ЕЛИТ 95 – Млечни продукти Пловдив

ЗА НАС

ScreenHunter_42962 Aug. 16 20.58МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ ЕЛИТ
100% НАТУРАЛНИ
БЕЗ СУХО МЛЯКО! БЕЗ КОНСЕРВАНТИ! БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ!

Кисело мляко ЕЛИТ и УТРО – характеризират се с превъзходно качество и неподражаем вкус. Представляват висококачествена пълноценна, лечебна и диетична храна в духа на българската традиция.

Страната ни се слави с наличието на най-голям брой столетници сред хората, благодарение на истинското българско кисело мляко. А фирмата гарантира високото качество на неповторимото кисело мляко, произведено от чисто, 100% натурално прясно мляко с марката ЕЛИТ.

Бяло саламурено сирене ЕЛИТ се произвежда от висококачествено собствено фермерско мляко, по уникална българска рецепта. Представлява концентрирана млечна храна с различни вкусови и ароматни качества.

Сиренето е ценна храна, известна още от древността, обогатява и разнообразява трапезата ни и е традиционен български продукт. То е концентриран източник на много хранителни съставки – калций, лесно усвоими белтъчини, фосфор, минерали и витамини.

Кашкавал ЕЛИТ – произвежда се по оригинална рецепта от изключително пълномаслено краве мляко. Това е предпоставка за високото съдържание на необходимите фосфор, витамин В2 и натрий. Подходящ за директна консумация и термична обработка.

Извара ЕЛИТ– характеризира се като богат източник на пълноценни белтъчини, фосфор и калций. Тя е ценен и диетичен продукт. Намалява риска от атеросклероза и остеопороза.

Краве масло ЕЛИТ – притежава ниско съдържание на вода до 16% и масленост над 80%. Подходящо за директна консумация и термична обработка.

Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) внесе в Българския институт за стандартизация проектите за Български стандарти за производство на българско кисело мляко, българско бяло сирене и кашкавал.

Стандартите се отнасят за традиционните български продукти и ще имат доброволен характер. С тях ще се определят изискванията за производство, маркировка, опаковка, съхранение и транспорт.

Предстои стандартите да преминат процедура по обществено обсъждане в Българския институт по стандартизация, в което се очаква да се включат млекопреработватели, технолози и други специалисти.

Според внесените от НВМС проекти за Български стандарти българско бяло сирене и кашкавал се произвеждат от сурово краве, овче, козе, биволско мляко или смесено мляко, които отговорят на европейските изисквания, закваска за сирене със съответните бактерии, калциев хлорид, лимонена киселина, мая за сирене, сол и вода. В проектите е записано, че продуктите трябва да имат период на зреене от четиридесет и пет дни, когато са произведени от краве мляко, и 60 дни, когато са от овче, козе, биволско и смесено мляко.

Българското кисело мляко се произвежда от отговарящо на европейските изисквания сурово краве, овче, биволско, козе или смесено мляко, заквасено с Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

Не се допускат консерванти, синтетични подсладители и оцветители, синтетични и натурално-идентични аромати, стабилизиращи и емулгиращи вещества и др.

При производството на продуктите ще се осъществява контрол върху входящите дневници на суровините, опаковките и спомагателните материали.

Технологичният процес ще се контролира чрез наблюдение и измерване в производствената лаборатория на технологичните параметри за осигуряване на качеството и безопасността на готовия продукт.

Периодично готовият продукт ще се изследва в независима акредитирана лаборатория по заложените в технологичната документация показатели за безопасността на продукта и съответствието с изискванията на стандарта.

Предстои да бъде обявен конкурс за разработване на лого, което ще бъде поставяно върху етикетите на продуктите, произведени по тези стандарти. Задължителен елемент в него ще бъдат цветовете на българския флаг.

ПРОДУКТИ
  • Сирене
  • Кашкавал
  • Кисело мляко
  • Катък
  • Биволски катък
  • Цедено кисело мляко
  • Краве масло
ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_42950 Aug. 16 20.55ScreenHunter_42960 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42959 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42958 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42956 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42955 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42954 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42953 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42952 Aug. 16 20.56ScreenHunter_42951 Aug. 16 20.55
КОНТАКТИ

ЕЛИТ 95 – Млечни продукти Пловдив – elit-95.com
Адрес: гр. Пловдив, ул. Драгота 7
Моб.тел.: 0888 596 591; 0888 697 283
E-mail: elit95@ gmail.com

Текст и изображения: elit-95.com

За автора