Дунав Турс АД

ЗА НАС

dtДунав Турс АД е единственият български корабособственик, който осъществява европейски речен круизен туризъм.
Тип компания: Акционерно Дружество
Собственици:
• ЮНИОН ГРУП АД,
• Дребни акционери
“Дунав Турс” АД е наследник на създадения през 1948 година “Балкантурист”. През месец октомври 1978 става част от ТК “Интерхотели”, който експлоатира най-високо категоризираните хотелски комплекси и туристически обекти в страната.
Дружеството се преименова на “Дунав Турс” АД през 1991 година. От месец август 1999 дружеството е приватизирано, като основни акционери са “Индустриален Холдинг България” АД и “Юнионгруп” АД и от месец май 2012 единствен акционер с над 96% от акциите е “Юнионгруп” АД. Адрес на регистрация и управление: България, гр. Русе, ул. Олимпи Панов 5.
На 17.10.1983 с платформа по море са докарани и пуснати на вода в устието на р. Дунав двата луксозни пътнически кораба “София” и “Русе”, построени в корабостроителница “Де Бисбош”, Холандия. От 1984 г. стартира първата навигация за пасажерските кораби. Корабите са категория 4 звезди и са пригодени за круизни пътувания по р. Дунав от германския град Пасау до Делтата на р. Дунав. През зимата на 2000/ 2001 година е извършена цялостна реновация на двата кораба с инвестирани 2 000 000 евро. Обновяването им продължава ежегодно. През 2009 год., придържайки се към новите тенденции в корабостроенето, е модернизирано вътрешното обзавеждане на корабите.
През февруари 2003 година е поръчан нов четиризвезден пасажерски кораб “Русе Престиж” с възможност за плаване по вътрешните водни пътища на Европа ( Рейн-Майн-Мозел-Дунав ). Построен е от фирма “Мерведе”, Холандия и е пуснат в експлоатация през 2004 година.
С цел запазване и разширяване позициите на пазара на круизния туризъм фирма “Дунав Турс” закупи през март 2006 четиризвездния пасажерски кораб “Хайнрих Хайне” и декември 2006 петзвездния пасажерски кораб “Елегант Лейди”. Те плават основно по релацията Рейн-Майн-Дунав канала и р. Мозел.
През 2012 г. флотата на Дунав Турс се увеличава с новопостроения в Холандия по поръчка на фирмата кораб „Ариана”. Следвайки най-новите тенденции в корабоплаването, корабът разполага с 81 кабини, от които 64 с френски прозорци и извършва круизи основно до делтата на р. Дунав. Неговата поява е едно доказателство, че „Дунав Турс” вече става неделима част от европейския туристически пазар, като успешно продължава традициите на българското пътническо корабоплаване.
Корабите на Дружеството превозват туристи от Западна Европа, САЩ, Канада, Русия, България и др. През 2011 година на петте кораба са пътували общо над 22 000 пасажери.
Екипажът е еднороден, български, владеещ добре немски и английски език. Кухнята предлага международни и български специалитети, приготвени от пресни продукти на борда от квалифицирани майстор-готвачи. Провежда се целодневна анимационна програма, включваща състезания, беседи, скечове, Нептунови празници, Пиратска вечер, винена проба на български вина, съпроводена с фолклорна програма, българска сватба и други занимателни мероприятия.
През 2000 година е учредено дъщерното дружество на фирмата – “Дунав Турс Хотелс” ЕАД, чийто предмет на дейност е туристически услуги за чужди кораби, акустиращи на дунавски пристанища в България, корабно агентиране и снабдяване, продажба на самолетни и автобусни билети, организиране на пакетни програми на екскурзии в страната и чужбина, предлагане на круизни пътувания, екскурзоводство. През 2011 година “Дунав Турс Хотелс” е обслужила 200 чуждестранни кораба или общо около 23 000 туристи. Фирмата е регистрирана като туроператор и туристически агент, членува в Българската Асоциация на Туристическите Агенции и в Международната организация на въздушните превозвачи YATA.
С цел оптимизиране на риска “Дунав Турс” АД притежава още три собствени (дъщерни) фирми. Мениджмънтът на всички тях се осъществява от Дунав Турс АД.
За по-ефективна туроператорска и турагентска дейност “Дунав Турс” АД има собствен понтон на река Дунав, пригоден за приставане на големи речни кораби.
Основните чартьори на фирмата са Фьоникс Райзен (Германия), Нико Турс (Германия), 1Ависта Райзен (Германия), Вернер Турс (Германия), Плантурс & Партнер (Германия). Отличното сътрудничество с реномирани фирми като Лигабуе (Италия), ОСВАГ (Австрия), Ван Бринк (Холандия) както и банките партньори- Райфайзенбанк, МКБ Юнионбанк, Банка Алианц, допринасят за по-голяма гъвкавост и професионално изпълнение на всички задачи по обслужване на нашите клиенти.

ПАРТНЬОРИ
 1. Юнион груп
 2. Phoenix Reisen – Bonn, Germany
 3. 1 Avista – Koeln, Germany
 4. DonauSchiffsstationen – Austria
 5. Plantours & Partner – Bremen, Germany
 6. Grand Circle Travel – Boston, USA
 7. Ingrid Staniczek – Passau, Germany
 1. Ligabue Group – Venezia, Italy
 2. Grave Shipyard – Grave, Nederland
 3. MERWEDE Shipyard – Nederland
 4. Oeswag Werft Linz GmbH – Linz, Austria
 5. БРП АД – Русе, България
ЕСЕНЕН КРУИЗ ПО РЕКА ДУНАВ

1

КРУИЗ „ВИНО И ЕСЕННА КРАСОТА ”  НА БАЗА ОЛ ИНКЛУЗИВ 

АВСТРИЯ- УНГАРИЯ-СЛОВАКИЯ- ГЕРМАНИЯ

29.10.- 04.11.2017 г.

ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ЗАМИНАВА
  1 ВИЕНА/Австрия/ - 18:00
2 БУДАПЕЩА/Унгария/ 09:00  19:00 
3 БРАТИСЛАВА/Словакия/ 13:00 19:00
4 МЕЛК/Австрия/ 12:00 17:00
5 ПАСАУ/Германия/ 10:00 18:00
6 ВИЕНА 13:00 -
7 ВИЕНА - 09:00

                        ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 6 нощувки на борда на базаОЛ ИНКЛУЗИВ: закуска – бюфет , обяд- 4 кратно меню , следобедно кафе или чай със сладки, вечеря – 4 кратно меню, нощна закуска; НАПИТКИ : от 08,00 – 24,00 ч – наливно вино / бяло,червено, розе/ , наливна бира, наливни безалкохолни напитки и минерална вода, наливни натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
 • Анимационна програма на български език и оркестър на живо на борда;
 • Капитански коктейл за „Добре дошли“;
 • Прощален коктейл и капитанска вечеря;
 • Безплатлно ползване на фитнес, библиотека и джакузи;
 • Пасажерски такси за пристанищата;
 • Изцяло български екипаж на борда;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване”- 10 000 Евро покритие/за лица до 61 год./

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО:

Палуба Вид каюта На човекв двойна каюта Единична каюта
Нептун/Долна/ Каюта с прозорец 579 927 
Сатурн/Средна/ Каюта с френски балкон 629  1006
Орион/Горна/ Каюта с френски балкон 649 1039

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт до началното и крайно пристанище
 • Екскурзии на брега/ по желание/ – заявяват се и се заплащат предварително;
 • Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши/по желание/;
 • Доплащане за застраховка: за лица от 61 до                   65 год- 24 лв; над 65 год.-36 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Предлагаме организиран транспорт с автобус до Виена и обратно/при мин. 35 записани/ – 196 лева на човек в двете посоки (тръгване на 28.10. 2017г. от Русе в 16:00ч, В. Търново в 18:00ч и София в 22:00ч.)
 • Предлагаме самолетни билети до Виена и трансфер до кораба, както и паркинг във Виена за пътуващите с личен автомобил
 • Дете до 2год.- заплаща само пасажерски такси 36 евро
 • Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза
 • Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100

ПРОГРАМА:

29.10.2017 – Ден 1

Настаняване на борда на МК Ариана от 14: 30 ч. Свободно време за разходка из красивата австрийска столица. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще ви приветстваа с коктейл за „Добре дошли”, последван от вечеря.

30.10.2017 – Ден 2

Закуска. Денят ще започне с панорамно влизане в „Перлата на Дунав”- столицата на Унгария – Будапеща. От слънчева палуба ще направите едни от най-добрите си снимки на Парламента, мостовете и величествените сгради от двете страни на Дунав – Буда и Пеща. Следва панорамна обиколка/ по желание/ с автобус и пешеходен тур. Обяд. След обяд свободно време за разходка. Преди вечеря ще отплаваме за да ви покажем още една спираща дъха гледка – Светлините на Будапеща.

31.10.2017 – Ден 3

Закуска. Преминаване през Габчиково- един от най-големите шлюзове по реката. Обяд на борда. Пристигане в Братислава и по желание Панорамна обиколка на очарователната столица на Словакия. Спокойствието и романтиката на Стария град са на пешеходно растояние и всичко това може да бъде полято с хубава словашка бира. Вечеря и отплаване към Мелк.

01.11.2017 – Ден 4

Закуска. Панорамно плаване през известния винарски регион на Австрия „Вахау” по време на късния есенен гроздобер. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметника правят Вахау едно от най-привлекателните места за посещение. Обяд на борда. След обяд по желание екскурзия до манастрира Мелк – бенедиктинския манастир, разположен на 60- метрова скала, известен с библиотеката си от над  80 000 книги и заснемането на филма „Името на розата”. Вечеря.

02.11.2017 – Ден 5

Закуска. Пристигане в Пасау- градът на трите реки. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Възможност за пешеходна обиколка на стария град / по желание/ и свободно време за пазаруване. Отплаване за Виена. Прощален коктейл и капитантска вечеря.

03.11.2017 – Ден 6

Закуска и обяд на борда. След обяд ви предлагаме да опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия / по желание/. За да вземете най-доброто от престоя си в столицата на музиката ви предлагаме  Вечерен концерт с произведенията на Моцарт и Щраус и други известни класици след вечеря / по желание/.

04.11.2017 – Ден 7

Закуска и напускане на кораба до 09.00 ч.

 

ВАШИЯТ КОРАБ АРИАНА:

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

Дължина Широчина Скорост Флаг Корабособственик Пасажери Екипаж Палуби
110 м 11,5 м макс. 24 км/ч Български Дунав Турс АД 162 40 4

                                         

Моторен кораб „Ариана” е посторен през 2012 г. в Холандия и очарова с дизайна и комфорта си. Корабът разполага с широко и просторно фоайе, панорамен бар с дансинг, бар на кърмата,  основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма слънчева палуба с джакузи и шезлонги, интернет / доп. заплащане/, магазин за сувенири, фитнес зала, фризьорски салон и масажно студио.

Кабините са разположени на три палуби и са с големина от 12 до 14 м2. На разположение на гостите е асансьор, който свързва палубите. 80 % от кабините са с френски балкони, а цветовете и инериорът ще ви накарат да се чуствате като у дома си. Всяка кабина разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон, сейф и климатик.

 

Четиристепенното европейско меню, вкусните сладкиши, живата музика и анимация, както и любезният екипаж са част от нещата, с  които ще ви очароваме.

dunav-tours 

 

ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА МОТОРЕН КОРАБ АРИАНА !

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ :

 • Капаро в размер на 360 лв на човек и доплащане до 01.09.2017
 • Валидна лична карта и/или валиден задграничен паспорт/ валидна минимум 6 месеца/
 • За деца под 18 г. – нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето.

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА :

 

 • Провеждат се на български език или с превод на български език/при мин. 30 записани/. Заявяват се при записване, заплащат се до 01.09.2017. Екскурзии, заявени след записване, се потвърждават само при наличие на свободни места.
 • Тук може да проверите цените на екскурзиите , които сте избрали.

 

ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА /с включен вход за църква „Св. Матиас“/ 53
ОБИКОЛКА БРАТИСЛАВА 43
МАНАСТИР МЕЛК /с включен вход за манастира/ 75
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА ПАСАУ 28
ОБИКОЛКА ВИЕНА 61
ВЕЧЕРЕН КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ ВЪВ ВИЕНА /с включен трансфер/ 133

 

Описание на екскурзиите:

 

Обиколка Будапещаавтобус + пешеходен тур – 3,5 часа

Наричана “перла на Дунава”, унгарската столица се счита за най-красиво разположения град на р.Дунав. Обиколката започва от Буда, където първо се качвате на хълма Гелерт и след това продължавате до бившия царски дворец от където се открива панорамна гледка към Буда. Посещават се Рибарския бастион и църквата Матиаш. С автобуса продължавате през Верижния мост към Пеща,  като се преминава покрай най-красивите барокови сгради, кметството, парламента, площада на героите с мемориали на унгарски крале.

 

Обиколка Братислава –автобус + пешеходен тур – 2 часа

Градът е разположен на южните склонове на Малките Карпати и се числи към групата на европейските столици, намиращи се на река Дунав, заедно с  Будапеща, Виена и Белград. По време на пешеходна обиколка в стария град ще видите символа на града- катедралата “Св. Мартин”/в която са коронясани 11 хабсбургски крале и 8 кралици/, първият университет в Братислава от 13век, фонтана Максимилиана от 16 век и операта.

 

Манастир Мелкавтобус + обиколка на манастира – 2,5 часа

Автобусът ви отвежда до разположения над град Мелк бенедиктински манастир, който носи името му.Посещение на манастира, който е разположен на висока 60 метрова скала и е една от най-великолепните постройки в Европа.Библиотеката на манастира е уникална и съхранява над 80 000 тома литература. По време на обиколката ще посетите мемориалната зала, църквата на манасира и библиотекта. Следва свободно време,  през което може да се разходите.

 

Обиколка Пасау – пешеходен тур –  около 2  часа

Пасау- градът на трите реки, е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Обиколката включва пешеходна разходка из историческия център с неговите кули, живописни площади и вити улички. По време на тура ще минете покрай катедралата Свети Стефан, където е разположен най-големият орган в света.

 

Обиколка Виенаавтобус + пешеходна обиколка, 3 часа 

С автобус се преминава  по Рингщрасе, покрай националната опера, Парламента, Бургтеатъра, кметството, часовника Ураниа, дантелената църка, Hundertwasserhaus (сграда в оригинален смесен стил на австр.архитект Хундертвасер). Пешеходна разходка из старата част на Виена  спира се на площада пред катедралата Свети Стефан,символ на Виена, където могат да се снимат и прословутите файтони. Там се дава и свободно време.

 

Вечерен Концерт във Виена  –  около 2 часа ПРЕПОРЪЧВАМЕ!

Kласически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в един от бароковоите замъци на Виена – Palais Auersperg.  Красивата музика и уютната атмосфера ще направят вечерта ви в „Столицата на музиката“ незабравима. Цената включва трансферите от и до кораба.

 

 

ГАЛЕРИЯ

dunav-toursdt_9400051034674293dt_8333381343768937dt_877846339287337dt_623354999350021dt_560908837909076dt_521781871075942dt_514729237703495dt_427710769300926dt_304829951679152dt_7182215393292
КОНТАКТИ

Дунав Турс АД – dunavtours.bg

Адрес: гр. Русе, ул. “Олимпи Панов” 5
Тел.: 082 52 60 60
Факс: 082 82 50 64
Е-mail: office@ dunavtours.bg

Текст и изображения: dunavtours.bg

За автора