МОМОРДИКА ЕООД

ЗА НАС

ScreenHunter_42565 Jul. 26 20.44

Фирма Момордика ЕООД е пионер в разпространението и популяризирането на глюкозофруктозни сиропи и продукти от скорбияла в България. Освен това предлагаме и натурални подсладители, като: стевия, кафява нерафинирана тръстикова захар, меласа и други. Фирма Момордика ЕООД се занимава и с внос по заявка на клиенти на индустриални стафиди, ензим Инвертаза и други ензими за ХВП..

 

ПРОДУКТИ
 Скорбяла – Преработени подсладители :  глюкозо – фруктосен сирон , глюкоза и инвентиран захарен сироп
Натурални подсладители без калории
-Стевия.  Стевия има леко горчив послевкус, въпреки че някои форми на екстракта имат по-добър вкус в това отношение. Най-естествената форма са изсушените листа и те могат да се използват при готвене и др. Тя е нулева калория и нула гликемия и изглежда много безопасна. Освен това има ефект на регулиране на нивата на кръвната захар. Той е наскоро одобрен в САЩ и ЕС и сега се продава във всички супермаркети. По-новите и по-добри форми се разработват с по-малко послевкус, въпреки че човек може да постави под въпрос колко естествени са те.- Плод на монах.  Плодът монах, известен още като Луо Хан Гуо идва от Китай, където плодът се използва от стотици години. Сладостта идва от вещество, наречено могрозид в плътта на плодовете. Подобно на Стевия, това е нулев калориен естествен подсладител с гликемичен индекс нула. Освен това има вкус по-добър от Stevia и е одобрен от FDA за обща употреба. Скоро ще се предлага в супермаркетите, тъй като Тейт енд Лайл имат големи планове за това.- Глициризинът.  -Глициризин е естествен подсладител, който се извлича от корен на женско биле. Той е нула калории и има гликемичен индекс нула. Тъй като има силен аромат на женско биле, той се използва най-вече в бонбони и лекарства, а не като подсладител сам по себе си. Има лечебни качества и се използва при лечението на язви и като отхрачващо средство при кашлични смеси. Трябва да се внимава да се избягва прекомерната консумация, тъй като може да увеличи хипертонията, ако се приеме в излишък.- Miraculin.  Miraculin идва от т. Нар. „Чудо плод“ от Западна Африка. Той променя вкусовите рецептори за определен период от време, като прави киселите храни със ладък вкус. Използва се с известен успех за облекчаване на страничен ефект от лекарства за химиотерапия, което прави вкуса на храната метален. Иначе това е новост при подсладителите в този момент.Натурални подсладителиМед, кокосова палмова захар, Yacon сироп, кленов сироп, концентриран плодов сок и меласа от черна каша.- Пчелен мед
– Медът има страхотен вкус и има антисептични и медицински качества. Улмо медът от Чили и медът от Манука от Нова Зеландия са особено добри в това отношение. Най-добре да изберете органичен и суров мед от надеждна пчелина. Медът с по-лошо качество може да се набави от пчелите, които се хранят със захар и затова е малко по-добър от захарта. Получаваш това, за което плащаш! Обърнете внимание, че медът е високо гликемичен и вреден за зъбите. В това отношение той не е по-добър от захарта, така че умереността е ключова.- Кокосова палмова захар.
Кокосовата палмова захар е популярен натурален подсладител, който е гранулиран, което го прави удобно да се използва вместо обикновена захар. Той се произвежда най-вече по много естествен и екологичен начин и представлява устойчива форма на земеделие. Той има малко по-нисък гликемичен индекс от захарта и полезните хранителни вещества. Въпреки това е най-вече захарозата, така че подобно на умерената мед е важно. Има прекрасен вкус и е чудесен за готвене.-  Yacon сироп.
Yacon сироп идва от сока на корена Yacon, който расте в Южна Америка. Сладостта най-вече идва от въглехидрати, наречени фрукто-олигозахариди (или FOS за кратко и да не се бърка с фруктоза). Следователно е много нискокалорична, ниско гликемична и не причинява кариес на зъбите. Освен това е отличен за имунната система и за здравето на червата. Това е истинска супер храна. Недостатъкът? За съжаление да има такъв … много е скъп! Страхотен за готвене и за суров шоколад.

- Концентриран плодов сок.
Все по-често в последно време се използват концентрирани плодови сокове като „здравословни“ заместители на захарта. Например енергийните барове и закуски, продавани в магазините за здравословни храни, често се подслаждат по този начин. Плодовете са отличен източник на хранителни вещества и сокът често съдържа голяма част от стойността. Въпреки това повечето плодови сокове са с високо съдържание на фруктоза. Ябълковият сок е почти 60% чиста фруктоза, а сокът от круша е почти 70%. Опасностите от фруктоза многократно са демонстрирани научно през последните години. Така че плодов сок не се препоръчва, освен в малки количества. Освен това плодовият сок е много пагубен за зъбите, всъщност повече от захарта заради наличната киселина.

Кленов сироп.  Кленовият сироп има красив и отчетлив вкус и е с високо съдържание на витамини и минерали от група В. Това е напълно натурален и нерафиниран продукт. Това обаче е доста скъпо и много ресторанти предлагат ароматизирана форма на подсладител с царевица с високо съдържание на фруктоза. Внимавай!! Почти цялата сладост в Кленовия сироп идва от захарозата (обикновената захар), така че умереността е важна. Той има малко по-нисък гликемичен индекс от захарта, но е неподходящ за диабетици.

- Пречистен карамел.
Blackstrap Molace е направена от захарна тръстика и е доброто, останало след процеса на рафиниране. Той е много богат на хранителни вещества като магнезий, желязо и калий. Има силен аромат и следователно не е подходящ за всички рецепти. Отново е с високо съдържание на захар, така че се препоръчва умереност. Изберете непокрития сорт.

Захарни алкохоли 

Сорбитол

-Ксилитол
-Манитол
-Малтитол
-Еритритол
-Изомалт
-Лактитол
-Глицерол

Захар
1. Нерафинирана захар
2. захар Демерара
3. Тъмнокафява захар

Хидролизиран пшеничен глутен и картофен неразтворим протеин - насочени към изграждане на мускули и възстановяване, ориентирани са към здравето на потребителите или оптимално хранене за нарастващия гъвкав / веган сегмент или възрастни хора с лош апетит/.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_42562 Jul. 26 20.40ScreenHunter_42563 Jul. 26 20.41ScreenHunter_42564 Jul. 26 20.41
КОНТАКТИ

МОМОРДИКА ЕООД
Адрес: гр. София, ж.к. Дианабад, бл. 31, вх. Б, ет. 1, ап. 26
Моб.тел.: 0888 578 030
E-mail: momordica@ abv.bg
momordika.bg

За автора