“Благополучие” СД – производство на брашна Павликени

ЗА НАС

ScreenHunter_1949 Sep. 26 08.35Производство на пълнозърнести брашна и консумативи на зърнена основа за хлебопроизводството и сладкарството.

Фирмата прилага оригинални методи и технологични решения за повишаване на функционални свойства в изделията, като се стреми непрекъснато и все по-пълно да удовлетворява нуждите и очакванията на клиентите;

Малкият семеен бизнес за 15 години е предоставил на хранителната индустрия над 7 000 тона консумативи, които по естествен път са включвани в изделия за рационално и диетично хранене.
Успехите за изминалия период се дължат на:
Съпричастност към проблемите на храненето и диетологията;
Създаване на собствено „Know-haw” върху богата практична и теоретична подготовка;
Реално управление процесите на производството в съответствие с принципите на системата НАССР;
Бързо внеряване и изпълнение на националните и европейските стандарти за безопасност на произвежданите храни;
Поддържане и управление на модерна инфраструктура на работната среда;
Постоянен подбор на доставчиците и контрол върху дейността им;
Непрекъснато повишаване на знанията и уменията на персонала; прилагат се мотивационни схеми за привличане на квалифицирани специалисти;
Ефикасност на системата НАССР, чрез внедрения системен подход на управление;
Технология:
В производството на пълнозърнести брашна и консумативи се прилагат авангардни технологии, свързани с прилагане само на физически процеси за подобряване качеството на протеина, скорбялата и хранителните фибри от натуралните суровини;

Управление:
Управлението на фирмата се осъществява от Янко Янев, който е с висша инженерна квалификация в областта на хранителните технологии, в т.ч. преработката на соята. Той притежава научно-приложни знания в преработката на зърнените и зърнено-бобовите култури, както и в механизма на метаболитните процеси при рационалното и диетичното хранене, автор на множество патенти, научни и научно-популярни статии и доклади на наши и международни форуми.

Чувствам се щастлив, когато моята опростена формула на пълнозърнестия хляб минава през ръцете на хлебаря и той, уверен, че е реализирал желанието на своите клиенти, се радва на успехите си; когато неговото – мое хлебно изделие се оцени от майката и като слънчева ласка помага на детето да расте здраво; когато цялото семейство стане съпричастно кън ниско енергийния прием, че проблемът затлъстяване да е станал значим за нацията, че хлебопроизводството разполага вече с проверени решения…

Аз чувствам благодарността на хората дори когато оставам анонимен. За мен, постигнатото през годините ми създава увереност, че пътя, по който водя фирмата е правилен.”

УСЛУГИ И КОНСУЛТАЦИИ
Специалистите на фирма „Благополучие” извършват следните видове услуги и консултации:

 • По въвеждането на нови асортименти хлебни изделия;
 • По разработване на рецептури за ниско калорични закуски от многолистно тесто;
 • По обучение за провеждане на дезинфекциозни и асептични мероприятия;
 • По модернизацията на производството;
 • По изготвяне, въвеждане и одит на системета НАССР;
 • По изготвянето на анализ на определени, проблемни пазари;
 • Смилане на ишлеме на всякакъв вид зърнени, зъно-бобови култури, семена и билки до брашноподобни структури;
 • Преработка на ишлеме на соя до пълномаслен соев шрот;
 • Приготвяне на ишлеме на много компонентни, брашноподобни смеси за хранителни и фуражни цели;
 • Специализиран транспорт за превоз на продукти за хранителни цели;
 • Складова площ за съхранение на пакетирани суровини и храни от неживотински произход;
СЪВЕТИ И РЕЦЕПТИ
Някои полезни съвети и рецепти
С Натюрпро 02
Рецепти с натюрпро 02

 • Напитка Кандиловец

1 ч.ч. вода, 2 с.л. Натюрпро 02, 1 ч.л. какао; Компонентите се смесват и разбъркват на студено, след което суспензията се загрява на котлон докато се надигне “калпакът”. По желание се добавя захар на вкус или синтетичен подсладител. 100 мл от напитката съдържат 293 kJ или 70 kcal. Препоръчва се напитката да се приема сутрин, вместо закуска или половин до един час преди най-силното ядене. За страдащите от диабет се препоръчва да консумират напитката най-малко два пъти дневно – сутрин, преди закуска и вечер, преди сън. За активно спортуващи три до пет приема на ден при разчет: преди храна, след тренировка и преди сън. Сумарното количество на Натюрпро за деня не трябва да бъде по-малко от 2 g / kg маса.

 • Плодов шейк с Натюрпро

Към 200 мл. рядка плодова каша, свеж плодов сок или нектар се добавя 1 с.л. Натюрпро. Сместа се разбива добре и се консумира студена.

 • Крем Фантазия

250 g голозърнест овес или овесени ядки, 1 ч.ч. Натюрпро 02, 3 с.л. Мейс-фино царевично брашно, 1ч.ч. едро нарязани орехи, 1ч.ч. стафиди 1л вода, захар или подсладител на вкус; Към половин литър вряща вода се добавя овеса и след около 10 мин. се добавя останалата вода, в която предварително са разбъркани Натюрпро-то и царевичното брашно. Бърка се енергично още 5 минути след като отново заври, прибавят се орехите, стафидите и захарта и кремът се снема от огъня. Още като полутечна маса, кремът се разсипва в купички. Поднася се студен с подходяща украса.

С Мейс

Приложение на фино царевично брашно Мейс

 • Фино царевично брашно Мейс – практически насоки

Практически насоки за приложение на фино царевично брашно “Мейс” в сурови и малотрайни, безструктурни колбаси с обвивка и пастети Анотация: Финото царевично брашно “Мейс” е 100% натурален продукт. Той е приоритетен асортимент от производствената листа на СД “Благополучие” – Павликени. Произвежда се по оригинална технология, която включва задължителен входящ контрол на суровината, изпичане на царевичните зърна при 180?С, микронизирането им на горещо и незабавно пакетиране на готовия продукт в натронови торби, зашити на прегънат ръб. Максимален размер на 95% от частиците под 120 микрона. “Мейс” се характеризира с нулева бактериална обсемененост. Съдържанието на свързана влага е под 5%, състояние близо до абсолютно сухото вещество. Царевичното брашно “Мейс” жадно поглъща вода и образува каша без мирис и вкус. Възможността за включване “на сухо” в кутировъчната смес допринася точно и лесно да се дозират вкусовите и ароматни добавки, веществата за запазване и засилване на цвета, стабилизаторите, и всички останали адитиви, внасяни в сухо състояние. Това предимство позволява добра повторяемост на производствените резултати. В състава на кутировъчната смес “Мейс”участва до 3%, пресметнат като сух продукт. При изпичане или сваряване на колбаса, или при стерилизация на пастета продуктът желира, много добре се разпределя в общата маса, задържа водата и емулгира мазнината, проявява допълнителен синергичен ефект спрямо добавените емулгатори. Икономиката при прилагане на “Мейс” е силен, стимулиращ фактор за производителя – без никакъв риск от влошаване на качеството се повишава рандемана.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_1939 Sep. 26 08.28ScreenHunter_1940 Sep. 26 08.28ScreenHunter_1941 Sep. 26 08.28
КОНТАКТИ

“Благополучие” СД – производство на брашна Павликени – prosperity-bg.com
Адрес: гр. Павликени, Индустриална зона, Ул. Тошо Кътев 4 (бивша Търговия на едро)
Тел.: 0610 5 27 69
Моб.тел.: 0887 863 292
Е-mail: prosperityco1990@ yahoo.com; prosperityco1990@ abv.bg

Текст и изображения: prosperity-bg.com

За автора