ТЕРМОНОРД ООД – Дограма Варна

ЗА НАС

4Фирма “ТЕРМОНОРД” ООД съществува на българския пазар от 2006 г. Оттогава изработването и монтирането на AL и PVC дограма е основен предмет на дейността й. Работим основно с AL и PVC системи за врати и прозорци на водещи европейски и български производители.
Ръководството на „ТЕРМОНОРД” ООД декларира, че се стреми да постигне оптимални условия за ефективно и ефикасно управление на Системата по качество. Системата за управление на качеството е разработена в съответствие с изискванията на EN ISO 9001: 2000.
Основна цел на нейното разработване и внедряване е желанието на Дружеството да постигне убеденост в способността си да произвежда продукти, съответстващи на изискванията за качество, съгласно възприетата практика в страната и Европа.

PVC дограма – в последните 15 г. това е най-разпространената дограма заради оптималното съотношение цена/качество.
Материалът, от който е изработена е полимер (поливинилхлорид) като, често се добавят различни добавки за повишаване на качествата.
Предимство на тази дограма е, че самият материал е добър изолатор на температура и съчетан с многокамерна изработка осигурява наистина отлични изолационни качества, като фактор за изолационните и качества е не само броят на камерите на профила, а също така ширината на профила и дебелината на стените му.

Може да бъде оцветен в широка гама цветове, като дори има модели с цвят и шарки наподобяващи дървесен декор, което постига естетическия ефект на дървената дограма.

Формата и оптиката на дограмата, позволява много различни изгледи и комбинации, които да отговарят на Вашите изисквания.
Материалът е екологично чист и подлежи на рециклиране.

В зависимост от конкретните изисквания и предназначение , вариантите за съчетаване и комбинацията от профили и обкови е многообразен и предоставя богат избор.

Възможна е изработката на нестандартни форми , материалът позволява изработката на сводове, многоъгълни конструкции и др.

ПВЦ ДОГРАМА

Със своята 3, 4 и новата 5 камерна система , профилът VIVA Plast осигурява висока топло- и хидроизолация дори и при най-тежките климатични условия.

Поставеният при производството TPV уплътнител позволява по-добра водо- , топло- и звукоизолация при температура от -50С до +70С градуса, с което същевременно се увеличава енергийният капацитет на дограмата.

Използва се 24мм стъклопакет съответстващ на световните стандарти за висококачествена звуко- и топло- изолация.

С използването на еднотипен усилващ метален профил, се улеснява производственият цикъл.

Богатият избор на профили позволява лесен избор на желаният дизайн.

Използването на най-новитe немско-австрийски технологии, инструменти и материали, осигурява производството на висококачествени профили.

Облицованият с фолио в богата цветова гама PVC профил, позволява приспособяването му към всеки интериор и вкус.

Като използва най-качествените суровини съгласно световните стандарти, продукцията е издържлива на екстремни климатични условия.

ЛУЛМИНИЕВА ДОГРАМА

Алуминиевата система на фирма „Алтест” – „530 ЕСКИМОС” се различава от системата „ПОНИ” по това, че е с прекъснат термо мост чрез полиамид, който е 24 мм при профил каса и 20-22 мм при профил крило. Функцията на полиамидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.

Системата изцяло отговаря на всички европейски стандарти.

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния – както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.
Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения – централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС”. Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 29 мм в зависимост от желанието на клиента.
Според стандарта DIN 1725 T1 алуминият, използван за изработката на профилите от системата „530 ЕСКИМОС”, е AIMgSiO0,5 F22 и отговаря на всички стандарти и норми за качество.

СТЪКЛОПАКЕТИ

Конструкция на стъклопакета:
Стъклопакетът представлява съвременен вариант на двойното остъкляване, при което два или повече листа стъкло, разделени един спрямо друг от въздушна междина, са обединени в общ херметичен модул подходящ за вграждане. Така изработен стъклопакетът се явява като строителен елемент. Предназначен е основно за външното остъкляване, но може да се използва и в интериора.
За да се осигури сух въздух в пространството между стъклата, дистанциониращата рамка се пълни с абсорбиращо вещество. Рамката се залепва към стъклата двустранно с бутил, който се явява като първа бариера против преминаване на водни пари. Като втора бариера се използва еластично винилово уплътнение с полисулфид, полиуретан, силикон или хотмелт.
Материалите, използвани за изработка на стъклопакети трабва да имат достатъчна механична здравина, устойчивост на UV светлина, дифузия на газове и влага, мразо- и топлоустойчивост.

Критерии за избор на стъклопакет:
Разнообразието на произвежданите стъкла е много голямо и това може да обърка неподготвения потребител. За правилна ориентация в това многообразие първо е необходима точна представа за това при какви условия ще се експлоатира един стъклопакет. По-важните критерии за избор на остъкляване са:
предназначението на сградата
климатичните условия на района, в които ще се строи сградата
ориентацията на фасадите спрямо слънцето и преобладаващите ветрове
позицията на инвеститора или собственика по въпроса за бъдещите разходи за отопление и охлаждане
възможността и желанието за първоначална инвестиция
Светлинни, топлинни и шумоизолационни характеристики:
Светлинни характеристики:
LT (light transmission) – светлопропускливост, т.е. процентът от слънчева светлина, която преминава през стъклопакета
LR (light reflection) – светлоотражение, т.е. процентът от светлина, която се отразява от външното стъкло на стъклопакета и не се пропуска в помещението
UVT (ultraviolet transmission) – пропускливост на ултравиолетови лъчи измерена в проценти.
Топлинни характеристики:
ЕА (energy absorption) – процентното съдържание на енергия (топлина), което стъклото/стъклопакетът поглъща в масата си.
ЕR (energy reflection) – процентното количество енергия (топлина) от целия спектър на лъчение, което се отразява от стъклото/стъклопакета.
SF (solar factor) – соларен фактор, който изразява в проценти общото количество топлина, което е било пропуснато от стъклопакета в помещението.
U [W/m2.K] – коефициент на топлопредаване. Колкото е по-ниска стойността на коефициента на топлопредаване U, толкова по-добра е топлоизолацията, осигурена от даден материал.
Шумоизолационни характеристики:
Rw dB – коефициент на щумоизолация измерен в децибели.
Приема стойности в рамките на 25 за обикновено остъкляване, 30 за обикновени стъколпакети с дебелина от минимум 20мм, 35 за еднокамерни стъклопакети с по-голяма дебелина, 40-45 за двукамерни стъклопакети, над 50 за нестандартни конструкции.
Подтискане на шума в % – спомагателни данни в сравнение с обикновено остъкляване без шумоизолационни качества.

ГАЛЕРИЯ

4d6579b6d0urn-jpg-886-556-cc-dri-r75ptm41xffa47c85cbeurn-jpg-805-555-cc-dri-58wrly3gwle297c981b3urn-jpg-873-557-cc-dri-oll6emjfzyb6d50abd73urn-jpg-860-559-cc-dri-p5aqkd75oza26bdeabdfurn-jpg-960-720-cc-dri-513ckhyz1fa1ze7rm546550516bb8urn-jpg-443-561-cc-dri-pns2trgdac28328e9ca1urn-jpg-848-558-cc-dri-kiefqezigy2597e0fe33urn-jpg-960-720-cc-dri-7rq6ngyz1fa1yag17up66c75c68d1urn-jpg-782-554-cc-dri-332bw6d6v76f7f674bc0urn-jpg-906-561-cc-dri-cgbxixa4mk
КОНТАКТИ

ТЕРМОНОРД ООД – Дограма Варна – dogramavarna.alle.bg

Адрес: гр. Варна ул. “Христо Смирненски” 147
Моб. тел.: 0896 100 000

Текст и изображения: dogramavarna.alle.bg

За автора