Медицински център “Афродита”

ЗА НАС

AfroditaМедицински център “Афродита” e модерна клиника, специализирана в ин витро процедурите, съхранение на стволови клетки от кръв и тъкан от пъпна връв и лазерна терапия. Тя е създадена от холандския холдинг Absolute Property. Сградата ни се намира в кв. Кръстова Вада, където ще Ви осигурим медицински услуги от най-висок стандарт, при пълни комфорт и дискретност.

 

Защо Афродита?

Процедурите ни отговарят на най-високите стандарти за качество и сигурност.
Всички наши доктори са сертифицирани специалисти с дългогодишен опит и доказан успех в областта на медицината. Модерната база и оборудването ни отговарят на международните изисквания за хигиена и безопасност.
Предлагаме услуги в уютна и дискретна обстановка, близо до центъра на София.

Атрактивна ценова политика.

ЛАЗЕР

Забравете за болката!

GentleLASE  CANDELA – Уникална технология, за отлични резултати.

Най-добрия лазер за отстраняване на окосмяване е сега по-добър от всякога . Първият лазер за отстраняване на окосмяване,кръвоносни и пигментни лезии и бръчки сега е по-малък, по-лек и по-бърз.

Лазера GentleLASE  е :
•    По-бърз – с 1,5Hz повторяема степен, GentleLASE е 50% по-бърз от предишните модели .

•    Премахване на белези, Епилация на кожа, Премахване на петна, Отсраняване на брадавици    По-малък – има компактен дизайн.

•    По-удобен – нашата уникална патентована DCD система, прави излишно охлаждането  след процедурите за още по-голямо удобство на пациента.
•    Лазера GentleLASE  позволва третирането на
Всички типове кожа.

Хирургични манипулации с лазер

Васкуларни аномалли, Заличаване на паякообразни вени, Розацеа, Заличаване на повърхностни вени на крака,

НАШИЯТ ЕКИП


Величка Пеева

Адм. Управител

Д-р Е. Филипов

Мед. Директор

Д-р Иван Колчаков

PR Директор

 

Д-р Антoн Баев
завеждащ
IVF специалист

  

 А. Грозева

Психолог

 

Д-р К. Георгиева

Стоматолог


Д-р Генов

Анестезиолог


Георги Дойчев

Гл. Ембриолог

 

Ж. Хаджистоянова

Офис Варна

 

Д. Маринова

Координатор

З. Димитрова

Гл. счетоводител

Л. Павлова

Гл. мед. сестра


Б. ВаклиноваОфис Пловдив

Е.Методиева

Офис София

 

Д. Наскова

Офис админстратор

М. Минчева
Гл. акушерка

 

Т. Герджикова

IVF координатор

чужбина

Д-р Ботев

Уролог

Д-р Велев

Уролог

С. РусеваОфис Варна
УСЛУГИ
 • Консултация АГ
 • Преглед 4Д ехограф
 • Фетална морфология
 • Преглед Уролог
 • Консултации за безплодие
 • Ултразвук с цветен доплер
 • Консултация с андролог
 • Семенен анализ
 • Разширен семенен анализ
 • TESE екстракция на сперматозоиди  от тестиса
 • PESA подкожна аспирация на
 • сперматозоиди от епидидима
 • Лабораторни услуги след TESE/PESA
 • Съхраняване на сперма за 1 година
 • Донор сперма
 • Съхраняване на ембриона (вкл.1 година съхраняване)
 • Съхраняване на ембриона-ежегодно обновяване
 • Трансфер на замрaзени ембриони
СЪХРАНЕНИЕ НА СТВОЛОВИ И МЕЗЕНХИМНИ КЛЕТКИ

МЦ”Афродита” е  изключителен представител за България на Фамилна тъканна банка Future Health за съхранение на стволови и мезенхимни клетки. Разполагаме с информационет пакет, който ще Ви бъде изпратен. В него ще намерите всичко, което трябава да знаете за стволовите клетки, за тяхното извличане и съхранение. Съхранението на хемопоетични и мезенхимни стволови клетки е застраховката Ви в трудните моменти за Вас и Вашето семейство.

Ние предлагаме гъвкави схеми за плащане, съобразени с Вашите изисквания и възможности.

ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ

Обслужване на клиентите на Future Health

На 0885 194 206 в делнични дни от 09:00 -17:00 ч., може да получите подробна информация за:

- Транспортирането на Вашата проба до лабораторията на Future Health.

- Резултати от подробни микробиологични тестове на пробата.

- Резултати по метода PCR от кръвта на майката взети в момента на раждането.

- Справка за Вашите плащания.

- Информация по сертификата.

- Винаги може да получите информация и директно от Future Health .

 

ИНВИТРО

Първото успешно родено бебе след оплождане ин витро и трансплантация на ембрион е постигнато през 1978 год. в Англия. Този успех дава началото на едно революционно лечение на бездетността и води до развитието на нова технология за подпомогнатото възпроизвеждане.

Асистираните Репродуктивни Технологии (АРТ) са група от методи, които подпомагат постигането на успешна бременност. Прилагат се при групи пациенти с репродуктивни проблеми. При жените най-често това са  непроходими или премахнати маточни тръби, ендометриоза или нарушена функция на яйчниците, тазово-възпалителна болест. При  мъжете, отклонения от нормалните семенни параметри. За двамата партньори имунологични фактори, или необяснени причини за безплодие.

 

Началните стъпки на лечение включват консултация с лекар специалист, който съставя анамнеза и  набелязва индивидуален план за лечение. Желателно е да представите и всички документи (ако ги има) от предходни диагностично-терапевтични дейности. Задължителни са някои медицински и хематологични изследвания, които имат за цел да увеличат вероятността за успех. За мъжа и жената това са: тестове за HIV, HBV, HCV, сифилис, кръвни групи, при нужда и други. За жената: гинекологичен преглед, трансвагинала ехография на малкия таз, цервикална цитонамазка (PAP), микробиологично изследване на вглагалищен/цервикален секрет, хормонални изследвания и други по необходимост. За мъжа: спермален анализ (спермограма), микробиологично изследване на семенната течност, преглед от уролог при индикации за мъжки стерилитет, хормонални изследвания, други кръвни изследвания.

Стимулация на яйчниците

За да се повиши шансът за успех се стимулират яйчниците с медикаменти, които да подпомогнат прорастването на повече фоликули, в които зреят яйцеклетките.
Вземането на лекарства за стимулация е в дози индивидуални за всяка жена и се определя от лекаря специалист. Чрез ултразвуково изследване на яйчниците и хормонално изследване на кръвта  се определя подходящото време за вземане на яйцеклетките. За крайното съзряване на яйцеклетките се инжектира хормонът HCG (human chorion gonadotropin).

Вземане на яйцеклетки

 

Процедурата започва 34-36 часа след инжектирането на HCG. Времетраенето е от порядъка на 10-30 мин. Жената се поставя под анестезия. Аспирирането на яйцеклетките е с трансвагинално ултразвуково устройство, към което се поставя специален водач с тънка игла. С нея се аспирира течността на фоликулите, която се приема в ин витро лабораторията и изследва под микроскоп за наличие на яйцеклетки. Изолираните яйцеклетки се пренасят в инкубатор, който поддържа необходимите условия за оплождането и по-нататъшното развитие на ембрионите.

Оплождане в ин витро условия

Ин витро оплождането е сложен процес, при който яйцеклетките биват оплодени от сперматозоиди извън тялото на жената.
В деня на фоликуларната пункция партньорът отделя семенна течност, която се оценява и обработва с хранителна среда, за да се селектират най-жизнените и морфологично нормални сперматозоиди. Препоръчително е предварително полово въздържание 3-5 дни.  В деня на вземане на яйцеклетките се извършва и инсеминирането им.

Развитие на оплодените яйцеклетки и ембриотрансфер

На следващият ден яйцеклетките се оценяват за оплождане. Характерна проява е присъствието на два пронуклеуса. Единият от тях носи генетичния материал на яйцеклетката, а другият на сперматозоида. Оплодените яйцеклетки, наричани вече ембриони продължават развитието си  като автономна единица. Те ще престоят 2 или повече дни в лабораторията преди да бъдат пренесени в матката на жената. Лекуващият лекар и ембриологът обсъждат с пациентите качеството на ембрионите и заедно вземат решение колко от тях да бъдат пренесени в матката. Обикновенно се трансферират един или два ембриона, но това зависи от конкретния случай, възрастта на пациентката и причината за безплодие. Останалите ембриони, които не са върнати могат да бъдат замразени, с цел запазване и повишаване на шансовете за зачеване.

 

Тест за бременност

Назначава се тест за бременност 14 дни след ембриотрансфера.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС

В едно ултра модерно медицинско заведение, създадено за жената и за мъжа, организирахме специализиран и иновативен отдел за репродуктивната медицина.
МЦ „Афродита” е един нов, гaрантиран и пълноценен център, базиран на пълно оборудване, опитни специалисти и световно известни консултанти. Нашият отдел за репродуктивна медицина е създаден в началото на 2008 г. и от тогава предлагаме непрекъснато нашите услуги с огромен успех.
Високото качество на функциониране и непрекъснато обучение на нашите специалисти, заедно с високите проценти успеваемост и с гъвкавата ценова политика, много бързо привлече голям брой двойки от цяла България. Можем да се гордеем , че процедурите за ин витро в нашия център се увеличават с 60 % всяка година.

В нашия сайт www.afroditamc.com можете да научите кои сме и как можем да предложим нашите услуги коректно и професионално. Във Facebook може да получите отговор на всички въпроси в реално време от нашите специалисти.

В нашия стремеж да достигнем перфектното, организирахме отдела за инвитро в една среда пълна от уважение и обич за човека.
При нас в МЦ „Афродита” освен професионална загриженост, ще срешнете хора които с отговорност и желание ще правят най-доброто за вас, минимизирайки всякакви опасности и увеличавайки възможностите за успешен резултат.

ИН-ВИТРО УСЛУГИ

ИН-ВИТРО ПРОЦЕДУРА НА ЛЕЧЕНИЕ

Консултации за безплодие
Ултразвук с цветен доплер

Диагностика на мъже и лечебни процедури

Консултация с андролог
Семенен анализ
Разширен семенен анализ
TESA/ екстракция на сперматозоиди  от тестиса/ PESA подкожна аспирация на  сперматозоиди от епидидима/
Лабораторни услуги след TESE/PESA
Съхраняване на сперма за 1 година
Донор сперма

Начини за лечение

Предизвикване на овулация(включваща
2 прегледа на ултразвук и хормонално лечение

Интраутеринна Инсеминация
Подготовка на сперма
Съпружеска вътрематочна инсеминация
-естествен цикъл
Съпружеска вътрематочна инсеминация
-предизвикан цикъл
Съпружеска вътрематочна инсеминация
под анестезия

IVF/ICSI лечение 

IVF на цикъл 
ICSI – оплождане
Култивиране до бластоцист
Съхраняване на ембриона (вкл.1 година съхраняване)
Съхраняване на ембриона-ежегодно обновяване

Трансфер на замразени ембриони

Трансфер на замрaзени ембрион

ЦЕНИ
Преглед-консултация, ехограф  45.00 ЛВ.
Преглед 4Д ефограф  100.00 лв.
Фетална морфологи  100.00 лв.
Преглед Уролог  30.00 лв.
Анестезиолог  30.00 лв.
Кюратаж/абразио пробаториа  240.00 лв.
Полипектомия  200.00 лв.
Дилатация на цервикален канал  80.00 лв.
Аг  22.50 лв.
Интралипид – имуновенин /1 вливане  350.00 лв.
Консултации за безплодие + ултразвук с цветен доплер   70.00 лв.

Диагностика на мъже и лечебни процедури

Консултация с андролог  40.00 лв.
Разширен семенен анализ  60.00 лв.
TESE екстракция на сперматозоиди от тестиса  750.00лв.
PESA подкожна аспирация на  сперматозоиди от епидидима  750.00 лв.
Лабораторни услуги след TESE/PESA  100.00 лв.
Съхраняване на сперма за 1 година  400. 00 лв.
Диагностика на мъже и лечебни процедури

Начини за лечение

Предизвикване на овулация(включваща 2 прегледа на ултразвук и хормонално лечение)  200.00 лв

 

IUI Цена на лечение

Съпружеска вътрематочна инсеминация

-предизвикан цикъл(не включва цената на лекарствата)  450.00 лв.
 Съпружеска вътрематочна инсеминация
-естествен цикъл/донорска сперма/  750.00 лв.
Съпружеска вътрематочна инсеминация под анестезия  550.00 лв.

IVF/ICSI Цена на лечение

IVF на цикъл (не включва цената на лекарствата)  2300.00 лв.
ICSI-допълнително на цикъл  700.00 лв.
Замрaзяване на сперма.  100.00 лв.
Замрaзяване на ембриони  220.00 лв.
Съхраняване на сперма,ембриони и  яйцеклетки до 1 година  400.00 лв.
Размразявне на сперма,ембриони и яйцеклетки  70.00 лв.
Разширена спермограма,цитология и  преживяемост, ΗΖΑ  60.00 лв.
Анестезия  100.00 лв.

Трансфер на замразени ембриони

Трансфер на замразени ембриони
(не включва цената на лекарствата и размразяване)
 700.00 лв.
Донори
Програма с  донорска сперма  300.00 лв.
Програма с донорски яйцеклетки  7000.00 лв.
СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Характеристиките на стволовите клетки от пъпната връв ги правят способни да “лекуват”.

Способността на тези клетки да се възобновяват постоянно, позволява употребата им при лечение на сериозни заболявания. В случай на левкемия или друга форма на рак, клетките на организма, които са унищожени от химиотерапията или лъчетерапията трябва да се отстранят. Стволовите клетки от пъпната връв се трансплантират на болния и създават отново функционираща кръвоносна система.

Кого засяга съхраняването на стволови клетки от пъпната връв ?

Всички бъдещи родители. Информирайте се за възможностите, ползите и предимствата от съхранението на стволови клетки от пъпно-плацентната кръв. Удобният момент за събирането на тези клетки е точно определен, тъй като това може да стане само непосредствено след раждането,  веднъж в живота на човек. Препоръчва се съхранението на стволови клетки в случаите, при които в семейството има роднини, които страдат или са страдали от левкемия, анемия, имунни и други заболявания. Защо трябва да съхраним стволови клетки ?

- Защото тези клетки имат висока тъканна съвместимост с роднините и веднага могат да се използват за лечение на

член от семейството.

- Защото в случай, че заболяването се прояви в бъдеще при самото дете или при друг член от семейството.

Независимо от съществуването или не на сериозно заболяване, съхраняването на стволови клетки се препоръчва за всяко дете, защото в бъдеще стволовите клетки ще имат нови приложения, а това осигурява по-голяма сигурност за живота и здравето не само на детето, но и на неговото семейство.

Как могат да се използват стволовите клетки днес при лечението на заболявания?

Способността на стволовите клетки да образуват клетки от човешкия организъм им позволява да се използват успешно за лечение на повече от 60 сериозни заболявания, като например остри и хронични левкемии, ß-таласемия, анемия на Fanconi, клетъчна анемия, тежка апластична анемия, болест на Hodgkin’s, лимфома Hodgkin’s, множествена склероза, рак на тестисите и яйчниците, рак на гърдата, тежка комбинирана имунна недостатъчност (SCID), неврологични заболявания. Трябва да се разбере, че употребата на стволови клетки от пъпната връв за лечение на тези заболявания не е в етап на клинични изпитания, а реална алтернатива за лечение.

ПРОЦЕДУРА

Съхраняването на стволови клетки се състои от два етапа

І етап - Веднага след раждането, след като бъде срязана пъпната връв, се взима кръвна проба от нея, преди отстраняване на плацентата. Пробата се поставя в специален сак, осигуряващ правилното й съхранение. Тази процедура е напълно безопасна както за бебето, така и за майката.

ІІ етап – Богатата на стволови клетки кръв се транспортира до специални лаборатории. Там се обработва и се подготвя за дълготрайно съхранение (първоначално за 20 години) при подходящи условия и при необходимата температура (-196°)

Какво да направите

- Свържете се с нас, за да запазим час за среща в офисите ни или на удобно за Вас място.

- Съберете цялата информация, която Ви интересува – ще отговорим на всичките Ви въпроси.

- Ще получите сака за събиране на клетките и договор.

- Уведомете лекаря си, че сте избрали МЦ Афродита за събиране на пъпно-плацентната кръв на бебето си. Нашият

персонал е в постоянна връзка с гинеколога Ви.

- В деня на приемане в родилния дом вземете с вас сака за събиране.

ВАЖНО ! Веднага след приключване на раждането и събирането на пъпно-плацентната кръв, екипът на МЦ Афродита поема пробата.
Представителят на Афродита извършва всички необходими действия за незабавно транспортиране към лабораториите.
Пробата достита до лабораторията до 48 часа след вземането й.
В рамките на 20 дни след раждането, Вие получавате Сертификат за съхранените стволови клетки от пъпно-плацентната кръв на бебето Ви.

ЦЕНИ

СЪХРАНЕНИЕ НА ХЕМОПОЕТИЧНИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ за 20 години – 4200 лв. / първоначална такса 1200 лв.

при подписване на договор /, 3000 лв. се доплащат след успешното съхранение на стволовите клетки и

отрицателните кръвни резултати / вирусология и серология /.

СЪХРАНЕНИЕ НА ХЕМОПОЕТИЧНИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ за 25 години – 4400 лв. / първоначална такса 1200 лв

при подписване на договор /, 3200 лв. се доплащат след успешното съхранение на стволовите клетки и

отрицателните кръвни резултати / вурусология и серология /.

СЪХРАНЕНИЕ НА ХЕМОПОЕТИЧНИ И МЕЗЕНХИМНО СТВОЛОВИ КЛЕТКИ за 20 години – 5200 лв. / първоначална такса 1200 лв.

при подписване на договор/, 4000 лв. се доплащат след успешното съхранение на стволовите клетки и отрицателните кръвни резултати

/ вирусология и серология /.

СЪХРАНЕНИЕ НА ХЕМОПОЕТИЧНИ И МЕЗЕНХИМНИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ за 25 години – 5400 лв. / първоначална такса 1200 лв.

при подписване на договор/, 4200 лв. се доплащат след успешното съхранение на стволовите клетки и отрицателните кръвни резултати

/ вирусология и серология /.

МЦ ” Афродита ” предлага гъвкави схеми за разсрочено плащане, което не е обвързано с банки и финансови институции.

*** Цените са крайни и включват доставка на комплекта за взимане, подигуряване на медицински екип, който

да извърши вземането, кръвни тестове / вирусология и серология /, транспортиране, обработка,

съхранение за посочения период и връщане на пробата за трансплантация в рамките на 24 часа при поискване

на територията на Европа.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Future Health Technologies е единствената семейна Банка в Европа притежаваща пълна  акредитация (Human Tissue Authority – HTA 22 503) в съответствие с Европейските дириктиви  ЕС (2004, 2006), която има право да извършва поръчки, тестове, изследвания, обработка,  съхранение, дистрибуция, внос и износ на човешки тъкани и клетки.

Future Health Technologies притежава сертификат GМ(за качество на биологични и  медицински  продукти).

Future Health Technologies притежава сертификат GLP (за добра лабораторна практика и водене на документация).

Future Health Technologies притежава официална акредитация на Банка за човешки тъкани  от Регулаторната Агенция по Лекарства и Здравеопазване (MHRA).

През декември 2009 имат сертификация  за управление на качеството по  ISO 9001,това включва стандартизация ISO, спазване на принципите на  Добрите Медицински Практики и  Добрите Лабораторни Практики.

Застраховка на  съораженията  в размер до 10 милиона паунда.

Застраховка на физически лица в размер до 5 милиона паунда.

СПЕЦИАЛЕН КОМПЛЕКТ в индивидуална стерилна опаковка са поставени специално проектирани за целта торбички, с две игли за безопасност. Иглите имат увеличен  диаметър за максимизиране на събрания  обем.

ОТОРИЗИРАН ТРАНСПОРТ. Кръвта от пъпната връв се транспортира в кутия за доставка за защита от неподходящи нежелани температурни условия (IАТА  UN3373) чрез  одобрени куриери за медицински проби.

ТЕСТ НА ПРОБАТА. Върху пробата от кръв на пъпната връв се  извършват подробни микробиологични  тестове.

Future Health Technologies  извършва тестове  по метода PCR на кръвта на майката взети в момента на раждането, само след получаване на отрицателни резултати се прави криоконсервация, за да се гарантира използването на пробата при трансплантация.

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЛАБОРАТОРИИ. Обработка се осъществява в специално построените стерилни стаи в лабораториите, собственост на Future Health Technologies (клас В чистота на помещенията, клас А  въздушен поток в  работните зони.)

Комплект за еднократна употреба при обработката  и най-усъвършенстваното оборудване за технологична обработка  (пробата никога не влиза в контакт с атмосферния въздух).

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ. Пробите се съхраняват в специални ламинирани торбички за криосъхранение с множество отделения (ние никога не  съхраняваме във флакони, за които е известно, че причиняват проблеми при съхранението в дългосрочен план).

МНОГОКРАТНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОБАТА. Ламинираните торбички за криосъхранение на стволови клетки се  състоят от две самостоятелни отделения позволяващи многократно използване на всяка проба.

Трета проба  за ДНК анализ за съвместимост от еритроците и плазма, тъй като ние съхраняваме стволови клетки за автоложна и алогенна трансплантация.

Вторична защитна торбичка (система от двойни торбички според указанията).

Метален етикет с идентификационен  бар код  гарантира положителната идентификация на всяка проба. Всяка проба се поставя в метална кутия за засилена механична защита.

Пробата се съхранява в течен азот при фаза изпарение  (ние никога не съхраняваме  в течен азот) за защита срещу възможност от кръстосано замърсяване на пробите.

Контейнерите за криосъхранение могат да функционират без електричество 24 / 7 запис на  параметрите на състоянието на съхранение.

Цялата информация на клиента се обработва според Закона за защита на данните на Великобритания и на Република България.

24 / 7 система за охрана и сигурност на персонала на територията на съоръженията.

Външен контрол върху качеството от NHS Trust на Университетската Болница в Нотингам.

Детайлен договор за дългосрочно съхранение с родителя.

Връщането на пробата за трансплантация влиза в цената на договора.

Политиката на Future Health не позволява допълнителни такси за срока на договора.

Future Health се специализира само върху преработката и съхранението на стволови клетки от кръв и тъкани от пъпна връв .

ГАЛЕРИЯ

Afrodita517119551fc4c517119308bf1e51711994c827f5171462e098b55171213c1ecc45171212d3c5c45171210ecfc3c5171198c02cfb5171189ccac1e517119a8b44b3517118e7da73251711a1874f7251711a0e3668851b98c0764e9f51b98b79e463051b98b74b9f4951b98b6f5e7b6
КОНТАКТИ

Медицински център “Афродита” – afroditamc.com

Aдрес: гр. София, ул. “Проф. Марин Големинов” 3B, п.к. 1407
Тел: 02/8060060
Факс: 02/9620977
Е-mail: afrodita_at_afroditamc.com


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. Варна, бул. “Цар Освободител” N 109А (Green tower) ет. 2,офис 23
Тел.: 0885 122 315; 0897 001 740
Е-mail: afrodita.varna_at_abv.bg


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. Пловдив, ул.”Г.М.Димитров” N 5, п.к. 4000 (зад хотел Тримонциум)
Тел.: 0897 001 741
Е-mail: afrodita.plovdiv_at_abv.bg


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: afroditamc.com

За автора