“Стримона”

ЗА НАС

ScreenHunter_7415 Aug. 27 19.06СТРИМОНА започва дейността си през 1998г. като търговска фирма в областта на търговията с метали. Няколко години по-късно поради конюнктурата на пазара започва да търгува с рециклирани стоманени конструкции, които се налага да бъдат доокомплектовани или инсталирани. През 2003 година приема първите поръчки за производство на стоманени конструкции по задание и проекти на клиента. Изгражда собствена фабрика за производство на стоманени конструкции.

Днес вече с няколко годишна история СТРИМОНА е един от най-големите производители в България с пазарен дял 10%÷15% и една от фирмите с най-сериозен и стабилен темп на развитие.

Групата СТРИМОНА включва две динамично развиващи се фирми “СТРИМОНА СТРОЙ” и “СТРИМОНА” с предметна дейност: индустриално строителство, търговия със строителни материали и металообработка.

Целта ни е да завоюваме лидерски позиции в индустриалното строителство в България и Европа. Смятаме, че имаме потенциала да се наложим и докажем като един сигурен партньор в металообработката и строителството на сгради на базата на стоманени конструкции.

Младият и амбициозен екип в СТРИМОНА са работещи хора, които съчетават иновативно мислене с традиционен подход към работата.

Бързина и качество на най-добра цена.

ТЪРГОВИЯ
 • Метали – Стримона разполага с богата продуктова гама от профили от въглеродна стомана, арматурна стомана, електрозаварени арматурни мрежи, както и възможност за експресни доставки до строителната площадка или посочен от клиента адрес. Освен широката гама от стоманени продукти, фирмата разполага и с арматурен двор, където се извършва заготовка на всякакъв вид строително желязо за стоманобетонови конструкции.
 • Панели – Термоизолационните покривни и фасадни панели са един комплексен, самоносещ се конструкционен материал, специално разработен за покриване на покриви и фасади на сгради, предимно индустриални.
  Познати още като “сандвич-панели” те се състоят от два формовани стоманени листя и сърцевина от самозагасяща се полиуретанова смола.
  Стандартно стоманените листя използвани за производството на “сандвич-панели” биват поцинковани и след това допълнително покрити с “праймер” (грунд) и “финиш” (повърхностно покритие), което в общия случай е полиестерно покритие.
 • Габиони – Габионите представляват модули с правоъгълна форма и различни размери. Запълват се с речен или кариерен камък с подходяща фракция, съобразена с растера на мрежата. Габионите се характеризират с висока гъвкавост, дълготрайност, здравина, водопропускливост, икономичност и умело се вписват в околната среда. Намират приложение главно при предотвратяване на ерозионни проблеми, защита на откоси, изграждане на подпорни стени, хидротехнически съоръжения и други.Габионите са също много добре познати и от години се използват главно в областта на хидротехническото строителство.Габионите се произвеждат от шестоъглова двойно усукана мрежа с растер 6×8 или 8x10cm от дълбоко поцинкован (дебело покритие цинк), дълбоко поцинкован с PVC или с покритие Zn95Al5 (тип GALFAN) тел, и имат различни размери като височина, широчина и дължина.
 • Огради – Системи за оградни решения, включващи в себе си различни видове оградни пана, стълбове и портали, покриващи всички изисквания на клиентите за различни нива на защита. Те са сигурни, здрави, гарантирано дълготрайни и изглеждат добре. Приложими на практика във всички сфери от живота, те са универсалното решение при нужда от ограда – от къщи и вили през производствени и бизнес центрове, спортни площадки до летища и военни зони.
 • Строителни материали – В допълнение към представените тук продукти СТРИМОНА разполага и с богат набор от строителни материали, които допълват търговската й дейност. Част от продуктите, които фирмата продава са условно разделени в няколко основни групи, а именно: строителни материали за груб строеж – тухли, цимент, вар и варови разтвори, ВиК части и компоненти; система за външна топлоизолация – EPS и XPS плочи, сухи шпакловъчни смеси, мазилки; система за сухо строителство – тънкостенни поцинковани профили, гипсокартонени плоскости и прилежащите им аксесоари.
ПРОИЗВОДСТВО
Базата на Стримона е с обща площ 16 000 кв.м. от които 6000кв.м. са отделени за производствената дейност. Обслужването става посредством портален и мостови кранове, мотокари и вътрешно фирмен транспорт.

Екипът от инженери – строителни и машинни, с помощта на програми за 3D CAD-CAM моделиране (VISI, Mastercam и АutoCAD) има възможност да проектира и реализира всяко изделие или детайл от хартиен носител, мостра или файл във формат DXF,DWG,IGS,VDA и др. Така работниците ни работят с готови програми, с което се намалява до минимум възможността от грешки и значително се скъсяват производствените срокове. Нашите заварчици са сертифицирани от TÜV NORD България, което осигурява и гарантира високото качество на заварения продукт.

На този етап фирмата произвежда около 250 тона продукция месечно – метални конструкции, нестандартно оборудване, анкерни устройства и др., с възможности за увеличаване на капацитета и обема дейност.

Предлагайки високо качество, експедитивност и коректност в отношенията, ние сме ценени и търсени от нашите партньори в страната и чужбина.
ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ:

 • ЦПУ/CNC/машини за газокислородно и плазмено рязане на листова стомана
 • мобилни агрегати за плазмено рязане
 • ленто-отрезни машини
 • МИГ-МАГ апарати за заваряване в газо-защитна среда
 • магнитни пробивни бормашини
 • универсални фрези, стругове и настолни бормашини
 • хидравлични и ексцентрик преси
 • рундвал
 • абканти
 • гилотини
 • машина за огъване на тръби
СТРОИТЕЛСТВО
От фирма с основна дейност – производство на стоманени конструкции и детайли – СТРИМОНА се превърна в типична строителна фирма.

С решение на комисия от Камарата на Строителите в България и протокол 0167/08.10.2009г. фирмата е вписана в Централния професионален строителен регистър на строителя за изпълнение на строежи със следния обхват:

На основание чл.5, ал.1 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя:

Първа група – строежи от високо строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения;

На основание чл.5, ал.4 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя:

Строежи от първа до пета категория (с изключение на тези по чл.5, ал.6, т.1.1.5 и т.1.2.3)

С решение на комисия от Камарата на Строителите в България и протокол 0167/08.10.2009г. фирмата е вписана в Централния професионален строителен регистър на строителя на основание чл.6 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя:

Пета група – отдлени видове СМР съгласно Националната квалификация на икономическите дейности, позиция 45 Строителство с цифров код 45.21 (Общо строителство на сгради и строителни съоръжения), 45.22 (Строителство на покриви и хидроизолации).

Примерен списък на видовете Строително-монтажни работи, които СТРИМОНА изпълнява както със собствени специалисти и механизация, така и в сътрудничество с външни фирми-тясно специализирани в отделните строителни специалности, като подизпълнители за мащабни проекти:

 • Изкопни;
 • Кофражни;
 • Армировъчни;
 • Бетонови;
 • Изграждане на силно и слаботокови инсталации;
 • Изграждане на водоснабдяващи и канализационни инсталации;
 • Изграждане на отоплителни и климатизационни инсталации;
 • Монтаж на стоманени и стоманобетонови конструкции;
 • Озеленяване (паркоустройство) и вертикална планировка;
 • Изграждане на огради и оградни съоръжения;
 • Довършителни интериорни – окачени тавани, преградни стени от системата на сухото строителство, полагане на керамични настилки, инсталиране на санитарни аксесоари, шпакловъчни и бояджийски и други.
ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_7407 Aug. 27 18.44ScreenHunter_7408 Aug. 27 18.44ScreenHunter_7409 Aug. 27 18.44ScreenHunter_7409 Aug. 27 18.45
КОНТАКТИ

“Стримона” – strimona.net
Адрес: гр. Петрич, ул.”Тракия” №11
Тел.: 0745 696 00
Факс: 0745 696 04

Представителен офис
Адрес: гр. София, бул. “Братя Бъкстон” 33
Тел./Факс: 02 855 21 96

Текст и изображения: strimona.net

За автора