“П.И.К.Ко”

ЗА НАС

ScreenHunter 907Фирма “П.И.К.Ко” е създадена през 1992г с основна цел да предложи на хранителната индустрия нови суровини и ингредиенти, които да разнообразят производството и да доближат качеството му до това на световния пазар. Днес сме един от водещите доставчици в България на суровини и функционални ингредиенти за всички сфери на хранителната промишленост: шоколадови и захарни изделия, мелничарство и хлебопроизводство, млекопреработване и производство на млечни десерти и сладолед, месопреработване, консервна промишленост, производство на фини храни, снакс, безалкохолни и алкохолни напитки, спортни и здравословни храни, сухи смеси. Наред с това, в течение на годините ние разширихме дейността си и в други области: като храни за животни и домашни любимци, козметика, хартиена, текстилна, фармацевтична, кожарска, бояджийска промишленост, строителство, селско стопанство. А от края на 2006 г. ние разширихме дейността си и в областта на биозащитата, продукти за профилактика и терапия на заболяванията при животните. Създаде се едно ново, Ветеринарномедицинско направление във фирма П.И.К. Ко. АД.
За да се запознаете с нашата продуктова гама, изберете “Продукти” от менюто, а след това посочете типа на Вашето производство.

Като представител за България на водещи световни производители на суровини и функционални ингредиенти, сме в състояние да следим най-новите продукти и технологии и да ги предложим на своите клиенти.

За да се запознаете с фирмите, които представляваме за България, изберете “Партньори”.

Освен качествени суровини, нашата цел е да предлагаме помощ и компетентен съвет за разрешаване на специфични технологични проблеми или при внедряването на нови продукти. Затова създадохме екип от хора с отлични познания и опит в технологията на всяко конкретно производство. А за да достигнат нашите продукти до всяка точка на страната, разполагаме със складова мрежа и собствен транспорт. Разполагаме със собствени офиси и складове за директно обслужване на клиентите в Република Македония, Сърбия и Черна гора, Република Румъния.

Spoiler title

Предлаганите от нас суровини и функционални продукти се използват в широк спектър от производства: храни, безалкохолни и алкохолни напитки, козметика, фармация, фуражи, текстил, перилни и миещи препарати, разнообразни други изделия на леката промишленост. Тук имаме удоволствието да Ви запознаем с нашата продуктова гама и областите на приложение.

 • Контрол на безопасността и качеството на храните и фуражите
 • Суровини за шоколадови и захарни изделия
 • Суровини за месни продукти, колбаси, пастети, продукти от риба
 • Суровини за кисело-млечни продукти, сирена и сладолед
 • Суровини за фини храни, консерви, конфитюри и мармалад, топинги
 • Суровини за чипс, бланширани картофи, снакс и екструдирани продукти
 • Суровини за мелничарската промишленост и хлебопроизводство
 • Суровини за алкохолни и безалкохолни напитки
 • Суровини за миещи и перилни препарати
 • Суровини и фуражни добавки за животни и домашни любимци
 • Ветеринарномедицински продукти
 • Химикали за промишлеността
ПАРТНЬОРИ

1. DuPont Nutrition and Health/DANISCO

Един от най-големите световни производители на инградиенти за хранителната промишленост: емулгатори, стабилизатори, аромати, специални подсладители, ензими, стартерни култури.

http://www.danisco.com

2. BARRY CALLEBAUT

Световен лидер в производството на какаови продукти и шоколад.

http://www.barry-callebaut.com

3. AVEBE

Пазарен лидер в производството на картофено нишесте и деривати.

http://www.avebe.com

4. AMYLUM GROUP

Член на индустриалната група Tate & Lyle, Amylum има над 125- годишен опит в производството на нишестета и деривативи от царевица и пшеница.

http://www.tatelandlyle.com/Amylum

5. FUJI OIL

Fuji Oil Europe е с доказан опит в разработването на творчески и новаторски решения за различни приложения, където правилния избор на маслата е от основно значение. Fuji Oil се фокусира главно върху следните отрасли: шоколад, сладкарство, бисквити, вафли, сладолед, храни за кърмачета. Fuji Oil Europe е особено известен с високите си еквиваленти на какаовото масло (CBE), заместителите на какаово масло (CBS) и(CBR) и функционални пълнежни масла. Основните суровини, които Fuji Oil Europe използва са от растителен произход и клиентите могат да разчитат на Fuji Oil Europe за Kosher Parve (Kosher OU).

http://fujioileu.accounts.combell.net/

6. THE SOLAE COMPANY

Стратегически съюз между DuPont, Bunge Limited и Central Soya за създаването на нови и иновативни продукти от соя: протеини и лецитин.

http://www.solae.com

7. PRAYON RUPEL

Световен лидер в производството на фосфорна киселина и фосфати с техническо и хранително качество (изкуствени торове, перилни препарати, хранителни добавки, препарати с разнообразно техническо приложение) и създаването на специални продукти на неорганичната химия.

http://www.prayon.com

8. Firmenich

Един от най-големите производители на аромати за хранителната промишленост, със световно присъствие.

http://www.firmenich.com

9. FrieslandCampina DMV

Производител на млечни протеини, деривативи и функционални добавки за хранителната и фармацевтичната индустрия, подразделение на холандския кооператив Campina. http://www.dmv-international.com

http://www.frieslandcampina.com/english/

10. PB GELATINS/Tessenderlo Group

Третият по голeмина в света производител на желатин от разнообразни суровини, част от химическата групировка Tessenderlo Group.

http://www.pbgelatins.com

11. TEREOS SYRAL

Водещ производител в Европа на нативни и модифицирани нишестета, подсладители, алкохол и суроватъчни протеини.

http://www.tereos-syral.com

12. MÜHLENCHEMIE

Част от STERN WYWIOL GROUP, Mühlenchemie се специализира в производството на коректори за брашно, премикси и концентрати за хляб.

http://www.muehlenchemie.de

13. VISKO TEEPAK

Водещ производител на целулозни и фиброс обвивки за малотрайни, сурово-сушени, варено-пушени колбаси, колбаси от птичи меса и млечни продукти.

http://www.viskoteepak.com

14. CHARM SCIENCES INC.

Charm Sciences е световен лидер в разработването и производството на тестове за установяване качествотото на суровини и готова продукция. Чрез дистрибуторска мрежа в над 60 страни, Charm Sciences позволява установяването на широк спектър от остатъчни вещества, като по този начин се предотвратява нежелана контаминация в почти всяко хранително производство.

http://www.charm.com

15. FMC

Водещ световен производител на микрокристална целулоза и хидроколоиди

16. BHJ

BHJ е международен доставчик на функционални съставки и суровини от птиче и свинско месо за хранително-вкусовата, фуражната, фармацевтичната промишленост и храни за домашни животни. Тяхната марка Scanpro е сравнителен символ за качество в рамките на Европейската месопреработвателната индустрия.

17. PACOVIS

Водещ доставчик на добавки и функционални смеси, както и опаковъчни материали и консумативи за производителите в хранително-вкусовата индустрия.

http://www.pacovis.ch/EN/international

18. HASENOSA

Испанската компания предлага изключително широка гама от панировки и панировъчни системи за месо и риба, маринати и сухи сосове.

http://www.hasenosa.com

19. INTRACARE

Специализиран производител на ветеринарни продукти, концентрати и добавки за всички видове и категории животни.

http://www.intracare.nl

20. JOSERA

Водещ немски производител на витаминно-минерални концентрати, млекозаместители и готови храни за всички животни.

http://www.josera.de/

21. BIOFIBER

Диетични продукти за животни, базирани на натурални биологично-активни съставки. Немедикаментозни добавки и премикси.

http://www.damino.com/

22. JOOSTEN PRODUCTS

Водещ производител и доставчик на млекозаместители, базирани на мляко формули и други храни за животни.

http://www.joosten.nl

23. VEOS

Производител на функционални кръвни протеини и натурални оцветители за месопреработването и производството на храни за животни.

http://www.veos.be

24. TRISAL – МИНЕРАЛНИ ДОБАВКИ

Микро и макроелементни добавки за животновъдството

http://www.trisal.com/

25. Newborn Animal Care

Иновативна френска компания, разработваща специални продукти за новородени животни.

http://www.newbornanimalcare.com/

26. Mokate Ingredients

Водещ европейски производител на растителни сметани, пенообразуватели, мазнини на прах и топинг бази. Производствения процес на Мокате се базира на най-новите технологии, което осигурява високо качество продукти и защитава околната среда.

http://www.mokateingredients.com.pl

27. Borregaard

Eдин от водещите световни доставчици на ванилин и етилванилин, уникални с производството на устойчив ванилин, произведен от Норвежки смърч – естествена, възобновяема суровина. Борегард предлага широка гама от продукти, специално разработени за различни приложения като шоколадови, сладкарски, тестени и млечни изделия.

http://www.vanillin.com

КОНТАКТИ

“П.И.К.Ко” – pic-co.com
Адрес: гр. София, кв. Казичане, ул. Индустриална 3, Централен склад, Индустриална зона – Север
Тел.: 022 999 50 31; 02 999 50 32; 02 999 50 33
Факс: 02 999 95 14
E-mail: picco@pic-co.com

Текст и изображения: pic-co.com

За автора