„Автоцентър – МП” ООД Варна

ЗА НАС

ScreenHunter_14392 Apr. 08 08.25Компанията „Автоцентър – МП” ООД е създадена през 2003 г. Четири години по-късно започва изграждането на търговско-сервизен комплекс. На обща площ от 2 200 кв.м. са разположени:

Шоурум за най-новите модели на Alfa Romeo.
В административната част на сградата клиентите получават консултации и информация за всеки автомобил.
Специализираният сервиз гарантира качествено гаранционно и извънгаранционно бързо обслужване на почитателите на всички италиански автомобили.
Луксозни офиси – представителства на водещи фирми в различни сфери – застрахователна, строителна, интернет – комуникации, юридически консултации, банково обслужване, корабно агентиране…

През м. Август 2008 год. дружеството става официален дилър на престижната марка Alfa Romeo.

В края на м. Ноември 2010 г. търговско-сервизният комплекс на „АВТОЦЕНТЪР – МП” ООД е оторизиран за гаранционно и извънгаранционно обслужване на FIAT, Fiat Professional и Lancia.

Екипът на фирмата е изграден от специалисти, познаващи детайлно характеристиките на всеки автомобил.
В търговско-сервизния комплекс на Alfa Romeo всеки може да сподели страстта от спортния дух на автомобилите, отличаващи се с уникален дизайн, иновативни технологии и комфорт. Защото автомобилите на Алфа са не само превозно средство, не само стил и класа, те са Страст!

За записване за ремонт или оглед, се обадете в работно време на един от нашите телефони:

тел.: 052 / 73 73 83 – Търговец

тел.: 052 / 73 53 73 – Сервиз, Резервни части

Колкото и да е добър и поддържан вашият италиански автомобил неимоверно идва един момент, в който се налага неговата профилактика, а често и замяната на негова част. И вие трябва да се спрете на типа автосервизи, който ще ползвате. Ние сме оторизиран автосервиз, който работи с оригинални авточасти, доставят само качествена стока и поемат гаранция за нея. Това означава за вашият FIAT, Alfa Romeo или Lancia сигурност на пътя и спокойствие, че няма да се наложи скорошен повторен ремонт, изискващ още разходи. От друга страна цените на оригиналните авточасти, както и самото заплащане на автосервиза са достъпни за всеки.

Знаете ли, че…

Първият автомобил на компанията Anonima Lombarda Fabricia Automobili (A.L.F.A.) е произведен в малката фабрика в Портело в далeчната 1910 г. Едва ли тогава Джузепе Мерози – дизайнер на първата Alfa, притежаваща „мощ” от 24 к.с., е предполагал до какви технически и естетически върхове ще достигнат неговите наследници. Едва ли преди 100 години някой е предполагал, че автомобилите с марка Alfa Romeo ще са разпрoстранени по целия свят и ще олицитворяват спортният дух, динамичният стил и модерен дизайн.
Днес, 100 години по-късно, този спортен дух, динамичен стил и модерен дизайн е по-достъпен от всякога! Защото марката Alfa Romeo има свой дом във Варна!

Очакваме ви в дома на Alfa Romeo във Варна на бул. „Владислав Варненчик” 312 !

СЕРВИЗ
Автоцентър МП * Търговско – сервизен комплекс Варна, за Фиат, Алфа Ромео и Ланчия. Извършва качествени автосервизни услуги на всички модели италиански автомобили от марките FIAT, FIAT Professional, Alfa Romeo и Lancia. В автосервиза работи професионален екип с дългогодишен опит, който може да отговорят на всички ваши изисквания. Основната цел на Автоцентър МП * Търговско – сервизен комплекс Варна е да предложи на клиентите си високо качество, прецизно обслужване на конкурентни цени. Автомонтьорските услуги извършвани в автосервиза имат една единствена цел – вашият автомобил да стане по-ефективен и надежден на пътя. Всички авторемонтни услуги са с гаранция.

1. Диагностика и ремонт на механичната част в автомобила:
– двигатели
– Смяна на ремъци ;
Ангренажен ремък
Основното предназначение на ангренажния ремък е да осигури точната синхронизация между разпределителния и коляновия вал. Като зъбно колело зъбите на ангренажния ремък лягат по профила на зъбния барабан. Разпределителния вал активира клапаните, докато буталата на двигателя посредством мотовилка задвижват коляновия вал. Тази схема осигурява синхронизирано задвижване, като разпределителния и коляновия вал имат пропорционална постоянна скорост на въртене.
Напоследък ангренажния ремък все по-често се използва и за задвижване на други компоненти като водна или инжекционна помпа.
Какво препоръчваме ние:
Редовната инспекция на този изключително важен за доброто състояние на двигателя елемент е задължителен. Всеки производител, предписва периоди за подмяна, но те са само препоръчителни. Затова ние ви препоръчваме да проверявате състоянието на ремъка в нашия сервиз и евентуално да бъде подменен по-рано от предписанията.
– скоростни кутия
– смяна на съединител:
Съединителят служи за плавното изравняване на ъгловите скорости на коляновия вал и първичния вал на предавателната кутия при потегляне на автомобила. Служи още и за краткото и пълно разединяване на двигателя от трансмисията при превключване на предавките, внезапно спиране, първоначално пускане на студен двигател при ниски температури. Също така прeдпазва трансмисията от силни динамични претоварвания.
Затовя ВИ препоръчваме-Редовна проверка и регулиране на свободния ход на педала на съединителя
– ходова част:
Съвкупност от устройства, които осигуряват предаването на всички сили, действащи между колелата и носещата част на автомобила, с основно предазначение да намаляват динамичните натоварвания с цел обезпечаване необходимия комфорт при движение. При движение на автомобила по неравен път се получават трептения, които не са приятни за пътниците и шофьора.
Окачването се състои от: еластични елементи ( пружини, ресьори или валове, работещи на усукване – торсиони), амортисьори и направляващи устройства. Най-използваната в леките автомобили е комбинацията ” пружина – телескопичен амортисьор”. В предния мост на почти всички автомобили амортисьорът е изпълнен като стойка, играеща ролята и на направляващо устройство. В съвременните конструкции ресьори (листови пружини) се употребяват в автомобилите с висока проходимост и в задния мост на някои автомобили от малък клас, като разположението им е напречно на надлъжната ос на автомобила.
– спирачни системи:
Оборудвана с високоефективни вентилирани спирачни дискове или комбинация от спирачни дискове и барабани, системата има една единствена функция – да се противопоставя бързо, ефективно и дозирано на кинетичните сили създадени от двигателя. Тези сили могат да доведат до загряване до червено на спирачните дискове или барабани, което не е проблем, стига те да не са износени или дефектирали.
ние препоръчваме- Регулярната инспекция на цялата спирачна система в нашия сервиз е един от добрите варианти да се предпазите от рискови ситуации дължащи се на неизправна спирачна система и от скъпоструващи ремонти в следствие на износени, дефектирали и недобре функциониращи части и детайли.
– купе

2. Диагностика и ремонт на управляващите блокове и електронни системи в автомобила, както и тяхната настройка, адаптации и кодиране на функции.

3. Диагностични кодове, изтриване на грешки.В автосервиза извършваме комютърна диагностика на вашият автомобила.

Четене на грешки записани в паметта на компютъра на автомобила. Проверка на действителните стойности. Пълно диагностициране на всички видове леки и лекотоварни автомобили.
В процеса на диагностика се установяват актуалните параметри в реален режим на работа на всички агрегати, впръскване на гориво и допълнително оборудване.
Изчистване на паметта на компютъра от натрупани грешки, настройване на сервизните интервали и други необходими и допълнителни настройки.

4. Професионални консултации при покупка на автомобил. Плюсове и минуси на съответната марка избрана от клиента. Оглед на техническото състояние, прогнозиране на бъдещи финансови разходи при предстоящата експлоатация на автомобила.

5. Текущи технически обслужвания и сервизна поддръжка, инспекции, масла и филтри.

РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Предлагаме резервни части за Вашия автомобил от следните групи и подгрупи.
ОСНОВНИ ГРУПИ И ПОДГРУПИ:

* гориво-смесителна система
* горивопроводна система
* двигател

- гарнитура (уплътнение)
– цилиндрова глава/ монтажни части
– захранване с въздух на двигателя
– газоразпределение
– ел. Система на двигател
– колянно-мотовилков механизъм
– смазване
– почистване на изпускателната система

* електрическа система
– стартер
– генератор
– акумулатор
– управляващи блокове

* задвижване на колелата
– задвижващ вал
– шарнири
– маншони

* запалителна/-подгревна система
– запалителни свещи
– подгревни свещи

* каросерия
* климатична уредба
* колела/гуми
* кормилно управление

- напречна кормилна щанга/ единични части
– маншон
– шарнири
– кормилна кутия

* окачване на колелата/колесно управление/ колела

- щанга за незав. окачване/ тампони
– стабилизатор/ закрепващи части
– главина на колелото/ окачване
– закрепване на макферсън
– закрепване на колелото

* отопление/вентилация
* охлаждане

- водна помпа/ уплътнение (гарнитура)
– водна помпа
– термостат/ уплътнение
– воден/ маслен радиатор
– вентилатор

* принадлежности
* пружинно окачване/амортисьори
* ремъчно задвижване

- пистов ремък/ -комплект
– зъбен ремък/ комплект
– ремъчна шайба
– механизъм за свободен ход на генератор

* Система комфорт
* спирачна система
– дискови спирачки – спирачен диск; спирачна накладка
– спирачен апарат
– лостове / жила
– спирачни маркучи
– спирачен цилиндър
– стоп машинка
– спирачна течност

* стъклопочистване
* съединител/ -монтажни части
– комплект съединител
– феродов диск
– притискател
– лагер за изключване на съединителя
– горна помпа на съединител
– долна помпа на съединител
– диск маховик

* филтър
– маслен филтър
– въздушен филтър
– гоивен филтър
– филтър купе

ШОУРУМ

В нашият Шоурум на бул. “Владислав Варненчик” 312 ще откриете най-новите автомобили на марката Alfa Romeo и ще получите възможността за тест драйв.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_14388 Apr. 08 08.21ScreenHunter_14389 Apr. 08 08.21ScreenHunter_14390 Apr. 08 08.22ScreenHunter_14391 Apr. 08 08.22
КОНТАКТИ

„Автоцентър – МП” ООД Варна – alfaromeo-varna.eu
Адрес: гр. Варна, бул. “Владислав Варненчик” 312
Тел.: 052 737 383; 052 735 373
Работно време: Понеделник до Петък: 9:00 – 18:00ч
Събота: 9:00 – 13:00ч

Текст и изображения: alfaromeo-varna.eu

За автора