“Еко – Билко” ЕООД

ЗА НАС
ScreenHunter_6865 Aug. 04 19.26“ЕКО- БИЛКО” ЕООД с. Триград е производител на екологично чист продукт – мурсалски (триградски) чай, отгледан на естественото му находище, надморска височина над 1200 м, в подножието на скалите на Триград.

МУРСАЛСКИ ЧАЙ
Чай от естествените му находище – от скалите на Триград – от Планината на Орфей!
Мурсалският (Триградски) чай обича слънцето, височината, свободата, затова на него му е най-добре на върха на самите скали, за да го грее слънцето отвсякъде и да пие от животворните му лъчи енергия, която после да върне на нас – Хората.
Напече ли го слънцето, особенно по време на цъфтежа (месец юли), надалеч се разнася лимонено-медения аромат на мурсалски чай, а над него рояци пчели се вият и се надпреварват да пият нектар от жълтите цветчета.
В добри и лоши времена мурсалския чай е на почит за нас. Разболее ли се човек от простуда, корем ли го заболи, напрегнат ли е – пак се обръща към него с надежда и тя се оправдава. Това го твърдят не само триградчани , но и вече хората от различни краища на България, и затова все повече го ценят и търсят.
Но все питат дали е истински! – Да, истински е, в пълния смисъл на думата, защото го отглеждаме и расте на естественото за него място в скалите и в подножието на скалите на Триград, с много любов.

Според д-р Анатолий Аликовски и неговите дългогодишни изследвания за влиянието на мурсалския чай върху човешкия организъм, поместени в неговите изследвания на мурсалския чай, билката има силно антиоксидантно действие, дължащо се на цинка в нея, т.е. изчиства отровните вещества от организма на човека и засилва имунната му система.

Доказано е съдържанието на над 22 миклоелемента желязо, мед, кобалт , селен, натрий, калий и други.

Притежава силно антиоксидантно действие, тонизиращо, общоукрепващо, антианемично и диуретично действие.
Намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт, инсулт, предпазва от развитието на раковите клетки.
Подпомага сърдечната дейност.
Помага при заболяване на простатата и трудно уриниране, стимулира потентността.
Отлично средство при заболяване на бъбреците и пикочните канали.
Има силно противовъзпалително, противомикробно и антибактериално действие, отлично средство за лечение на простудни заболявания – кашлица, възпалено гърло, грип, бронхити и други заболявания на дихателната система.

ПРИГОТВЯНЕ НА МУРСАЛСКИЯ ЧАЙ

Начин на употреба:

2-3 стръкчета се нарязват и заливат с 500 мл. кипяща вода.
Оставя се да кисне в продължение на 5-10 мин.
Подслажда се с пчелен мед, боров мед или захар.
Пие се три пъти дневно.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_6861 Aug. 04 19.22ScreenHunter_6862 Aug. 04 19.22ScreenHunter_6863 Aug. 04 19.22ScreenHunter_6864 Aug. 04 19.22
КОНТАКТИ

“Еко – Билко” ЕООД – eko-bilko.free.bg
Адрес: с. Триград, обл. Смолян
Моб.тел.: 0895 456 693; 0898 527 254
E-mail: eko.bilko@ gmail.com

Текст и изображения: eko-bilko.free.bg

За автора