ЮТА – Нетъкан текстил

ЗА НАС

utaФирма ЮТА е основана през 1929г. След 1970г. използвайки натрупания производствен опит и внедрявайки прогресивни технологии, предприятието усвоява производството на нетъкан текстил. Понастоящем ЮТА АД продължава утвърденото си производство на леки и среднограмажни нетъкани текстилни материали от синтетични /предимно полиестерни/ или естествени /в по-редки случаи/ влакна и изделия от тях. Предприятието е със значим пазарен дял и традиционен производител в страната на:

  • висококачествена обемна вата /както и трудногорима вата/ за топли връхни облекла, работни облекла, спални завивки и мебелни пълнежи;
  • тапицерска вложка от кокосови влакна за мебели и матраци;
  • противопрахови маски за лични защитни хигиенни средства;
  • филтърни материи за автомобилни филтри, климатични и хладилни инсталации;
  • помощни материали за шивашката промишленост – за раменни вати, за бродерии, подлепващи материи и други.
Тенденцията в последните години е производство на изделия ориентирани към крайния клиент:
  • олекотени завивки и спални комплекти – различни дизайни и дебелини;
  • възглавници – с пълнеж от силиконизиран пух на топчета;
  • стелки за матраци /включително непромокаеми/;
  • медико-санитарни изделия за еднократна употреба;
  • рекламни материали – покривки, знамена, транспаранти и други – печатани според дизайн и желание на клиента.

Усилията на ръководството на фирмата са изцяло насочени към производството и продажбата на продукция, която най-пълно да удовлетворява конкретните потребности и очаквания на всеки клиент. Постоянното качество в работата на персонала на ЮТА, гарантирано от изпълнението на изискванията на ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004, е залог за постигане на поставените цели -ефективна инвестиционна политика и усъвършенстване на технологиите.

ТЕХНОЛОГИЯ

ЮТА АД – Русе, производител на леки и среднограмажни нетъкани текстилни материали от синтетични /предимно полиестерни/ или естествени /в по-редки случаи/ влакна и крайни изделия от тях.
Технологиите за тяхното производство, разработени във фирмата са разнообразни и създават условия за получаване на изделия с различни потребителски качества. Тези изделия категоризирани по технологичен признак са: адхезивно-свързани обемни, адхезивно-свързани плоскостни, топлинно-свързани плоскостни, иглонабити, иглонабити и адхезивно свързани, иглонабити и армирани.
Основното технологично оборудване на “ЮТА” АД, са машини и инсталации на фирми от Австрия, Германия и Швейцария. “Fehrer”, “Мооr”, “Babkock”, “Кuesters”, “Befama”, “Hergeth”, “Buser” и др. На базата на тези машини и инсталации фирмата разполага с капацитети, които могат да задоволят количествените и качествените потребности на местния пазар и е в състояние да произвежда и за износ.
Предприятието е единствен производител в страната на тапицерска вложка от кокосови влакна за мебели и матраци, противопрахови маски за лични защитни хигиенни средства, филтърни материи за автомобилни филтри и климатични и хладилни инсталации и основен производител на висококачествена обемна вата Ватекс за топли връхни и работни облекла, спални завивки и мебели.

От началото на 2004г., затваряйки производствения цикъл, предприятието включи в дейността си и производството на крайни изделия от произвежданите нетъкани текстилни материали: олекотени спални завивки, шалтета, възглавници, стелки за матраци и непромокаеми стелки за матраци, чаршафи за еднократна употреба, санитарно-хигиенни изделия за еднократна употреба, хотелски чехли, противопрахови маски, въздушни филтри и други. “ЮТА” – АД разполага с машинен парк, на който се осъществяват допълнителни обработки: печатане, наслояване с термопластични смоли, промазване, фигурално прошиване.
Сфери на приложение: шевна промишленост, мебелна промишленост, пътно строителство, селско стопанство, галантерийна промишленост, медико-санитарни хигиенни изделия, електроизолационни материали, рекламната промишленост, за бита.

ГАЛЕРИЯ

Hewlett-PackardmaskiHewlett-Packardruselin1ruselin2Hewlett-Packard
КОНТАКТИ

ЮТА – Нетъкан текстил – www.yuta-jsc.com

Адрес: гр. Русе, бул.”Трети Март” № 40
Тел.: 082 820 687; 082 822 698
E-mail: yuta@ yuta-jsc.com

Текст и изображения:www.yuta-jsc.com

За автора