“Лифтком” АД

ЗА НАС

liftcom„ЛИФТКОМ AД е създадена през 2001 г. в град Шумен. Основната дейност на фирмата от създаването и до сега е проектиране, производство, монтаж и сервиз на асансьори”.
Благодарение богатият опит на  инженеринговият си отдел, фирмата разполага с неограничени възможности за разработка на нови модели асансьори и детайли за тях или модификация на съществуващи такива.  За да се гарантира доброто качество на произведените асансьори, ние използваме собствени монтажници за инсталирането им, и собствен сервиз, осигуряващ превантивни дейности за безаварийната им работа. В България има повече от 1400 асансьорни уредби, произведени, монтирани и сервизирани от ЛИФТКОМ.

През 2004 г. развихме дейността внос, монтаж и сервиз на ескалатори и движещи пътеки. Към момента ЛИФТКОМ е най-големият доставчик на ескалатори и движещи пътеки в България с повече от 200 монтирани съоръжения в страната.

През 2006 г. разширихме обхвата на дейностите с доставка ,монтаж и сервиз на всички видове платформи за инвалиди.  В момента ЛИФТКОМ е най-големият доставчик в страната с повече от 140 монтирани платформи. Почти всички сгради на областните управи, са оборудвани от ЛИФТКОМ. Наши съоръжения има и в много университети, училища, подлези и частни и обществени сгради.

През 2007 г. върху 10 000 м2 построяваме и се нанасяме в собствена сграда с площ 3000 м.

Сградата е с три етажа администрация и два етажа производствени площи. Оборудвана е с  нови производтсвени машини на Bystronic – Швейцария, за лазерно рязане; робот Fanuc – Япония, за роботизирано заваряване, абканти, гилотини и щанцови машини със CNC  на Baycal – Турция и др. 

 

През 2008 г. ЛИФТКОМ е сертифицирана по ISO 9001, от немският консорциум KIWA. Пълната система по управление на качеството беше одобрена по Модул H, Асансьорна Директива 95/16/CE, от кралското холандско дружество LIFTINSTITUUT – The Netherlands. Понастоящем имаме внедрена и одобрена система по ISO от TUV.

 

През 2010, поради нарастналият интерес към извършваните от ЛИФТКОМсервизни услуги, ние създадохме нова фирма – ЛИФТКОМ СЕРВИЗ, която понастоящем е най-големият действащ асансьорен сервиз в България, единственият с национално покритие, с офиси в 10 от най-големите градове. ЛИФТКОМ СЕРВИЗ вече извършва поддръжка  на над 2000 съоръжения. Фирмата е единствената в България разполагаща със софтуер и части за поддръжка едновременно на всички видове вносни асансьори от фирмите KoneOtisSchindlerOronaMacpuarsa иThyssenKrupp.

През 2011 г. световният гигант ThyssenKrupp избра ЛИФТКОМ за свой партньор.

Оттогава започнаха преговори и стартираха пилотни проекти за удостоверяване възможностите наЛИФТКОМ да представлява ThyssenKrupp на българският пазар.

През януари,2012 г. ЛИФТКОМ откри своя дъщерна компания в Италия – LIFTKOM Sas, ITALY.

Февруари, 2012, открихме дъщерна компания и в Косово – LIFTKOM KOSOVO.

Февруари 07, 2012 – ЛИФТКОМ е избран за изключителен представител на ThyssenKrupp за България. За да се гарантира качеството и да се постигне по-голям пазарен дял, ЛИФТКОМ и ThyssenKrupp започнаха процедура по основаване на джойнт-вентчър, при който ЛИФТКОМ се трансформира в акционерно дружество и ще държи мажоритарният дял, а ThyssenKrupp ще държат миноритарният дял.

Май, 2012 г.  Започва проектирането и строителството на нова производствена сграда с площ от 4000 м2 . Така общо застроената площ ще достигне 7000 м2. Новата сграда ще се обзаведе с изцяло нови машини за лазерно рязане и листова обработка от Bystronic – Швейцария и автоматизирана поточна линия за обезмасляване,боядисване и изпичане от Италия. Размерът на допълнителната инвестиция е около 3.5 млн.лева.

Развитието си дължим на доверието което ни гласуваха стотици български и чуждестранни строителни компании. Днес, наши основни приоритети са да продължаваме да оправдаваме това доверие и да отговаряме на непрекъснато повишаващите се критерии на клиентите, осигурявайки им качество и безопасност при ползването на нашите съоръжения.

ЕСКАЛАТОРИ И ПЪТЕКИ

Ескалаторите и движещите пътеки са неделима част от функционалността на всяка голяма сграда или транспортен възел и подсигуряват тяхната мобилност, комфорт на придвижване и неповторима визия.

ЛИФТКОМ е най-големият доставчик на ескалатори и движещи пътеки в България. Към момента сме доставили, монтирали и сервизираме повече от 300 броя.

Ние можем да удовлетворим всяко ваше

виждане за дизайн и да Ви консултираме в процеса на избор на правилният тип ескалатор или движеща пътека за Вашата сграда.

Като акционерно дружество съвместно с ThyssenKrupp и техен изключителен представител, ние можем да удовлетворим всяко ваше финансово условие давайки Ви възможност да изберете нужните Ви ескалатори или движещи пътеки произведени от:

 • ThyssenKrupp – Китай;
 • ThyssenKrupp – Испания;
 • ThyssenKrupp – Германия;
 • Liftkom – Китай

Независимо коя от нашите фабрики ще изберете за доставка на Вашите ескалатори или движещи пътеки, те са с гарантирано високо качество на вложените материали, което гарантира безаварийната им дългогодишна експлоатация .

ЛИФТКОМ СЕРВИЗ

„ЛИФТКОМ СЕРВИЗ“ ЕООД е единственият асансьорен сервиз, който работи на територията на цялата страна. Дългогодишният ни опит и професионализъм осигуряват качественото изпълнение на нашите услуги и безопасна работа на Вашия асансьор.

Сервиз на ThyssenKrupp за България

 • Управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008 и BS OHSAS 18001:2007
 • Единственият асансьорен сервиз с национално покритие
 • Удостоверение за извършване на сервизна дейност NB171, издадено от ДАМТН
 • Високо квалифицирани техници
 • 30 минути време за реакция
 • 24 часа 7 дни в седмицата 365 дни в годината
 • Материална база с резервни части за всички видове асансьори, ескалатори, джижещи пътеки и платформи за инвалиди
 • Поддръжка на всички видове Български асансьори
 • Разполагаме със софтуер и резервни части за поддръжка на всички видове вносни асансьори и ескалатори

 

КОНТАКТИ

“Лифтком” АД – liftkom.com

Адрес: гр. Шумен, бул. „Ришки Проход“ 219
Тел.: 054 83 18 55; 054 83 13 66
Факс: 054 83 31 13
E-mail: info@ liftkom.com


Вижте по-голяма карта

Лифтком, Тисен Круп
Централен офис

Адрес: гр. София, Бизнес парк-Младост 4
Тел: 02 49 50 493
E-mail: sofia@ liftkom.com


Вижте по-голяма карта

Текст и изображеия: liftkom.com

За автора