги искате най-доброто за вашето дете. С Helen Doron Early English може да сте сигурни, че то получава точно това: най-доброто обучение по английски.

Методът на Хелен Дорон се базира на естествената склонност на децата да усвояват езици. Уроците ни са изцяло на английски, в малки групи от 4 до 8 деца. Часовете са пълни с песни и игри, с повторения на думи и фрази. Комбинацията от пасивно повторно слушане и обучение в малки групи имитира начина, по който усвояват майчиния си език.

Заповядайте на безплатен открит урок и се убедете сами в ефективността на метода “Хелен Дорон”.

За повече подробности тук

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_9088 Jan. 30 08.43ScreenHunter_9096 Jan. 30 08.44ScreenHunter_9095 Jan. 30 08.44ScreenHunter_9094 Jan. 30 08.44ScreenHunter_9093 Jan. 30 08.44ScreenHunter_9092 Jan. 30 08.43ScreenHunter_9091 Jan. 30 08.43ScreenHunter_9090 Jan. 30 08.43ScreenHunter_9089 Jan. 30 08.43
КОНТАКТИ

Учебен център Helen Doron Early English – helendoron.bg
Адрес: гр.София, Младост 2, Бул. “А. Ляпчев”, Бл.261 Б
Моб.тел.: 0889 584 861; 0879 275 625
E-mail: bulgaria@ helendoron.com

Текст и изображения: helendoron.bg

За автора