СимкоТех- Металообработка и инстументална екипировка

ЗА НАС

simСимкоТех предлага на своите клиенти единично и серийно производство на малки и едрогабаритни детайли. Извършваме 3-осна фрезова обработка на вертикални CNC обработващи центрове(цифрови фрези) с висока степен на прецизност при възможни габарити на обработваните детайли до 1100 / 560 / 635мм. Освен фрезоване извършваме още и следните видове металообработка – струговане и кръгъл (вътрешен и външен) шлаф. Контролираме изпълнението на всички други видове обработки на детайлите, които възлагаме на поддоставчици – термообработка, антикорозионно покритие и др

Фрезови инструменти

За да осигурим качеството на крайния продукт ние:
Използваме материали с гарантирано качество от реномирани доставчици – легирани и конструкционни стомани, алуминиеви и медни сплави, полиамиди, полиуретани и др.

Използваме CAD / CAM технологии и 3D проектиране.

Чрез електронни измервания контролираме точността на всеки етап от изработката и технологичната ефективност.

Имаме високо квалифициран персонал.

Използваме качествена екипировка – машини с точност 0,01мм и инструменти на водещи производители – SECO, ARNO, GUHRING, ISCAR, EMUGE FRANKEN, KENNA METAL.

Инструментална екипировка, щанци и матрици фрезоване
Наша силна страна е натрупания много годишен опит в областта на конструирането и изработката на щанци за метални изделия от листова ламарина и матрици за термоформоване на пластмасови изделия. В тези две области можем да Ви бъдем полезни през целия процес на създаване на ново изделие от идеята за нов продукт до пускане на пробна серия.
По указания, скици или чертежи на клиента проектираме и изработваме и всякакъв друг вид екипировка – леярски форми, матрици за шприц и блас автомати и др.

Инструментите се тестват в реални условия и се предават на клиента след успешна пробна серия.

Заваряване

Изпълняваме отговорни отделни заварки и цели заваръчни конструкции чрез следните заваръчни методи:

  • електро дъгово заваряване с топящ се електрод (ротилов,базичен).
  • електро дъгово заваряване в защитна газова среда – ВИГ, с нетопящ се електрод от волфрамовоториева сплав и топящ се добавачен материал .

Заварявани метали: всички видове стомани, чугун, неръждавейка, титан, алуминий и медни сплави. Извършваме проверка на качеството на заварките чрез неразрушаващи методи – радиографичен контрол /гама и рентгено дефектоскопия и ултразвук/ по БДС EN ISO 1435, БДС EN ISO 5817, като и предоставяме сертифициран документ за проверката. Чрез последваща обработка на сборната заваръчна единица на цифрови обработващи центри сме изработвали лагерни тела, водачи и др., машинни възли, подложени на големи натоварвания и с изисквания за точност от 0.01мм.

КАЧЕСТВО

За нас постоянното високо качество на нашите продукти е от първостепенно значение. Това означава ежедневно усъвършенстване и повишаване на квалификацията на нашия персонал, прилагането на добри практики, организирани съгласно изискванията на ISO 9001:2008, използването на нови технологии в машиностроенето, предоставени от лидерите на пазара в съответната област.

Ренишоу пробери СимкоТех ползва уредите на Ренишоу (Renishaw), международно призната компания в областта на измерванията в металообработката.
С помощта на пробера OMP40-2 ние можем да извършваме измервания на критични размери, постоянен мониторинг на обработката на даден детайл, компенсация на износването на инструмента в движение (практически без да се спира обработката), бързо намиране на базови координати и гъвкаво компенсиране чрез офсети.

Контактният пробер за инструменти OTS ни позволява да правим първоначално и текущо измерване на дължината и диаметъра на инструментите или иначе казано, предоставя, във всеки един момент, информаця за износването му.

Тези и още много други измервания, които можем да извършваме с помощта на продуктите на Renishaw, през целия производствен процес, ни помагат да повишим степента на автоматизация, да намалим човешкия фактор в нашата работа и да гарантираме високо качество.

МЕТАЛООБРАБОТКА

Услугите предлагани от СимкоТех включват единично и серийно производство на малки и едрогабаритни щанцови метални изделия от листова ламарина, проектиране и изработка на различни видове инструментална екипировка – щанци, матрици за термоформоване, шприц и бласт автомати, леярски форми. Моделиране на изделия – изготвяне на дървен или пластмасов модел на изделието.

 

    СимкоТех предлага CAD/CAM проектиране и няколко вида студена металообработка на своите клиенти:

  • 3 осна фрезова обработка на вертикален CNC обработващ център (цифрова фреза) с висока степен на прецизност при възможни габарити на обработваните детайли до 1100 / 560 / 635мм.
  • Стругова обработка на детайли с диаметър до 600мм и дължина до 1500мм.
  • Кръгъл шлайф – вътрешен и външен.
  • Моделиране – създаване на прототипи от дърво или техническа пластмаса
  • Отливане на алуминиеви детайли.
КОНТАКТИ

СимкоТех- Металообработка и инстументална екипировка – simkotech.com

Mоб. тел.: 0878 937 127
Е-mail: office@simkotech.com

Текст и изображения:

За автора