ВЕНИМА – почистване на домове и офиси, възстановяване и обработка на под – София

ЗА НАС

ScreenHunter_11802 Nov. 25 06.53От създаването си през 1998г. до днес фирма ВЕНИМА развива дейността си в две основни области

  • възстановяване и обработка /шлайфане и полиране/ на подови настилки от естествен камък – мрамор, мозайка, гранит, варовик, бетон и др.
  • почистване – основно и ежедневно – на административни сгради, офиси и домове

Различните видове каменни настилки подобно на всички материали от ествествен произход, придават на помещенията красота, стил и уют. Но решаващо значение за запазване на качествата им е начина по който се обработват и подддържат. Зад фразите „почистване на мрамор” или „почистване на мозайка” се крият различни технолгии на обработка /шлайфане, полиране, кристализация, импрегнация/, без които би било невъзможно да съхраним и поддържаме тяхната естествена красота и уникалност.

Процесът на шлайфане и полиране на мрамор,мозайки, гранит и други естествени подове гарантира максимално възстановяване на първоначелният им вид – отстранява проникнали замърсявания, премахва неравности и драскотини, възвръща тяхната гладкост и блясък.

Важна част в процеса на обработка е импрегнацията – запечатката на вече шлайфаната и полирана повърхност – нанасяне на защитни емулсии,които прониквайки в порите на камъка подсилват неговата износоустойчивост и блясък и значително улесняват поддръжката му.

Подобен ефект постига и кристализацията – придава дълбочинен ефект и добълнително подчертава естествения цвят и шарка на материала.

Малко хора знаят, че след шлайфане и подходящо полиране бетонът се превръща в една много красива и атрактивна настилка, с декоративен ефект подобен на мозайка.

Професионално почистване – основно и ежедневно – на административни, обществени и промишлени сгради,офиси, домове и др.

Основното почистване включва дейности, които се извършват с определена периодичност – не ежедневно. Такива са – машинно пране на мокети, килими, велтер, пране на тапицерии на мека мебел, почистване на прозорци, почистване на фасади, почистване облицовки на стени и др. Почистването може да бъде и комплексно – цялостно почистване на подове, мебелировка, санитарни помещения, прозорци и дограми, щори и дамаски, битова и офис техника.

Ежедневно /поддържащо/ почистване – ежедневна поддръжка на хигиената на работно ви място.Услугата се предлага, като месечен абонамент. Извършва се от наши служители, използват се консумативи и оборудване на фирма ВЕНИМА. Услугата е изцяло съобразена със спецификата на помещенията и вашите изисквания. Най-често в нея се включват ежедневни дейности като : сухо и мокро почистване на подове, дезинфекция и почистване на санитарните помещения, забърсване на прах от мебелировка и техника, изхвърляне на отпадъци и други.

Седемнадесет годишният опит в ошлайфане и полиране на мраморбластта на почистващите услуги и машинната обработка на различни видове каменни подове е основен фактор за отличната професионална квалификация на нашите служители.

Ние ще Ви предложим : безплатна консултация на място , индивидуално решение съобразено с особеностите на всеки обект, качествено изпълнение и коректно отношение независимо от обема и спецификата на извършваната работа.

Освен директно с наши клиенти работим и като подизпълнител /по възстановяване – шлайфане и полиране на подови настилки/ със строителни фирми извършващи цялостни ремонти и реконструкции на административни и обществени сгради, училища, детски градини,болници и др.

Сред организациите ползвали нашите услуги през последните години са :

- Министерски съвет на Р.България

- Народно Събрание на Р.България

- Храм-паметник “Св. Александър Невски”

- Българска Академия на Науките

- Министерство на околната среда и водите

- Булстрад ВИГ

- Булстрад Живот

- Американски университет– Благоевград

- Технически университет – София

- Дом на Москва – София

- ВИТИЗ

- Първа английска гимназия – София

- Болница „Александровска”

- Окръжна болница “Света Анна”

- Зала „България”

- Клуб „Библиотеката” и др.

УСЛУГИ

Услуги – обработка, почистване , шлайфане, полиране,импрегнация на подови настилки – мрамор, гранит, мозайка, бетон и др.

Комплексно почистване – административни и търговски сгради, офиси и домове

- диамантено шлайфане на мрамор, мозайка, варовик, травертин, гнайс, гранит – машинна обработка, при която с помощта на абразивни диамантени инструменти се отнема от повърхността на настилката с цел премахване на поели във вътрешността замърсявания . Шлайфането е дълбочинно или фино в зависимост от състоянието на камъка – целта е възвръщане на естественият му цвят и премахване на драскотини и наранявания. При шлайфане на мозайка /употребява се също и циклене на мозайка/ се използва същата технология предвид, че основната и съставка най-често е камък – обикновено мрамор.

- полиране на мрамор, мозайка, варовик, травертин, гнайс, гранит: повърхността на вече шлайфаната повърхност се обработва последователно с диамантени дискове с намаляваща абразивност. Така нареченият „огледален ефект” при каменните настилки зависи основно от нивото на тяхната полировка. Степента на полиране е от значение не само за външния вид на камъка – по-високо полираната настилка е значително по-устойчива на замърсяване.

- шлайфане на бетон – принципите на обработката на вече положени бетонни настилки са аналогични ,както при обработката на мрамори и мозайки. В повечето случаи до шлайфане на бетон се прибягва, с цел премахване на неравности и заглаждане на повърхността. Нещо не много известно е ,че при повечето бетони, високата степен на полиране придава много добър естетичен и декоративен вид , подобен на мозаечна настилка.

- запечатка /импрегнация/ на мрамор,мозайка,бетон – полагане върху обработената вече повърхност на защитни емулсии, запълващи порите на настилката и създаващи защитно покритие. Импрегнираните подове имат по-висока износоустойчивост и защита от проникване на замърсявания в дълбочина. Повечето импрегниращи еумлсии улесняват почистването и подсилват огледалния ефект и блясъка на настилката.

- кристализация на мрамор : обработка на повърхността с киселинна емулсия – кристализатор, реагиращ с камъка по химичен път . Придава ефекет на дълбочина, подчертава цвета и шарката, подчертава блясъка.

- полиране /излъскване/ на запечатка: Запечатаната вече повърхност се обработва с високооборотни еднодискови машини. Целта е заздравяване на положената емулсия, както и подсилване на блясъка.

ЦЕНИ
Услуги

 

Обработка на твърди подове и облицовки

 

Цени
диамантено шлайфане и полиране на мрамор, мозайка, варовик, др.

 

оценява се след оглед в зависимост от вида и състоянието на настилката
шлайфане на бетон

 

оценява се след оглед в зависимост от вида и състоянието на настилката
машинно измиване на подове от естествен материал

 

2.50 лв./кв.м.
машинно измиване на твърди подове – гранитогрес, теракота, ламиниран паркет, балатум, pvc настилки, др.

 

1.20 лв./кв.м.
запечатка /двукратно нанасяне/

 

1.80 – 3.00 лв./кв.м. в зависимост от вида на запечатката
машинно полиране на запечатка

 

0.70 лв./кв.м.
кристализация

 

3.00лв./кв.м.
ръчно почистване каменни облицовки на стени

 

2.50 – 5.00 лв./кв.м. в зависимост от вида и състоянието на облицовката
почистване с водоструен апарат каменни облицовки на стени

Почистване на меки подове и тапицерии

2.50 лв./кв.м.
изпиране на мокети, килими, велтер

изпиране на тапицерии  на мека мебел

изпиране тапицерии на столове

почистване с прахосмукачка

Почистване

почистване на прозорци и витрини

почистване на дограма

почистване на щори

почистване на фаянс /стени/

комплексно почистване – подове, прозорци, санитарни помещения, битова  техника, мебелировка.

 

Заб. : не включва обработка на подове от естествен камък

 

 

Абонаментно /ежедневно/ почистване

1.30лв./кв.м.

6.00лв./сед.място

3.00лв./бр.

0.60 лв./кв.м.

 

0.95лв./кв.м. едностранно

0.90 лв./л.м.едностранно

1.70 лв./кв.м. едностранно

2.20 лв./кв.м.

3.00 лв./кв.м. върху РЗП

 

 

 

 

след оглед

 

 

-         минимална стойност на поръчка /шлайфане, полиране,запечатка/ – 140.00 лв.

-         отстъпки при квадратури на 100 кв./м.

-         без утежнения в цената за работа в почивни дни

-         транспортна такса за обекти извън гр.София 0.25 лв./км

-         добавки върху основните цени при работа след извършени СМР

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_11789 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11801 Nov. 25 06.53ScreenHunter_11800 Nov. 25 06.53ScreenHunter_11799 Nov. 25 06.53ScreenHunter_11798 Nov. 25 06.53ScreenHunter_11797 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11796 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11795 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11794 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11793 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11792 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11791 Nov. 25 06.52ScreenHunter_11790 Nov. 25 06.52
КОНТАКТИ

ВЕНИМА – почистване на домове и офиси, възстановяване и обработка на под – София – pochistvanebg.org
Адрес: гр. София
Моб. тел.: 0877 408 427; 0886 769 797
E-mail: venyma@ abv.bg

Текст и изображения: pochistvanebg.org

За автора