„Вайс профил”

ЗА НАС

ScreenHunter_1890 Sep. 03 08.02„Вайс профил” е бързоразвиваща се българска фирма и лидер в производството на PVC и алуминеви профилни системи за врати и прозорци (PVC и алуминева дограма).

Фирмата е основана през 2003 г., а на пазара е от 2004 г.

Заводът се намира в индустриалната част на столицата и разполага с 14 модерни екструдера. Годишният капацитет е от над 25 000 тона. Около 65 % от продукцията се изнася в над 25 страни.

Производствената ни база е на площ от 14 хиляди квадратни метра, разположена в собствен парк . Във „Вайс профил” работим над 500 души . Това е млад екип от икономисти, инженери, дизайнери, химици и специалисти, които непрекъснато създават нови продукти и търсят нови решения в строителството – както при производството на профили за врати и прозорци (дограма), така и при фасадните системи WPW 5000.

Водещото в нашата работа е връзката ни с най-новите научни постижения. Нашите специалисти са в тясно сътрудничество с Химико-технологичен и металургичен университет. Съвместните ни разработки ни правят новатори в различни сфери на производството и така отговаряме на високите изисквания на нашите клиенти и партньори.

Първи в България въведохме технологията за изработване на PVC-профили (ПВЦ дорама) с безоловни стабилизатори. Така показваме отговорност към здравето на нашите клиенти и към околната среда.

ПРОИЗВОДСТВО

Продуктите с марка Вайс Профил са символ на високо качество и екосъобразност. Производството им отговаря на най-високите стандарти, както по отношение на характеристиките на крайния продукт, така и по отношение на екологичната безопасност на производствения процес.

Следвайки тези принципи, екипът ни работи с учени от ХТМУ при разработването на нови продукти и технологии, сред които е и технологията за безоловното производство на ПВЦ профили (ПВЦ дограма), което първи въведохме на българския пазар.
За да гарантираме безкомпромисното качество на продуктите си, ние разполагаме с производствена база от най-висок клас.

Машините, с които работим, са от доказаните в областта марки – „Cincinnati” (Австрия), „ Krauss Maffei” (Германия), „Technoplast” (Австрия), „Greiner” (Германия), „Plasmek” (Италия). „Biltel”(Турция), „Fux”(Австрия). За да поддържаме тази високотехнологична база сме създали модерно оборудван инструментален цех с машини от водещите марки в областта „Мaкino”(Япония), „Sharmilles”(Швейцария), „Rais”(България), „Аberlink”(Англия) и др.

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА

„Хендел” ООД е основният представител на Вайс Профил за страната. Фирмата е специализирана в търговията с пластмасови и алуминиеви профили, аксесоари и консумативи за производство на ПВЦ и алуминиеви прозоречни и фасадни конструкции. Предлагат се алуминиеви композитни панели, парапетни конструкции, машини, инструменти и други. За периода на дейността си фирмата е обогатила продуктовата си гама до мащаби, позволяващи задоволяването на целия работен процес за изработване на прозоречни, фасадни и парапетни конструкции.

Компанията разполага с квалифицирани ръководни, технически и изпълнителни кадри. Екипът на фирмата е подготвен да се справя компетентно и в срок с поставените задачи, без компромиси в качеството при обслужване на клиента.

В търговските центрове на дружеството се предлагат продукти на утвърдени производители в сектора, поддържа се постоянна складова наличност на широка гама стоки, изпълняват се допълнителни- специфични заявки за материали и консумативи в кратки срокове.

Основните цели на „Хендел” ООД са свързани със запазване на качеството на предлаганите продукти; дългогодишно сътрудничество с утвърдени партньори и доказване на компанията като един от основните дистрибутори, инвеститори и изпълнители на територията на Република България.

На своите партньори „Хендел ООД” предлага знания, опит и коректно сътрудничество в реализирането на мащабни проекти.

 

Фирмата е изградила 12 складови бази в градовете: София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Плевен, Велико Търново.

 

“Вайс Профил” има развита широка търговска мрежа както на българския, така и на международния пазар. Марката „Вайс профил„ присъства сериозно на пазарите в Румъния , където разполага с 3 собствени склада в градовете Букурещ, Тимишуара и Кнуж, налагайки се като една от най- предпочитаните марки за PVC и АL системи на румънския пазар.

Фирмата има свои търговски представителства и в Сърбия, Албания, а от скоро и в Мозамбик. Продукцията на „Вайс Профил” е добре позната и на пазарите в Македония, Гърция, Босна и Херциговина, Хърватска, Украйна, Молдова, Грузия, Белгия, Германия, Италия, Нигерия, Испания, Казахстан, Узбекистан, Унгария, Англия и Съединените Американски щати.

ГАЛЕРИЯ

1_v7elfa8k_smaller2_dv6pd2j5_smaller3_wqoq7vhm_smaller5_5ytrb42i_smaller6_3152fdlh_smaller8_qpq6qs55_smaller
КОНТАКТИ

„Вайс профил” – weissprofil.bg
Адрес: гр. София, бул.”Илиенско шосе” №8
Тел.: 02 810 91 00
E-mail: weiss.profil@ dir.bg

Текст и изображения: weissprofil.bg

За автора