“МЕЛКО”

ЗА НАС

stratos_fresh_s_xБрашната “МЕЛКО” са гаранция за висококачествен продукт с гарантиранпроизход. “МЕЛКО” притежава над 15% пазарен дял и се дистрибутира в цялата страна. Наши приоритети са качеството на продукта и удовлетвореността на клиента. Сред основните причини клиентите да изберат нашите продукти и да ни гласуват доверие като доставчик са:

R&D – Разполагаме с най-модернаталаборатория в страната и можем да правим пълен анализ на зърното и на брашното. Това ни дава възможност да разработваме нови продукти с по-добро качество и да следим качеството на суровините, които купуваме и брашната, които произвеждаме. Имаме и пекарна зала, където тестваме всяка партида брашна, за да сме сигурни, че всяка една доставка отговаря на нашите високи стандарти. Ние сме в постоянен контакт с най-развитите европейски фирми и институти, за да можем винаги първи да предложим на нашите клиенти най-новите световни иновации.
планзихтериВ предприятията произвеждащи продуктите “МЕЛКО” е внедрена системата HACCP. Най-голямата от седемте мелници, работещи

“МЕЛКО” – “МЕЛКО” Сливен, е първата в България мелница сертифицирана по ISO 9001:2008, а от началото на 2011г притежава и сертификат ISO 22000:2005. Добрите производствени практики и безкомпромисното съблюдаване на утвърдените стандарти стана причина “МЕЛКО” Сливен да е първото предприятие в страната получило одобрение да произвежда брашна по Утвърдения Стандарт “България”.

Освен добрата организация на дейността, мелниците “МЕЛКО” разполагат и с най-модерно немско оборудване на изключително високо ниво. Това оборудване отговаря на всички стандарти за качество. Наред с технологичната си модернизация, всяка мелница има на свое разположение над 40 силозни клетки, които дават възможност за сортиране на пшеницата по различни качествени показатели с цел прецизно смесване и производство на голямо разнообразие от продукти с различни характеристики, съобразени със специфичните нужди на клиентите, и с винаги постоянно качество.

С добре организираната си структура по изкупуване на зърно и големите силозни и складови вместимости, “МЕЛКО” може да си осигури закупуване и съхранение на цялата нужна суровина още в началото на кампанията, а ако реколтата в страната не отговаря на високите изисквания за качество на продукта “МЕЛКО”, може да бъде внесена суровина, така че да се гарантира зърненият баланс и целогодишното качество на брашната, които по нищо не отстъпват на тези в Германия, Италия или Франция.
За удобство и улеснение работата на клиентите продуктите “МЕЛКО” се предлагат във всички видове разфасовки от 0,5 кг, 1 кг, 2 кг, 5 кг, 10 кг, 25 кг, 50 кг, биг баг и насипно.

Също така стратегическото разположение на седемте мелници, работещи под марката “МЕЛКО” е гаранция за навременна доставка до всяка точка на страната.

“МЕЛКО” предлага пълна гама продукти. Започвайки от основните брашна, добре познати на пазара и традиционно използвани в производството на масовите хлябове – Бяло, Добруджа и Типово брашно, през изцяло натуралните продукти – брашно тип 450 и пшеничен грис, радващи се на широка популярност сред професионалните сладкари и любителите кулинари.

ПОТРЕБИТЕЛСКИ БРАШНА

Готов микс за ПЪЛНОЗЪРНЕСТ хляб
микс бял хлябГотовият микс е предназначен за ръчен, или приготвен в хлебопекарна пълнозърнест хляб, който е богат на естествени фибри, витамини и минерали, които са важни за набавяне необходимата енергия на организма и подобряване на храносмилането.

Готов микс за МНОГОЗЪРНЕСТ хляб
микс хляб луксГотовия микс е предназначен за ръчно приготвяне или изпичане в хлебопекарна на здравословен бял хляб, който се отличава със специално селектиран микс от семена, неустоимо хрупкава коричка и пухкава средина.

Готов мик за БЯЛ хляб
За ценителите на традиционния бял хляб, който може да бъде приготвен ръчно, придавайки му желаната форма или да бъде замесен лесно в хлебопекарната, добавяйки единствено вода и мазнина.

Готов микс за хляб ЛУКС
микс хляб луксГотов микс за приготвяне на хляб “Лукс”, характеризиращ се с изключителна мекота и пухкавост. Пшеничен микс , обогатен с картофено и оризово брашно, богати на витамини и минерали.

Готов микс за БЯЛ хляб
микс бял хлябПредназначен е за направата на хляб и хлебни изделия, в домашни хлебопекарни. Не се нуждае от допълнително влагане на съставки. Добавя се единствено вода и мазнина.

Готов микс за хляб “ЛУКС”
микс хляб луксГотова смес за приготвяне в домашни условия на хляб “Лукс”, характеризиращ се с изключителна мекота и пухкавост. Пшеничен микс , обогатен с картофено и оризово брашно, богати на витамини и минерали.

ОСНОВНИ БРАШНА

Брашно Тип 500 ЕЛИТ
елит_50Брашно тип 500 произведено от подбрана, висококачествена пшеница с
високи хлебопекарни качества. Използва се за хляб с висок обем около 3000см, погачи, закуски. Високо водопоглъщане, подобрен цвят на кората
на изделията. При изпичане се получава равномерна и еластична средина, кората е тънка, хрупкава с приятен аромат.

Брашно Тип 500 КЛАСИК
класик_50Брашно тип 500 с високи хлебопекарни качества.
Използва се основно за хляб с обем около 2800см, по-евтина алтернатива за производство на пици и баници. Високо водопоглъщане. При изпичане се получава равномерна и еластична средина, кората е тънка, хрупкава с приятен аромат.

Брашно Тип 500 СТАНДАРТ
стандартБрашно тип 500 с добри хлебопекарни качества.
Използва се основно за хляб с обем около 2600см, по-евтина алтернатива за производство на пици и баници. Високо водопоглъщане. При изпичане се получава равномерна и еластична средина, кората е тънка, хрупкава с приятен аромат.

Брашно Тип 450
тип 450 Брашно тип 450, подходящо за производство на сладкарски изделия.

Брашно Добруджа Тип 700
добруджаПредназначено за производство на хляб Добруджа и други диетични тестени изделия.

Грис
грис 50Пшеничният грис е предназначен за приготвяне на десерти, закуски, гарнитури, предястия и пасти. Подходящ за рационално хранене както на възрастни, така и на деца.

СПЕЦИАЛНИ БРАШНА

Пълнозърнесто пшенично брашно.
пълнозърнесто_пшенично_50kgБрашно, получено при смилане на цялото зърно, без отделяне на нито една фракция от него. Полученият продукт осигурява идеална комбинация от полезни вещества нужни на организма, участващи в състава на пшеницата-минерали, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, витамини от Б-групата и високо съдържание на баластни вещества.

Пълнозърнесто ръжено брашно
Пълнозърнестото брашно съдържа по-малко количество белтъци, по-малко количество нишесте, но е с по-високо съдържание на хранителни влакнини от пълнозърнесто пшеничното. По-високо е и съдържанието на витамини от групата В, някои минерали (фосфор, манган, селен) и фитоактивни вещества. Тъмно пълнозърнестото брашно притежава всички изброени положителни за здравето ефекти на пшениченото пълнозърнесто, но с по-изразен протекционен ефект срещу захарен диабет, тъй като консумацията на ръжен хляб предизвиква отделяне на по-малко количество инсулин.

Пшенично ръжено брашно
пшенично_ръженоПшенично ръженото брашно притежава високо минерално и витаминно съдържание. Продуктите от пшенично-ръжено брашно спомагат за поддържане на нормалното телесно тегло, нормалните нива на кръвната захар. Съдържа ценни за организма витамини(В1,В2,РР),минерални вещества и влакнини.

Ръжено брашно
ръженоРъженото брашно е богато на минералите: манган, желязо, мед, цинк, селен, магнезий и на витамини от В група,съдържа поли феноли, които имат антиоксидантно действие. За разлика от пшеничното е с по-високото си съдържание на незаменимите аминокиселини (лизин и треонин). Ръженото брашно е изключително богато на фибри (до 22%), които стимулират функцията на червата и намаляват риска от запек. Водно разтворимите влакнини имат допълнителни благоприятни ефекти върху нивата на холестерола и кръвната захар.

Едрозърнесто пшенично брашно
едрозърнесто_пшеничноЕдро смляно пшенично брашно, без отделяне на нито една фракция от него.Запазва в състава си всички полезни вещества – витамини (В1,В2,В6), минерални вещества, влакнини.

ГАЛЕРИЯ

melko_mix_lux_xmelko_mix_multigrain_xmelko_mix_white_xmelko_mix_wholegrain_xstratos_fresh_s_xstratos_meki_xstratos_patry_xstratos_s_s
КОНТАКТИ

“МЕЛКО” – melko.bg

Адес: гр. Сливен, кв. Индустриален, П.К. 184
Тел.: 044 66 79 55
Факс: 044 66 78 65
E-mail: sales@ melko.bg

Текст и изображения: melko.bg

За автора